4 mei 2019 14:30

C.J.L.P. (Stijn) Berben

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Wedstrijdfoto's

Zaterdag 4 mei stond voor FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse Swift op het programma. Het verschil op de ranglijst is slechts 6 punten. Swift op de 10e plaats met 34 punten en FC ’s-Gravenzande op de 8e plaats met 40 punten. De thuiswedstrijd werd afgesloten met een 4-2 overwinning voor FC ’s-Gravenzande. Swift kan nog wel een paar puntjes gebruiken om zich definitief veilig te spelen, FC ’s-Gravenzande is veilig maar wil uiteraard wel zo hoog mogelijk eindigen.

Op achterstand vlak voor rust

De eerste helft ging redelijk gelijk op, dan weer was Swift de bovenliggende partij, en dan weer FC ’s-Gravenzande. De eerste mogelijkheid was voor de s-Gravenzanders toen Patrick Triep de bal voorgaf en Frank Broos de bal over schoot. Aan de andere kant was het Max van Wakeren die na slecht verdedigen de kans kreeg de score te openen, maar door goed ingrijpen van doelman Danny Koning bleef een achterstand. Hierna was het weer FC ’s-Gravenzande dat na bijna een kwartier spelen verzuimde de bal binnen te schieten. Een inzet van Twan van Meerten ging hoog over. Een toch wel duidelijke handsbal in het strafschopgebied van Swift werd door scheidsrechter Berben weggewuifd. Een voorzet van Ziko Özdemir kwam via Frank Broos bij Yuri Westhoff, maar in een overvol strafschopgebied kreeg hij niet de kans om de bal goed te raken. Na een half uur spelen was het Swift dat verzuimde de score te openen, mede door enkele prima reddingen van Danny Koning. Op aangeven van Teun van Zweeden schoot Dennis Dinkgreve naast en een poging van Guido de Graaf had voor Swift ook niet het gewenste resultaat. Zes minuten voor rust was de beste kans voor FC ’s-Gravenzande. Frank Broos kwam vrij voor doelman Joost Meendering, maar maakte het niet af en werd gestopt. Ook Roy Vermolen was nog kansrijk, hij kopte de bal goed in, maar de Swift doelman tikte de bal over de lat. Hij reageerde weer attent op een inzet van Sander Koeleman, maar via zijn vingertoppen werd het een hoekschop. In de laatste minuut van de eerste helft kwam FC ’s-Gravenzande op achterstand. Na een verkeerde ingooibal van Pascal Broch kwam de bal bij Guido de Graaf. Ziko Özdemir moest toen binnen het strafschopgebied ingrijpen en dat leverde Swift een penalty op. Deze werd door Guido Moelee onberispelijk binnengeschoten: 1-0.

Moeizaam gelijk

De eerste mogelijkheid na rust was voor de thuisploeg toen Guido Moelee een prima kans kreeg, maar Danny Koning voorkwam een grotere achterstand. Hierna toch weer kansjes om gelijk te komen. Een vrije trap van Patrick Triep werd door de Swift verdediging van de lijn gewerkt en uit een hoekschop raakte Pascal Broch de bal verkeerd met het hoofd en ging naast. Aan de andere kant een prima kans voor Guido de Graaf om zijn ploeg om een grotere voorsprong te zetten maar zijn inzet werd wederom door Danny Koning gestopt. Een volgende vrije trap van Patrick Triep aan de linkerkant kwam wel goed voor, maar in een vol strafschopgebied was het uiteindelijk de Swift doelman die de bal pakte. Vervolgens waren er weer twee reddingen nodig van Danny Koning om geen grotere achterstand op te lopen. Eerst was er een inzet van Guido de Graaf die hij stopte en 10 minuten voor tijd stond hij weer op zijn plaats uit een goed genomen vrije trap. De wedstrijd leek op een nederlaag voor FC ’s-Gravenzande uit te lopen, maar in de 83e minuut mocht Twan van Meerten een vrije trap nemen die via het hoofd van Frank Broos in de rechterhoek verdween: 1-1. In het resterende deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen konden wel leven met de puntendeling al had Swift op basis van de tweede helft misschien wat meer verdiend, en mochten beide dus een puntje bijschrijven.

Opstelling Swift: Joost Meendering, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Jesse Dingjan, Guido de Graaf (76. Donny van de Pol), Max Gerard van Wakeren, Carlos Groen (46. Barbosa Nhoca), Jouke Spanninga, Mallqui Cabezas Navaez

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (81. Menno Roodenburg), Roy Vermolen (90 Ruben de Groot), Patrick Triep (70. Jan Verduijn), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos, David Belic, Ziko Özdemir

Scheidsrechter: dhr. Stijn Berben uit Breda, assistenten: dhr. J. Hindriks en dhr. J. van Dotmarsch

Dat de wedstrijd FC Rijnvogels – DFS niet doorging kwam voor velen vreemd over. Had het dan zo hard geregend in Katwijk? Niet dus, wij geven u de verklaring zoals die op de website voetbal op zaterdag staat:

”De wedstrijd FC Rijnvogels - DFS in de hoofdklasse A is tot nader order opgeschort, zo meldt de Gelderlander. De spelers van DFS hebben besloten niet in actie te komen, dit naar aanleiding van een conflict tussen de clubleiding en de stichting Sport Promotie Neder-Betuwe die de contracten met spelers en staf regelt. De spelers die al een contract getekend hadden voor komend seizoen kregen donderdag te horen dat ze niet meer hoeven te komen. DFS wil volgend seizoen alleen nog maar met zelf opgeleide spelers verder. Donderdagavond kregen de spelers nader tekst en uitleg en besloten daarop in staking te gaan.”