Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Op de druilerige zaterdagochtend van 4 november 2023 was het weer zover voor de jongens van FC ’s-Gravenzande JO11-3. Dit keer kwam DUNO JO11-2 op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd moest nog wel eerst een teamfoto worden gemaakt op de nieuwe tribune bij het hoofdveld.

Na twee verloren wedstrijden was het weer een keer tijd voor een overwinning. We gingen er dus met goede moed tegenaan in onze eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competiefase. De volgende jongens mochten starten. Sesto in het doel. Viggo, Billy en Rens in de verdediging. Duuk, Quinn en Milan op het middenveld. Puk mocht in de aanval starten.

Vanaf het beginsignaal begonnen we direct fel op de bal en dat resulteerde in direct een kans. De uit de eerste klasse gedegradeerde tegenstander kon eigenlijk niet veel tegenstand bieden. Elke keer bij balverlies werd die gelijk onder druk gezet. Na enkele minuten was het Puk die via een afstandsschot de score opende. 1-0! Niet veel later was het weer Puk die het van afstand probeerde en de score verdubbelde door weer een afstandsschot waarbij de keeper de bal door de handen liet glippen. 2-0!

Het tweede kwart ging zoals de eerste. FC ‘s-Gravenzande had de overhand en DUNO een paar spaarzame kansen. Daar waar Sesto elke kans van DUNO elimineerde was het helaas toch één van die kansen die het net liet bollen in ons doel. 2-1! FC ’s-Gravenzande liet zich niet van de wijs brengen en voerde de druk nog iets op. Quinn haalde uit van een meter of 15 en dacht/vond dat hij over de lijn was. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken schoof Duuk hem alsnog in de verre hoek. Wie hem nou uiteindelijk gemaakt heeft maakt niet uit. 3-1! We hadden weer een marge van twee. We gingen verder met aanvallen. Vanuit achter was het Billy die het middenveld makkelijk kon vinden en na diverse schijven werd Duuk de diepte ingestuurd. Na wederom een schuiver in de verre hoek werd het 4-1. DUNO kon nu alleen nog maar achteruitlopen en Xemm maakte, middels weer één van zijn befaamde rommelgoals, de 5-1.

RUST.

Na de limonade begon iedereen weer fel. Binnen een halve minuut was het Puk die een afvallende bal achter de doelman van DUNO plaatste en de 6-1 op het scorebord zette. Rens, die een beetje last van zijn enkel had, was nu rechtshalf gaan voetballen en zag diverse van zijn kansen naast gaan. Aan het einde van het kwart soleerde Flip het middenveld in en zijn harde schot belande, via een tegenstander, in het doel. 7-1! Het mooiste moment kwam van de schoen van Quinn en de hand van de keeper van DUNO. Quinn dacht “laat ik eens uithalen vanaf een meter of 20” en zag de bal richting de kruising gaan. Maar net voordat deze in de kruising belande was daar de hand van de keeper van DUNO helaas.

Het laatste kwart wilde Viggo ook nog wel een doelpuntje maken, maar voor het doel van DUNO stonden te veel jongens van DUNO. Zijn schoten werden direct onderschept. Na weer een van de vele aanvallen van FC ’s-Gravenzande was het Milan die de eindstand bepaalde door tegen het einde van de wedstrijd de 8-1 te scoren.