2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

Na weken van hoogtestages op de Caraïben en in de file staan van de parkeergarage van The Mall of The Netherlands was het vandaag weer tijd om tegen een bal aan te trappen. Het goede nieuws is dat de zon zich steeds vaker laat zien en ook de vogeltjes weer fluiten. De koude dagen liggen achter ons.

Beter kun je niet hebben in de wedstrijd van vandaag tegen Scheveningen. De wedstrijd tegen 'De Schollekoppen' betekende voor de technische staf het weerzien van oude bekenden. Zo kwamen we onder andere Jokertje en Harten Vrouw tegen. Schoppen Aa's was afwezig, want die was alvast aan het stapelen op het Zuiderstrand voor de jaarwisseling.

Genoeg gekletst. Vandaag konden we helaas niet over Luca beschikken, maar dat gaat binnenkort helemaal goed komen.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, met aanvallend spel over en weer. Na vijf minuten trok Scheveningen het initiatief naar zich toe en met twee mooie uitgespeelde aanvallen stond het na 7 minuten 2-0 voor Scheveningen. FCG bleef kalm en bleef aan de bal goed spelen waarbij vaak de ruimte werd opgezocht. Via Pim, Casper en Mats werden we via de zijkanten zeer gevaarlijk.

Nadat Guus en Jip elkaar in een goede combinatie vonden kwam Jip vrij voor de keeper en schoof de bal keurig geplaatst in het doel, 2-1. Scheveningen werd hierdoor wakker geschud en hun laatste man slaagde er daarna meerdere keren in zijn teamgenoten vrij voor keeper Noah te zetten. Daaruit liep Scheveningen verder uit naar 4-1. Waarbij gezegd moet worden dat uitblinker Noah met veel mooie reddingen nog erger kon voorkomen.

De tweede helft moest voor ons zijn. Doordat we dichter bij elkaar gingen spelen kwam de tegenstander er nog nauwelijks gevaarlijk doorheen en aan de andere kant ontstond meer ruimte. Door snel uit te breken maakte Mats daar op links heel mooi gebruik van door twee man uit te spelen en de bal binnenkant voet om de doelman te draaien, 4-2.

Daarna een bal uit de tweede lijn waarop Noah goed reageerde en de bal aan Guus mee gaf, deze speelde Pim vrij en die schoof zonder problemen de bal in het doel, 4-3. FCG rook dat er meer te halen viel. Mats, Casper en Pim drongen aan en Guus was erg dichtbij een doelpunt, zag één keer een gevaarlijk schot geblokt worden en een andere keer hield de keeper zijn gevaarlijke corner maar net aan tegen. De bomschuit van Scheveningen was op het strand vastgelopen, maar helaas was ook de tijd op. Het bleef bij 4-3.

Na de wedstrijd deden we nog een 'scrum' omdat we blij waren hoe we ons terug in de wedstrijd hadden geknokt

Na zo een leuke en spannende wedstrijd hadden we honger gekregen en gingen we voor een verse vis. Ze hadden echter alleen snuisterijen waar een frituurlucht aan hing. Maar laten we eerlijk zijn: het beeld dat je een frikandel-speciaal met uitjes in Scheveningen boven je mond hangt om in te happen is niet passend. Het lekkers lieten we daarom deze keer maar passeren.

Waar hebben we van genoten:
- Noah keepte een uitstekende wedstrijd en wist het spel telkens goed voort te zetten.
- George zette meerdere malen goed zijn lichaam tussen man en tegenstander.
- Een mooie actie van Mats zorgde er voor dat de tweede helft weer spannend werd.
- Maks knokte weer keihard en de tegenstanders kwamen hem wel drie keer tegen.
- Jip had goede controle over de bal en wist het spel goed te verplaatsen.
- Guus paste weer meerdere van zijn slimmigheidjes toe en zorgde bijna nog voor de gelijkmaker met een gevaarlijke corner.
- Casper was weer bedreven in zijn loopacties en maakte het de tegenstander bij balverlies niet gemakkelijk.
- Pim was met meerdere schoten weer gevaarlijk en bleef bij zijn doelpunt heel kalm om zo de bal binnen te schuiven.

Dat was het dan voor deze week. Ik zoek mijn kajuit maar weer op om van deze wedstrijd bij te kunnen komen! Top gedaan mannen!