Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde Groep 1 laatste 32

Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande in de derde ronde om de KNVB districtsbeker thuis tegen SHO-2. De gasten uit Oud-Beijerland wisten in de beginfase de poulewedstrijden overtuigend te winnen tegen De Jonge Spartaan (3-1), Oud-Beijerland (3-1) en Vierpolders (4-2). In de eerste ronde werd tegen EMM’21 met 1-1 gelijkgespeeld, en ging SHO-2 door dankzij het beter nemen van penalty’s. In de tweede ronde werd Meerburg met 4-1 aan de kant gezet en bereikte men de derde ronde. FC ’s-Gravenzande was in de eerste ronde vrij, en vervolgens werd in de tweede ronde met 4-0 gewonnen van Vredenburch. In de competitie komt SHO-2 uit in de Hoofdklasse A waar ook FC ’s-Gravenzande-2 is ingedeeld. In de stand vinden wij SHO-2 terug op de één na laatste plaats, dus je zou zeggen, dat mag voor FC ’s-Gravenzande geen al te moeilijke opgave zijn. Maar bekervoetbal is vaak toch weer net even anders, dat is in het verleden ook al gebleken toen de thuisploeg tegen het tweede elftal van Excelsior Maassluis ook onderuitging.

Weinig tegenstand

Zoals mocht worden verwacht had FC ’s-Gravenzande niet veel te duchten van SHO-2 en waren bijna de hele eerste helft op de helft van de tegenstander te vinden. Na een eerste poging die door de doelman tot hoekschop werd verwerkt, was het in de 12e minuut Rick Boers die vanaf de rand 16 meter kon uithalen en de 1-0 voorsprong op het scorebord bracht. Hierna twee mogelijkheden die zonder resultaat bleven. Een inzet van Stefan Bruijn werd door SHO-doelman Dyvano van Vliet weggewerkt en een inzet van Tyler Mulder werd door hem met moeite gestopt. In de 27e minuut was het weer Rick Boers die de bal op aangeven van Roy van Beek kon binnentikken: 2-0. De eerste min of meer serieuze kans voor SHO viel in de 40e minuut te noteren, maar Tommy Reedijk zag zijn inzet door de ’s-Gravenzandse defensie weggewerkt.

Bij de laatste zestien

In de tweede helft probeerde SHO nog wat terug te doen, mede omdat de thuisploeg in eerste instantie wat gas terugnam. Nadat Stefan Bruijn de bal rakelings over de lat schoot was het aan de andere kant David de Bruin die niet wist te profiteren van een foutje in de achterhoede van FC s-Gravenzande. Voor de thuisploeg was het Sil van Ooijen die na voorbereidend werk van Nick Ruigrok en Stefan Bruijn de bal eenvoudig voor het inschieten had, maar over schoot. Michael Vermaas wist voor SHO niet te profiteren van een foutje van de ’s-Gravenzandse doelman en schoot naast. Hierna zette de thuisploeg nog even aan. Angelo Zwirs zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt en vervolgens schoot Stefan Bruijn over. Aan de wissel van de doelmannen bij SHO, Dyvano van Vliet voor Levi Stroebel, zal hij niet met plezier op terugkijken, want een schot van Angelo Zwirs liet hij door zijn handen glippen: 3-0. Frank Broos bracht de stand op 4-0 na voorbereidend werk van Angelo Zwirs en uit een vrije trap van Twan van Meerten kwam de bal bij Frank Broos, die gaf de bal goed voor en met een hakballetje van Yuri Westhoff verdween de bal achter Levi Stroebel, eindstand dus 5-0 en zit FC ’s-Gravenzande bij de laatste zestien ploegen die verder strijden.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Ardi Luijendijk, Pascal Broch (46. Sil van Ooijen), Roy Vermolen (69. Bram Sommeling), Yuri Westhoff, Stefan Bruijn (69. Frank Broos), Roy van Beek (61. Twan van Meerten), Zeger van Antwerpen, Nick Ruigrok (Angelo Zwirs), Tyler Mulder

Opstelling SHO-2: Dyvano van Vliet (71. Levi Stroebel), Job van der Meijde, Finn de Groot, Roel Luth, Jurre Altena, Daan troost, Sven van der Have (46. Michael Vermaas), Kevin Troost (46. Tijs Stam), David de Bruin ( 76. Roel de Vroed), Anwar Ouni, Tommy Reedijk (66. Thomas de Looff)

Scheidsrechter: Louis Duarte uit Rhoon, assistenten: dhr. Arend Noordam uit ’s-Gravenzande en Wim Kooiman uit Oud-Beijerland