Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Na een geslaagd trainingskamp in de buurt van het Spaanse Malaga speelde FC ’s-Gravenzande ter voorbereiding op de tweede helft van de competitie zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Zij waren tot vorig seizoen min of meer een vaste tegenstander in competitieverband, maar met de samensmelting van de zaterdag en zondag speelt ARC nu in de vierde divisie A. Zij vergaarden uit de 14 gespeelde wedstrijden 20 punten, FC ’s-Gravenzande speelde 15 wedstrijden en behaalde 25 punten. Dus de krachtverhouding zal elkaar niet veel ontlopen.

Met voorsprong de rust in

Met de van Kozakken Boys overgekomen Gino Creutzburg, hij speelde de hele wedstrijd en paste zich prima aan, was FC ’s-Gravenzande het eerste half uur de bovenliggende partij. Dat leverde ook wat mogelijkheden op. Een voorzet van Angelo Zwirs werd door Sil van Ooijen naast gekopt en na ruim een kwartier spelen was het Roy van Beek die de bal voorlangs schoot. Een inzet van Angelo Zwirs werd door ARC-doelman Niels de Vogel goed gestopt en een poging van Stefan Bruijn op aangeven van Gino Creutzburg schoot hij veel te zacht in, en daar had de doelman geen moeite mee. In de 27e minuut viel de eerste treffer te noteren. Een steekballetje van Twan van Meerten op Roy van Beek werd door hem prima afgerond: 0-1. Vijf minute later werd het weer gelijk. Uit een hoekschop van Arjan Ouwendijk stond Kenno Kleyn helemaal vrij bij de tweede paal en kon ongehinderd binnenkoppen: 1-1. Kort voor rust kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Na een pass van Twan van Meerten op Angelo Zwirs, net over de middenlijn, kon hij vrij doorlopen en schoot de bal via binnenkant paal binnen: 1-2. Voor ARC was hierna Jordi Tuithof nog kansrijk, maar schoot naast.

Doelpuntrijke tweede helft

Kort na rust was het ARC dat een prima kans kreeg om weer op gelijke hoogte te komen, maar met een katachtige reactie tikte Jurrian Jouvenaar de bal over de lat uit een vrije trap van Arjan Ouwendijk. Aan de andere kant was er een prima kans voor Roy van Beek, maar schoot rakelings over en dat deed kort hierna voor ARC ook Matt Veerhuis. Na een prima combinatie tussen Roy van Beek, Angelo Zwirs en Sil van Ooijen was het laatstgenoemde die in de 59e minuut voor de 1-3 stand tekende. Drie minuten later was het weer raak. Na een steekpass van Frank Broos was het Twan van Meerten die de doelman omspeelde en raak schoot: 1-4. ARC wilde zich echter niet gewonnen geven. Eerst was het nog Boyd Baatje die in de 64e minuut naast schoot, maar vier minuten later een onachtzaamheid in de ’s-Gravenzandse defensie waarvan Donny van der Neut van profiteerde en de stand op 2-4 bracht. In de 70e minuut kwam de stand op 2-5 toen via Frank Broos en Roy van Beek de bal bij Yuri Westhoff kwam en raak schoot. Nadat kort hierna Roy van Beek zijn inzet zag gestopt wist ARC weer wat terug te doen. Het zag er wederom in de defensie niet heel goed uit en bracht Matt Veerhuis de stand op 3-5 in de 78e minuut. Nadat Jurrian Jouvenaar een inzet van Donny van der Neut stopte, werd Zeger van Antwerpen vanaf de middenlijn gelanceerd, die gaf vanaf rechts goed voor en stond Yuri Westhoff klaar om het af te ronden: 3-6. Vijf minuten voor tijd kwam de eindstand op het scorebord toen Yuri Westhoff goed voorgaf op Roy van Beek raak schoot: 3-7.

Een prima overwinning, dat zal zeker zelfvertrouwen geven voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen koploper ASWH.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen,  Twan van Meerten, Angelo Zwirs, Stefan Bruijn, Roy van Beek, Sil van Ooijen, Gino Creutzburg, Tyler Mulder, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Yuri Westhoff, Frank Broos, Zeger van Antwerpen, Nick Ruijgrok, Martesano Biliosa

Spelersgroep ARC: Niels de Vogel, Kenno Kleyn, Derek Prins, Lars van IJzendoorn, Niek Ossevoort, Tjerk Ligtvoet, Arjan Ouwendijk, Milan Kuijper, Jordi Tuithof, Boyd Baatje, Matt Veerhuis, Luuk Samson, Coen van der Hoek, Donny van der Neut, Thom Kroese, Ronaldo Lima Duarte Lopes, Thijs Spanjer