Yuri Westhoff (kopbal)
87'
Assist: Keke Stam

17 april 2018 19:00

Lyra was voor FC ’s-Gravenzande de eerste tegenstander in de strijd om de Flynth Westland Cup. Na de prima prestatie van afgelopen zaterdag weer een nieuwe uitdaging voor FC ’s-Gravenzande, dat daarnaast ook nog mee doet in de strijd om de KNVB beker van West II en het Haaglanden Voetbal Toernooi. Vorig seizoen wist FC ’s-Gravenzande de beker met de grote oren te winnen door HVC’10 in de finale met 1-2 te verslaan.

De ’honger’ naar succes is nog niet over bij FC ’s-Gravenzande, want dankzij een 4-1 overwinning op Lyra werd de volgende ronde bereikt. Toch begon Lyra niet slecht aan de wedstrijd. Eerst was het na matig verdedigen bij FC ’s-Gravenzande Yassin Oskok die vrij voor Max Verkade opdook, maar het niet wist af te maken, en kort hierna schoot Bram Wennekers over. In de 12e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een voorzet van Frank Broos werd door Roy Vermolen in de verre hoek gekopt: 1-0. Nadat vervolgens Broos zelf vrij voor doelman Ritchie de Vreeden van Lyra kwam, maar naast schoot was het in de 20e minuut Yuri Westhoff die met een snoeiharde uithaal de stand op 2-0 bracht na voorbereidend werk van Brian van de Mast. Een poging van Roy Vermolen met een schot van afstand leverde via de Lyra doelman nog een hoekschop op. In de 32e minuut kwam de 3-0 stand op het scorebord, met dank aan Mark Dukker, die de bal, mede onder druk van FC ’s-Gravenzande, achter zijn eigen doelman schoot: 3-0. Kort voor rust was het Bram Wennekers die probeerde wat terug te doen, maar de bal over de lat schoot en een kopbal van Yuri Westhoff verdween naast het doel.

De eerste 25 minuten in de tweede helft ging redelijk gelijk op, mede omdat FC ’s-Gravenzande wel erg slap speelde. Lyra rook kansen en probeerde nog wat terug te doen. Een schot van Raymond van de Akker werd door Max Verkade gepakt, en Coen van Mil schoot de bal in het zijnet. In de 69e minuut kwam Lyra terug tot 3-1, nadat Bram Wennekers de bal binnenschoot, na zwak verdedigen. Het laatste kwartier zette FC ’s-Gravenzande weer wat meer aan en kreeg ook kansen. Een inzet van Patrick Triep werd door Ritchie de Vreeden gestopt, Yuri Westhoff schoot naast en Roel Stoffels raakte uit een hoekschop de lat. Drie minuten voor tijd werd de eindstand op 4-1 bepaald toen Yuri Westhoff uit een voorzet van Keke Stam raak kopte.
Alweer een overwinning dus voor FC ’s-Gravenzande, dat nu op 3 fronten nog mee strijd in de diverse beker toernooien. De volgende wedstrijd om de Flynth Westland Cup is op zaterdag 5 mei tegen Maasdijk.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Max Verkade, Keke Stam, Ruben de Groot, Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Brian van der Mast, Frank Broos, David Belic, Ziko Özdemir. Roel Stoffels, Kevin Bogaards, Yordi Klepke, Danny Koning.

Spelersgroep Lyra: Ritchie de Vreeden, Joey van Dooren, Tom van Os, Ardi Luijendijk, Mark Dekker, Gino Bozuwa, Raymond van den Akker, Robin Vijverberg, Bob Zwinkels, Bram Wennekers, Yassin Oskok, Tim Herbert, Coen van Mil, Kevin van Velden, Roy Zeestraten.

Scheidsrechter: Stanley van Lith.