Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Vandaag mochten de toppers van FC ’s-Gravenzande JO11-3 het opnemen tegen hun naaste degradatieconcurrent. Het waren de jongens en meisjes uit de JO11-2 van Klein Maar Dapper (KMD) uit Wateringen. Beide teams hadden deze fase nog geen punt gepakt en bevinden zich in de onderste regionen van de 2e klasse. Een heuse degradatietopper dus.

Na vorige week nipt verloren te hebben van één van de koplopers (Die Haghe), werd vandaag een spektakel en vechtlucht van jewelste verwacht. FC ‘s-Gravenzande begon met Sesto in het doel. Van links naar rechts waren het in de verdediging Viggo, Flip en Rens. Op het middenveld Duuk op links, Quinn middenmid en Billy op rechts. In de spits mocht Milan starten. Xemm en Puk starten op de bank.

Het 1e kwart begon zoals verwacht. FC de bal en KMD liep achteruit. Aan de linkerkant waren het Duuk en Viggo die elkaar goed konden vinden en hieruit een paar goede kansen creëerde. Aan de rechterkant ging de tandem Rens en Billy ook uitstekend. Quinn zoals we hem kennen verplaatste het spel weer van links naar rechts en vice versa. Bij het eindstation sputterde de motor een beetje en werden de kansen onbenut gelaten. Aan het einde van het 1e kwart kwam KMD toch tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong.

Het 2e kwart kwam KMD iets beter uit de startblokken en deelde hier en daar wat speldenprikjes uit en kwam daardoor bijna op een 0-2 voorsprong. FC ’s-Gravenzande voerde iets de druk op en het was Rens die FC ’s-Gravenzande naast KMD zette middels een lekkere pegel vanaf een meter of 15 in de kruising. De uitstekende keeper van KMD voelde alleen de wind van de bal en kon dus gaan vissen. 1-1! Flip besloot het ook nog een aantal keer vanaf afstand, maar zijn schoten lieten het net niet bollen.

RUST

Het 3e kwart was er een van de kansen. Waar KMD spaarzaam kansen creëerde, waren de kansen aan de zijde van de jongens van FC ’s-Gravenzande niet op één hand te tellen. Als de bal niet naast ging, ging die wel over het doel of op de paal of op de lat of de keeper van KMD zat er met z’n handen aan en dan was het weer een spelertje van KMD die in de weg stond. Aan de kansen en inzet lag het in ieder geval niet. Sesto had dit kwart weinig te doen. De stand was nog steeds 1-1.

Het 4e kwart was het erop of eronder. Duuk die samen met Viggo aan de linkerkant domineerde besloot het van afstand te proberen maar raakte de onderkant van de lat en de paal. Milan die al heel de wedstrijd lekker op dreef was met z’n snelheid aan de rechterkant maakte niet veel later de 2-1. Waar KMD er niet aan te pas kwam en op counter speelde was het toch de bezoekende ploeg dat de stand weer gelijktrok. 2-2!

De jongens lieten hun koppies niet hangen er gingen er weer vol voor. Puk besloot nog een keer de bal op de paal te plaatsen. Weer geen doelpunt. Maar door alle aanvalslust was het Xemm die FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong zette. 3-2! KMD was mentaal verslagen en kon het niet meer opbrengen het lange bal voetbal. Tegen het einde was wederom Xemm die aan alle spanningen een einde maakte met de 4-2!

Door alle werklust werden de jongens, na het omkleden, in de kantine getrakteerd op een overheerlijk patatje.