Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Vier op een rij! Nouja, niet helemaal want van de voorgaande drie wedstrijden werden er twee gewonnen en één gelijk gespeeld.

Waar eerder Monster, Quick/ Kwek & Kwak (of was het toch Jantje?) en Toofan hun handen vol hadden aan onze boys, was het deze keer de beurt aan Die Haghe. Een team waarvan eerder dit jaar nog werd verloren. Vandaag moesten we dus laten zien dat we gegroeid zijn.

Zonder doelman Noah spraken we af dat we bij balverlies direct bovenop de tegenstander moesten duiken. Dit, opgeteld met het goede samenspel van de laatste weken, beloofde veel goeds.

Het was meteen duidelijk dat FCG de punten in de tas wilde houden. Met in het eerste kwart goede kansen voor Guus, Pim, Jip en Mats. Maar het moet gezegd: de keeper van Die Haghe zat er telkens goed tussen. Na het eerste kwart mochten ze van geluk spreken dat het nog geen 4-0 stond.

Onze aanvallers gebruikten goed hun lichaam en aan de andere kant hielden de verdedigers George en Casper de rangen gesloten.

Eindelijk kwam na 15 minuten de verdiende voorsprong via Pim na goedvoorbereidend werk van Guus en Luca. 1-0. Niet lang daarna maakte Pim er 2-0 van na goed doorzetten van Jip. Ook hier kwam het goede samenspel van de laatste weken weer naar boven.

Die Haghe begreep toen dat de mouwen opgestroopt moesten worden. Snel vonden ze de aansluiting na een uitbal te hebben veroverd. Met een mooie lob over onze keeper werd het 2-1. Toen werd het een fysieke (maar wel eerlijke) strijd waarbij beide teams alles gaven. Het was opnieuw de beurt aan Die Haghe dat na goed druk zetten de bal veroverde en op 2-2 kwam.

In de tweede helft begon het voornamelijk met billenknijpen voor FCG, waarbij het meerdere keren voor ons doel gevaarlijk werd. Een aantal keer kwamen we goed weg of greep doelman Jip vastberaden in.

We hielden ons zo goed aan de gemaakte afspraken dat we zelfs in de rust op onze posities bleven staan

De tijd begon te dringen, zou het nog lukken? Daar was Casper die een tegenstander voorbij speelde en de bal in het doel schoot, 3-2. Dat was nog wel een erg klein verschil. Omdat Die Haghe er ook nog in geloofde was de opluchting groot toen Pim er 4-2 van maakte. Hoewel Die Haghe het bleef proberen kwamen ze niet meer door de verdediging heen.

Het laatste woord was aan FCG waarbij in de laatste minuut Pim Luca voor het doel vrijspeelde. Luca twijfelde niet en schoot raak. Direct werd er afgefloten met een mooie overwinning van 5-2.

Ja boys, dat gaat lekker zo! Uitstekend hoe er word samengespeeld en ook hoe er in deze wedstrijd geknokt werd om de overwinning over de streep te trekken.

Waar hebben we van genoten:
- Naast te scoren bracht Luca met de uitballen het nodige gevaar voor het doel van Die Haghe.
- Guus was heel belangrijk in de duels door zijn lichaam er tussen te zetten en behield goed het overzicht wie er vrij stond.
- Pim is zowel belangrijk met zijn doelpunten als met een assist.
- Jip was goed bezig op doel en verslond in het veld belangrijke meters.
- Maks pakte veel ballen af op het middenveld en speelde vervolgens goed over.
- George speelde meerdere keren goed de bal langs de lijn naar voren waardoor we konden aanvallen.
- Casper maakte een mooie actie gevolgd door een doelpunt.
- Mats liet zien ook goed uit de voeten te kunnen op het middenveld, was voorin gevaarlijk en verdedigde goed terug.

Nou mensen zo hebben we toch gewonnen met 4 op een rij, want we zijn al vier wedstrijden ongeslagen. Zeg dat maar op bezoek bij opa of oma, dan krijg je misschien een snoepje!