2552JG
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3975178

Haha! Je bent er in getrapt! Je verwachte naar aanleiding van de kop natuurlijk een zoetsappigverhaal, maar dit is het allereerste clickbaitverslag op de site van 's-Gravenzande in de geschiedenis! Ben jij even beetgenomen!

Dit verhaal gaat namelijk over de wedstrijd van FCG JO10-7 uit bij Houtwijk. Je weet wel, dat stel toppers dat zo flink gegroeid is sinds begin dit jaar.

Jip was er helaas niet bij vandaag vanwege een blessure. Maar de rest van de selectie was wel fit en omdat er goed getraind was afgelopen week zag het er allemaal goed uit.

Voor de start werd er een broodje gezond gekocht ter waarde van €3,50. Ik hoorde, van de overgrootmoeder van de neef van mijn achternicht haar collega, dat deze prijs vóór deze wedstrijd omhoog was gebracht om de FCG uit balans te brengen. Het smaakte er echter niet minder om.

Het bewuste broodje waar vooraf zo veel om te doen was

Dat we een goede voorbereiding kenden was in het eerste kwart duidelijk zichtbaar. Er werd van achteruit goed gecombineerd, waardoor onze aanvallers goed in stelling werden gebracht. Een corner van Guus belandde in het zijnet, schoten van Pim en Mats werden gekraakt, Maks had de bal voor het intikken, maar net voor hij wilde schieten tikte een tegenstander de bal weg. Een schot van grote afstand van Guus ging net aan over. De tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd.

In het tweede kwart deed Houtwijk er een schepje bovenop. Een eerste waarschuwingsschot werd door doelman Noah nog overgekeken, maar niet veel later werd een prachtige corner bij de tweede paal binnengelopen, 1-0. Snel volgde de 2-0 nadat Houtwijk over links doorkwam en na een schot de bal bij de tweede paal werd binnen geschoten, 2-0. Een verrassende stand bij rust gezien het spelbeeld.

Overigens vermoed ik dat er een zendertje in de bal zat, want na het eerste kwart zag ik iemand in de kantine iemand anders een briefje geven, zeer waarschijnlijk om opdracht te geven deze zender in de bal te bedienen. Wie gebruikt er tegenwoordig nog papier?! Heel verdacht!

Dan het derde kwart. Opnieuw een voetbalshow van FCG met de ene na de andere grote kans tot gevolg. We werden erg zenuwachtig doordat bij grote kansen van Pim, Guus, Mats en Maks de keeper van Houtwijk telkens op de goede plek stond. Gaat het niet lukken vandaag?

Maar gelukkig werd het goede spel beloond. Pim ontving de bal op rechts en schoof hem rechts van de doelman in het doel, 2-1. Oef gelukkig. Niet veel later waagde Guus in de kleine ruimte een schot met zijn chocoladebeen, 2-2. Dik verdiend waren we terug in de wedstrijd.

Dan het laatste kwart. Nog steeds geweldig samenspel van FCG met veel kansen. In de verdediging draaide Casper bij zijn tegenstander weg en stuurde Guus diep op links. Hij bereikte Pim, die helaas de keeper van Houtwijk op zijn weg vond. De tijd begon te dringen. Aan de andere kant onderschepte Houtwijk een uitbal. In de één op één wisten ze vervolgens te scoren, 3-2. Snel daarna een uitbraak voor Houtwijk waaraan Noah helaas niets kon doen, 4-2.

Hoewel we nog vol op de aanval gingen was de tijd te kort en floot de goede scheids af. Helaas verloren. Van het onderlinge samenspel werden we echter zo blij dat we de pech in de afronding snel waren vergeten. Wat een topwedstrijd mannen! Dit was echt een hele goede wedstrijd waarin iedereen mee deed in de opbouw naar voren.

Waar hebben we van genoten:
- Casper draaide mooi weg bij een tegenstander in de verdediging.
- Luca behield het overzicht en speelde met een prachtige pass vanaf de indribbel een aanvaller van ons vrij voor de keeper.
- George had veel rust aan de bal en bouwde goed op langs de zijlijn.
- Maks zag zijn harde werken van dit seizoen bijna beloond worden met een doelpunt en was ook sterk in balbezit.
- Noah keepte weer ijzersterk en was goed in het nodige schoonmaakwerk.
- Mats gooide de turbo weer open en was gevaarlijk met loopacties op links.
- Hoe Pim de bal met binnenkant voet weet te plaatsen is altijd een feestje om te bekijken.
- Guus durfde het aan om met zijn rechterbeen te schieten en maakte zo waar een doelpunt. Ook gaf hij een aantal mooie voorzetten vanaf links.

Tot zover deze sportieve wedstrijd. Overigens hoorde ik, van de buurvrouw van die man met die schele kater om de hoek bij de snackbar in die buurt van mijn tante, dat Houtwijk de limonade extra zoet heeft gemaakt, zodat onze jongens na rust alleen nog maar aan snoep konden denken.