Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Vandaag stond een degradatiekraker van jewelste op het programma. De jongens van FC ’s-Gravenzande JO11-3 moesten het opnemen tegen de jongens van VCS JO11-2. Allebei de teams zijn terug te vinden onderin het rechterrijtje. We moesten dus aan de bak.

De wedstrijd werd gestart met Sesto in het doel. Achterin Viggo op links, de jarige Billy in het centrum en Milan rechtsachter. Op het midden links Quin, Rens middenmid en Xemm op rechts. Voorin Puk.

Het 1e kwart was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. We speelden verzorgt voetbal en lieten het balletje van links naar rechts gaan. Het duurde dan ook niet lang voordat we de eerste serieuze kans kregen via Xemm die de bal in het zijnet poeierde. Aan het einde van het 1e kwart kwam VCS, geheel tegen de verwachting in, op een 0-1 voorsprong door een zonsdagsschot vanaf links. Viggo probeerde nog via een solo de aansluitingstreffer te maken maar deze smoorde in schoonheid.

Het 2e kwart moest FC ’s-Gravenzande dus nog meer aan de bak om de schade te repareren. Al gauw was het Quinn die de stand gelijktrok middels een streep, dwars door de verdediging, in de goal. 1-1 zou je denken. De leidsman dacht dat de bal op de lat kwam, maar had het framewerk in het doel geraakt. Na enige overleg, waarbij zelf de doelman van VCS toegaf dat hij zat, werd een opstuitbal gegeven. De stand nog steeds 0-1 voor VCS. Niet veel later was het dan toch 1-1. Het schot van Flip was zo hard dat de bal bijna door het net ging. Gelukkig bleef het net heel en keurde de scheid de goal goed (wie weet wat de scheids nu weer had gedaan als hij wel door het net zou zijn gegaan).

RUST

Het 3e kwart startte weer zoals we de eerste twee waren begonnen. Spelend op de helft van de tegenstander. Met Rens als spelverdeler van links naar rechts. FC ’s-Gravenzande legde de ene na de andere mooie aanval op de mat. Op het goede combinatiespel had VCS geen antwoord en speelde alleen de lange bal. Duuk probeerde het, na weer goed combinatiespel, van afstand. Maar de keeper van VCS kon er nog net met zijn vingertoppen bij. Na een slippertje, in de goed staande verdediging, moest Sesto toch vol aan de bak om een grotere achterstand te voorkomen. Eerst bleef hij goed overeind bij een 1-op-1 situatie waarbij de speler van VCS geen kans had en de aansluitende rebound werd ook door Sesto onschadelijk gemaakt.

Het 4e kwart moest het dan toch gaan gebeuren. Aan het voetbal lag het niet. Na een overtreding van VCS kon Billy niet verder met de wedstrijd. Nadat Puk al eerder wegens griep naar huis was gegaan hadden we geen wissels meer. Milan die met zijn snelheid elke keer goed voorbij zijn tegenstander liep, kon zich met de ene na de andere goed opgezette aanval bemoeien. Aan de kansen lag het niet, want alles werd goed uitgevoerd alleen werd het eindstation vaak het aluminium of de keeper van de tegenstander.

En zoals het gezegde “als je hem zelf niet maakt valt het doelpunt aan de andere kant”. Ook vandaag was dat dus het geval, of toch niet. Het was VCS dat weer via een zondagsschot, maar nu vanaf rechts, de binnenkant van de paal raakte en de bal daarna op de lijn viel (of niet volledig over de lijn). Sesto sloeg de bal met uiterste kracht uit het doel. VCS appelleerde dat hij zat, FC ’s-Gravenzande het tegenovergestelde. De leidsman keurde het doelpunt toch goed. 1-2! Een beetje zuur als in een vergelijkbare situatie in de eerste helft jouw doelpunt wel wordt afgekeurd.

De officiële eindstand was 1-2. De onofficiële eindstand voor de jongens was in dit geval 2-2, 1-1 of toch 2-1 winst. Die van Quinn in de eerste helft zat 100% die van VCS zullen we nooit weten zonder VAR of doellijntechnologie.