Weddeloop 6
2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden dinsdagavond Eerste Klasser Voorschoten’97 en Vierde Divisionist FC ’s-Gravenzande tegenover elkaar. Voor het laatst troffen beide teams elkaar vorig jaar november, toen in de strijd om de KNVB Districtsbeker. De uitslag in de stromende regen toen werd 1-2. Dinsdagavond dus een herhaling, waarbij FC ’s-Gravenzande zal proberen zover als mogelijk te komen in dit toernooi, met de finale op het eigen sportpark op 15 juni 2024.

Prima eerste helft van FC ’s-Gravenzande

FC ’s-Gravenzande was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat leverde in de aanvangsfase al een prima kans op voor Yuri Westhoff maar hij schoot naast. Vier minuten later was het wel raak. Op aangeven van Westhoff was het Frank Broos die de score opende: 0-1. Hierna regende het kansen voor de ’s-Gravenzanders. Roy van Beek schoot veel te zacht in, maar ging bovendien nog naast en een prima combinatie tussen Angelo Zwirs en Roy van Beek kon Yuri Westhoff niet afronden en ging naast. Een snoeiharde uithaal van Frank Broos werd door doelman Wilco Mackaay prima gestopt. Na bijna een half uur spelen viel de eerste mogelijkheid voor Voorschoten’97 te noteren. Een inzet van Thom Wijnalda werd door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt. In de tegenaanval kwam FC ’s-Gravenzande op een 0-2 voorsprong, een schot van zo’n 20 meter van Frank Broos bleek onhoudbaar. Na een snelle uitbraak was Angelo Zwirs weer kansrijk, maar hij schoot de bal recht in de handen van de Voorschoten goalie. Roy van Beek probeerde het in de 38e minuut nog met een lobje over de doelman, maar die ging net over de lat. In de 45e minuut was het Ardi Luijendijk die de bal heel makkelijk achter Wilco Mackaay kon binnentikken: 0-3.

Het leek nog even spannend te worden

In de tweede helft probeerde Voorschoten’97 toch nog wat terug te doen en gaf zich nog niet gewonnen. Een inzet van Thom Wijnalda werd door de ’s-Gravenzandse doelman gestopt. Aan de andere kant was het Angelo Zwirs die de bal net naast het doel schoot en een kopbal van Yuri Westhoff kopte hij goed in, maar werd weggewerkt waarna Ardi Luijendijk kon inschieten, maar die werd tot hoekschop verwerkt. Nadat invaller Stefan Bruijn een keer kon inschieten, maar dat bleef zonder resultaat, gaf hij in de 60e minuut de bal goed voor en was het Roy van Beek die de stand op 0-4 bracht. Nadat Yuri Westhoff in de 63e minuut de bal over de lat schoot was FC ’s-Gravenzande het even kwijt. Eerst was het Nassim El Khiraoui die de bal achter Jurrian Jouvenaar schoot: 1-4. Hierna moest de ’s-Gravenzandse doelman een keer gestrekt naar de hoek om een inzet van Thom Wijnalda te stoppen, maar kort hierna werd het 2-4 toen Bilal Kaddouri raak schoot. Maar al snel hierna was het weer FC ’s-Gravenzande die uitliep naar 2-5. Na voorbereidend werk van Stefan Bruijn en Sil van Ooijen was het Angelo Zwirs die het afmaakte. Maar de thuisploeg kwam weer terug tot 3-5 toen in de 74e minuut Mohammed Maatoug de ’s-Gravenzandse doelman kansloos liet. De laatste treffer viel in de 90e minuut te noteren toen Sil van Ooijen raak schoot op een assist van Angelo Zwirs, eindstand dus 3-6 in het voordeel van FC ’s-Gravenzande.

De volgende poulewedstrijd in dit toernooi is op dinsdagavond 26 maart, dan speelt FC ’s-Gravenzande thuis tegen sv Nootdorp

Opstelling Voorschoten’97: Wilco Mackaay, Milan Derk, Sem Simonis, Martijn Hoogenboom (28. Marvy Zijl – 46. Mohammed Maatoug), Derk Reinders, Loyd van de Wilde (25. Miquel Boersma), Mohammed Maatoug (kleine), (31. Kauzi Nomem), Jim van der Krogt, Bilal Kaddouri, Thom Wijnalda, Guy Smith (46. Nassim El Khiraoui)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Roy van Beek (61. Sil van Ooijen), Pascal Broch, Frank Broos (46. Stefan Bruijn), Bram Sommeling (46. Rick Boers), Tyler Mulder (68. Martijn Bruijn), Timo Ploemen, Roy Vermolen (46. Zeger van Antwerpen), Yuri Westhoff, Angelo Zwirs, Ardi Luijendijk

Scheidsrechter dhr. Marcel Smit, assistenten dhr. Thimo Deden en dhr. Berka Capaci