Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Dinsdagavond 21 november speelde FC ’s-Gravenzande in de tweede ronde om de KNVB-districtsbeker West II tegen vierdeklasser Vredenburch. Beide teams waren in de eerste ronde vrij geloot.

Ruime voorsprong bij rust

De eerste doelpoging was voor de thuisploeg toen Angelo Zwirs in de 8e minuut kon uithalen maar Brian Kuiper stond precies in de baan van het schot en had daar geen moeite mee. In de 13e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorspong toen Yuri Westhoff, uit een voorzet van Angelo Zwirs, de bal kon binnenkoppen: 1-0. Na een prima aanval van Vredenburch leek Jordi Grundeken de stand weer in evenwicht te brengen, maar doelman Edgar Leerdam was net iets eerder bij de bal. In de 27e minuut was het weer Yuri Westhoff die het net wist te vinden en de 2-0 stand op het scorebord bracht. Nadat Stefan Bruijn op aangeven van Nick Ruigrok de bal over schoot was het in de 30e minuut Ardi Luijendijk die op aangeven van Nick Ruijgrok voor de 3-0 voorsprong zorgde. Een minuut later was het weer raak. Yuri Westhoff schoot goed in, die werd niet goed gestopt door de Vredenburch doelman en kon in de rebound Angelo Zwirs de bal alsnog binnenschieten: 4-0. Voor rust nog twee kansen voor de thuisploeg. Een voorzet van Stefan Bruijn kwam voor de voeten van Roy Vermolen, maar die schoot veel te zacht in en had de doelman geen moeite mee. Een schot van Nick Ruigrok bleef ook zonder succes en werd door Brian Kuiper gepakt.

Heel matige tweede helft

FC ’s-Gravenzande leek op dezelfde voet verder te gaan toen direct bij aanvang Stefan Bruijn de bal op de lat schoot. Maar niets was minder waar, de thuisploeg had wel de overhand, maar gescoord werd er in de hele tweede helft niet meer. Het was Vredenburch dat enkele prima kansen kreeg om wat terug te doen. Tristen Sander zag zijn inzet gepakt door Edgar Leerdam, en ook twee prima pogingen van Moncif Hakmaoui bleven zonder succes dankzij de doelman die op de juiste plaats stond. FC ’s-Gravenzande was nog kansrijk via Sil van Ooijen, maar doelman Quincy Mac-intosch stopte zijn inzet en ook een poging van Tyler Mulder leverde niet het gewenste resultaat op. In de slotfase nog een prima kans voor Brian Biancheville van Vredenburch, maar Edgar Leerdam redde knap. Het bleef dus bij de 4-0 voorsprong die al voor de rust werd bereikt. Een toch wel teleurstellende tweede helft van FC ’s-Gravenzande.

In elk geval is wel de derde ronde bereikt in de strijd om de KNVB-districtsbeker West II.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk (46. Pascal Broch), Timo Ploemen (46. Tyler Mulder), Roy Vermolen (61. Twan van Meerten), Kilian Berkhout (35. Yordi Klepke), Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Nick Ruigrok, Zeger van Antwerpen (61. Sil van Ooijen)

Opstelling Vredenburch: Brian Kuiper (46. Quincy Mac-intosh), Gijs van der Meulen, Jordi Grundeken, Bas van Schendel, Rico Deekman (46. Jeffrey Houdijk), Alex Jacobs, Mitchel Jacobs (46. Tristen Sander), Mehmet Aygun, Kevin van Leeuwe, Dylan Eicher (46. Brian Blancheville), Moncif Hakmaoui

Scheidsrechter: dhr. Ruben Kooy uit Krimpen aan den IJssel, assistenten dhr. A. Noordam en dhr. Silvio Engelen