89'

23 april 2024 19:00

Wim Rozeboom

Sportpark de Hoge Bomen Naaldwijk

In de 1/8 finale in de strijd om de Westland Accountancy Cup speelde FC ’s-Gravenzande dinsdagavond 23 april tegen HVC’10 op het terrein van organisator vv Naaldwijk.

Blanco stand bij rust

Het was een eenzijdige wedstrijd waarbij FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij was, maar in de eerste helft geen gaatje kon vinden om door de HVC’10 verdediging heen te breken. Schoten van Frank Broos en Jouke Kok werden door de HVC’10 doelman prima gestopt. Na ruim een kwartier was er een inzet van Twan van Meerten, maar die ging net naast en een kopbal van Frank Broos uit een hoekschop leverde ook niet het gewenste succes op. Yuri Westhoff leek in de 37e minuut de eerste treffer te kunnen binnenschieten, maar doelman Kenny Lipman voorkwam dit door in tweede instantie de bal nog te pakken. Op slag van rust werd er wel gescoord door Frank Broos uit een voorzet vanaf de rechterkant, die kopte hij prima in maar scheidsrechter Wim Rozeboom keurde die om onbegrijpelijke redenen af.

Toch nog ruime overwinning voor FC ’s-Gravenzande

Direct bij aanvang van de tweede helft was het HVC’10 dat een goede kans kreeg de score te openen via Dave Kram, maar door goed ingrijpen van de ’s-Gravenzandse doelman leverde dat niet het gewenste succes op. Dat gebeurde in de 48e minuut wel voor FC ’s-Gravenzande. Uit een vrijetrap van Twan van Meerten was het Frank Broos die de bal achter de HVC’10 doelman kopte: 1-0. Hierna weer een poging van HVC’10 om de stand gelijk te trekken, maar ook nu stond Jurrian Jouvenaar op de juiste plaats. In de 60e minuut was het Twan van Meerten die een op maat gegeven bal van Frank Broos binnenschoot: 2-0. Hierna in beide teams heel veel wissels. Na gemiste kansen voor FC ’s-Gravenzande van Stefan Bruijn, Angelo Zwirs en Sil van Ooijen leek de wedstrijd af te steven op een magere afspiegeling van de krachtverhouding in het veld, maar in de slotfase viel er nog een fraaie treffer te noteren van Angelo Zwirs die vanaf een meter op 30 snoeihard uithaalde en Kenny Lipman het nakijken gaf. In de allerlaatste minuut een handsbal van HVC’10 in het strafschopgebied dat leverde nog een penalty op voor FC ’s-Gravenzande, die werd genomen door Sil van Ooijen en de eindstand op 4-0 in ’s-Gravenzands voordeel bracht.

De volgende wedstrijd in de kwartfinale is tegen SC Monster, de speeldatum is nog niet bekend.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Jouke Kok, Pascal Broch, Frank Broos, Rick Boers, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Tyler Mulder, Sil van Ooijen, Timo Ploemen, Zeger van Antwerpen, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Nick Ruigrok, Stefan Bruijn, Ardi Luijendijk, Gino Creutzburg

Spelersgroep HVV’10: Kenny Lipman, Bram Leerdam, Roy van Someren, Kay van den Bos, Thomas van den Bost, Luke Kern, Rico Sterrenberg, Jorn Groothuizen, Dave Kram, Mitchel Bouwhuis, Michael van den Bos, Dylon Boogerts, Len van Ooijen, Wessel Vijverberg, Jamie Zwaanswijk, Scott Kraan, Mees van Dijk

Scheidsrechter: Wim Rozeboom, assistent FC ’s-Gravenzande: Arend Noordam, assistent HVC’10 Cliff de Jong