45'
86'

20 juni 2018 19:30

Bas Persoon

Nog is het seizoen niet afgelopen voor FC ’s-Gravenzande. De halve finale in de strijd om de Flynth Westland Cup tegen de kersverse kampioen Velo (za) werd met 5-0 gewonnen en speelt FC ’s-Gravenzande zaterdag 23 juni de finale tegen Westlandia (zo). Zij waren ook afgelopen zaterdag al de tegenstander in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi en wisten deze, middels het beter nemen van penalty’s na verlenging, winnend af te sluiten. Zaterdag kan FC ’s-Gravenzande dus al revanche nemen en zal blijken welke ploeg na een lang seizoen over de langste adem beschikt.

Ruime voorsprong bij rust

Het was FC ’s-Gravenzande dat in de eerste 10 minuten twee kansen kreeg om op voorsprong te komen. Frank Broos schoot de bal recht in de handen van Velo doelman Dion van Wijk en een inzet van Patrick Triep kwam via de lat weer terug in het veld waarna Frank Broos de bal net naast schoot. Maar Velo weerde zich in de aanvangsfase kranig. Een inzet van Mathijs Helderman werd door doelman Max Verkade weggewerkt, juist toen Mick van Elswijk wilde uithalen plukte Verkade de bal van zijn schoen en een inzet van Dirk Lelieveld was te zacht en een makkelijke prooi voor de doelman. FC ’s-Gravenzande kwam steeds beter in haar spel, dat resulteerde in een poging voor Frank Broos die net naast schoot en Keke Stam die de bal over de lat zag gaan. Eindelijk in de 37e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een pass van Keke Stam op Niels Vonk kwam bij Rick Boers, die omspeelde de Velo doelman en scoorde: 1-0. Vier minuten later was Bob Wissenburg dicht bij de tweede treffer, maar uit een hoekschop was de Velo doelman net iets eerder bij de bal. Toch werd de voorsprong verdubbeld toen uit een hoekschop van Patrick Triep Roel Stoffels raak schoot: 2-0. Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0. Frank Broos schoot in, maar de Velo doelman kreeg de bal niet onder controle waarna Niels Vonk in de rebound wel raak schoot. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld.

Weinig hoogtepunten in tweede helft

Met de nodige wissels gebeurde er in de tweede helft maar bitter weinig. FC ’s-Gravenzande was de bovenliggende partij, was veelvuldig voor het doel van Velo te vinden, maar de afwerking wilde niet lukken. De beste mogelijkheid voor Velo kwam van de voet van Mick van Elswijk, maar die zag zijn inzet door Max Verkade gestopt. Sneu was de invalbeurt voor Yordi Klepke bij rust. Hij viel goed in, maar moest er in de 70e minuut weer af met een gebroken neus. De wissels bij FC ’s-Gravenzande waren allemaal al gebruikt en zat alleen Danny Koning nog op de bank. Dan is de keus om toch met 11 man verder te gaan niet moeilijk en verruilde hij het keeperstenue voor het spelerstenue. Nadat Danny Koning bij een eerste poging de bal net voorlangs zag gaan was het in de 81e minuut wel raak. Met een sliding wist hij de bal achter invaller-doelman Aad Duijndam te werken: 4-0. Maar de mooiste treffer van de avond kwam op naam van Roel Stoffels. Hij zag de Velo doelman wat ver voor zijn doel staan en met een fraai boogballetje vanaf zo’n 40 meter schoot hij de bal in de 86e minuut binnen, eindstand 5-0, dus een ruime overwinning.

Herhaling

Zaterdag de herhaling van de finale in het Haaglanden Voetbal Toernooi: FC ’s-Gravenzande tegen Westland (zo). Nu in de strijd om de Flynth Westland Cup. Welke spelers trainer Richard Elzinga in het veld brengt blijft nog even een verrassing. Door blessures en vakanties zijn een aantal vaste basisspelers niet beschikbaar, maar daar zal ongetwijfeld ook Westlandia mee te kampen hebben. Aanvang op 23 juni is om 17.00 uur op het veld van de organiserende vereniging Naaldwijk.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Max Verkade, Keke Stam, Roel Stoffels, Pascal Broch (60. Dimitri Wortelboer), Roy Vermolen (37. Ruben de Groot) Patrick Triep, Bob Wissenburg, Rik Boers, Frank Broos (46. Yordi Klepke, 69. Danny Koning). Ziko Özdemir (46. Samet Dag)

Opstelling Velo: Dion van Wijk (67. Aad Duijndam), Rick Das (Reno Renes), Tom Koene, Mart Dubbeld, Jack van Meurs, Jip Herpers (25. Ufuk Sahin), Lars van der Krogt, Dennis van Nieuwkerk (65. Rick Starrenburg), Mick van Elswijk (65. Vince van Egmond), Dirk Lelieveld, Mathijs Helderman