Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Lang leek het erop dat de met spanning tegemoetziende wedstrijd tegen koploper ASWH kon doorgaan voor FC ’s-Gravenzande. Vrijdagmiddag bleek de vorst uit de grond en werd het veld zelfs nog een keer gerold. Met de voorspelde temperatuur ruim boven nul leek er daarom geen vuiltje aan de lucht. Maar moeder natuur is altijd onvoorspelbaar, zo ook nu. De temperaturen daalden weer tot onder het vriespunt, en bleken sommige plekken op het hoofdveld weer bevroren en moest eind van de ochtend toch worden besloten om het duel niet door te laten gaan. Maar voetballers willen altijd voetballen en bleek uiteindelijk competitiegenoot RVVH bereid om naar ’s-Gravenzande af te reizen om een duel op kunstgras te komen spelen. Het kunstgrasveld van RVVH was door de sneeuw onbespeelbaar, dus waren beide teams blij toch nog in actie te kunnen komen.

Sprankelende eerste helft

Evenals de oefenwedstrijd van vorige week tegen ARC (3-7) speelde FC ’s-Gravenzande een prima eerste helft. Men was gretig, zette druk en daar had RVVH maar weinig tegenin te brengen. In de eerste tien minuten schoot Frank Broos de bal naast met een leeg doel voor hem, kopte Sil van Ooijen naast op aangeven van Angelo Zwirs en schoot Sil van Ooijen de bal nog een keer rakelings over de lat. Na een kwartier kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong en was het Sil van Ooijen die in tweede instantie de bal achter de RVVH-goalie schoot: 1-0. RVVH deed nog een poging via Gino Stolk, maar hij schoot de bal over en een vrije trap werd door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt. Hierna regende het kansen voor FC ’s-Gravenzande. Eerst was het Frank Broos die de bal nog over de lat kopte. Hierna profiteerde Sil van Ooijen van een fout in de RVVH-defensie en bracht de stand op 2-0. Bij een van de sporadische uitvallen was het weer Gino Stolk die gevaarlijk was, maar zag zijn inzet gestopt door Jouvenaar. Kort voor rust kwam de stand op 3-0. Een prima uitgespeelde aanval via Twan van Meerten en Angelo Zwirs was het Roy van Beek die het mocht afmaken. Van Beek had nog een prima kans om de score nog verder op te voeren, maar vlak voor het rustsignaal zag hij zijn inzet door de RVVH-doelman gepakt.

Ook in de 2e helft bovenliggende partij

Met enkele wissels in de rust was FC ’s-Gravenzande ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Uit een hoekschop van Twan van Meerten kopte Frank Broos naast en een inzet van Twan van Meerten werd door de RVVH-defensie tot hoekschop verwerkt. Invaller Yuri Westhoff was nog kansrijk op aangeven van Stefan Bruijn, maar schoot over. Bij één van de sporadische uitvallen van de Ridderkerkers deed Mohammed el Yakoubi wat terug. Na matig ingrijpen in de ’s-Gravenzandse defensie tikte hij de bal achter Jurrian Jouvenaar in de 70e minuut: 3-1. Twee minuten later werd de marge alweer vergroot toen een goed opgezette aanval via Yuri Westhoff, Angelo Zwirs voor de voeten kwam van invaller Zeger van Antwerpen en de doelman kansloos liet: 4-1. Nadat op aangeven van Angelo Zwirs Rick Boers de bal voor het inkoppen leek, maar over kopte, was het kort voor tijd Stefan Bruijn die op aangeven van Roy van Beek de eindstand op 5-1 in ’s-Gravenzands voordeel bepaalde.

Evenals vorige week dus weer een ruime overwinning en dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd volgende week tegen SC Feyenoord, hopelijk onder wat aangenamere temperaturen.

Scheidsrechter: Jan van den Ende, assistent FC ’s-Gravenzande: Arend Noordam, assistent RVVH: Nigel van Galen

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Timo Ploemen, Pascal Broch (60. Zeger van Antwerpen), Roy Vermolen, Twan van Meerten (60. Ardi Luijendijk), Angelo Zwirs, Frank Broos (60. Stefan Bruijn), Roy van Beek, Sil van Ooijen (46. Yuri Westhoff), Gino Creutzburg (46. Rick Boers), Tyler Mulder