2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Gezien de omstandigheden moest je deze zaterdag van staal zijn, of was het van steen? De ondergrond was namelijk keihard door de vrieskou. Een flinke uitdaging voor onze helden.

Zonder Luca, Jip en Pim werd het een hele uitdaging. Gelukkig was een oude bekende, Yvan, bereid om de wedstrijdselectie aan te vullen. Met veel zelfvertrouwen konden we aan de wedstrijd beginnen.

We spraken af dat op het harde en hobbelige veld het hard nodig was om voor het schieten of het paasen de bal eerst aan te nemen en dan pas een vervolgactie te maken. Dat deden onze kanjers vanaf de aftrap direct goed.

Het was FCG dat de bal goed rond liet gaan. In de tweede minuut maakte Guus de openingstreffer door in een één op één met de keeper de bal rustig in de hoek te schuiven, 1-0. We hadden nog niet met onze ogen geknipperd of opnieuw was het Guus die er 2-0 van maakte.

De bal werd zo goed rondgespeeld dat heel snel daarna de 3-0 door Mats werd gemaakt en nog geen minuut later de 4-0 door Yvan. Voor al deze doelpunten gold dat we goed de vrije man kozen waarmee we de tegenstander in de openingsminuten duizelig wisten te spelen. Het was genieten!

Na de storm in de eerste tien minuten was de tegenstander van de schrik bekomen en probeerden zij ook de bal rond te laten gaan. Ze hadden een aantal behendige spelers met een goede actie, maar het moet gezegd dat George, Casper en later Guus het geweldig deden in de verdediging, waardoor keeper Noah een makkelijke (en waarschijnlijk koude) ochtend had op doel.

In de rust werd nog gewezen op het bewegen naar de vrije ruimtes wanneer we in balbezit de bal wilden ontvangen. Dat knoopten de jongens goed in de oren, want de bal ging rond zoals het Oranje uit '74 dat deed.

Direct na rust was het Yvan die er 5-0 van maakte nadat hij samen met Maks Monster onder druk had gezet. De bal bleef goed rondgaan en steeds weer werd goed gekeken waar de vrije man stond. Het was daarna 3 keer Mats die deze mooie aanvallen wist af te ronden. Mooi daarbij was dat hij tot twee keer toe de bal met binnenkant van de voet om de keeper draaide en geplaatst bij de binnenkant paal plaatste, 8-0.

Het slotwoord was vandaag aan Casper die op links door Guus de diepte in werd gestuurd. Met een Lob zette hij de eindstand op het scorebord, 9-0. Een betere start van het nieuwe jaar konden we ons niet wensen. Fijn om weer eens de smaak van de overwinning te proeven en des te