Een overwinning die niet cadeau werd gegeven

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 10

23 september 2023 9:00

K. Zwemstra

Sportpark de Hoge Bomen Naaldwijk

Op de vroege zaterdagochtend van 23 september 2023 was het weer tijd om te voetballen voor de jongens van FC ’s-Gravenzande JO11-3. Deze week stond vv Naaldwijk JO11-2 op het programma.

FC JO11-3 was vandaag niet op volle sterkte naar Naaldwijk afgereisd. Flip genoot van een weekendje weg en Milan werd wakker en voelde zich zo beroerd dat hij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Echter wilde Mason ons graag uit de brand helpen zodat we toch nog een wisselspeler tot onze beschikking hadden.

Na het warmlopen en het inschieten werd de opstelling bekend gemaakt: Sesto in het doel, Billy laatste man, Rens rechts in de verdediging en Viggo links. Op het middenveld Duuk links, Quinn centraal en Xemm rechts. Voorin startte Puk. Mason mocht als eerste wissel staan.

Het 1e kwart begonnen we lekker aan de wedstrijd. De bal werd goed overgespeeld naar elkaar waardoor Naaldwijk eigenlijk weinig in het spel voorkwam. Het eerste doelpunt liet alleen op zich wachten omdat de eindfase van veel belovende aanvallen niet tot doelpunten gepromoveerd konden worden. Aan het einde van het 1e kwart was het dan toch zover. Puk legde de bal vanaf recht goed terug waardoor Xemm de bal makkelijk kon intikken. 0-1! Niet veel later was het een exact dezelfde aanval, alleen was de doelpuntenmaker nu Puk en de man van de assist Xemm. 0-2!

Het 2e kwart was hetzelfde speelbeeld. Sesto maakte de schaarse kansen van Naaldwijk onschadelijk en Quinn had het middenveld tot zijn domein gemaakt. Hij was vandaag de verbindingsman tussen verdediging en voorhoede. In de loop van het 2e kwart ging Duuk aan de linkerzijde op snelheid zijn tegenstander voorbij en de bal voorgaf waardoor Rens, middels een intikker, de 0-3 maakte. De spellertjes van Naaldwijk appelleerde nog voor een achterbal maar de goed fluitende scheids keurde de goal goed. Geen vuiltje aan de lucht dus (zou je zeggen).

RUST

Het 3e kwart was het slechtste kwart van de wedstrijd. Volgens mij had Naaldwijk prestatie en positie verminderende kruipolie in de limonade gedaan. Het liep voor geen meter meer. Kansen werden niet afgemaakt en Naaldwijk kreeg het betere van het spel. Naaldwijk zette wat meer druk en algauw werd het 1-3. Door een beetje geklungel achterin werd het ook nog eens 2-3. Naaldwijk voelde natuurlijk dat er meer te halen viel en zette nog een tandje bij.

Het laatste en 4e kwart was een spannende. In het begin was het nog Naaldwijk dat de druk opvoerde, maar de jongens kregen de grip op de wedstrijd terug. Eerst was het nog wel Naaldwijk dat, via een counter, op gelijke hoogte kwam. 3-3! Waar meestal de koppies gaan hangen gingen deze nu ophoog. Billy zette de lijnen achterin goed uit en was weer de baas achterin. De druk kwam weer van de kant van FC ’s-Gravenzande. Eerst was het Viggo met een afstandsschot dat net naast ging. Daarna was het Rens die ons wel op voorsprong zette met een afstandsschot. 3-4! In de laatste minuut ging de jarige Duuk op de brommer ervandoor richting het doel van Naaldwijk waar hij in het doelgebied vanachter werd neergehaald. Penalty zou je zeggen, maar het was Xemm die er als de kippen bij was en het voordeel kreeg van de scheidsrechter om de bevrijdende treffer te maken. 3-5! Hierna klonk ook het eindsignaal van de wedstrijd waardoor de punten defintief mee naar ’s-Gravenzande gingen.