Assist: Rick Boers

Mannen Zaterdag (landelijk A-cat), Hoofdklasse A

27 oktober 2018 14:30

T.R. (Thom) Winkel

Na de fantastische overwinning vorige week op koploper Spijkenisse nu weer een heel andere wedstrijd. Het op de 12e plaats staande Zwaluwen uit Vlaardingen met 9 punten uit 8 wedstrijden was de volgende tegenstander. Op papier misschien een makkelijke wedstrijd, maar ’behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst’ is nog altijd een bekende slogan. Dus was het ook deze week voor FC ’s-Gravenzande zaak om vanaf het beginsignaal scherp te zijn. Zwaluwen had ook nog wat goed te maken, want zij werden vorig seizoen met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd, en zover zouden ze het nu zeker niet willen laten komen.

Niet bij de les

FC ’s-Gravenzande begon wel heel slap aan de wedstrijd en Zwaluwen kon daar al in de 7e minuut van profiteren. Nadat een eerste doelpoging van Joseph Goncalves zonder resultaat bleef, was het een minuut later wel raak: 0-1. Natuurlijk probeerde de thuisploeg wat terug te doen, maar het was het allemaal net niet. De inzet en beleving, die we vorige week in de wedstrijd tegen Spijkenisse zagen ontbrak, en was allemaal half werk. Een hoekschop van Patrick Triep werd door de doelman over de lat getikt. Frank Broos was ook nog kansrijk, maar zag zijn inzet gestopt. Het is dat doelman Danny Koning, die vorige week zijn 250e wedstrijd speelde en na afloop gehuldigd werd, in prima vorm verkeerde, anders had de stand bij rust al veel hoger kunnen zijn voor de bezoekers. Uit een vrije trap schoot Vincent van Dorp goed in, maar werd door de Koning over de lat getikt. Na een fout van Ziko Özdemir kwam Jerry Scholman vrij voor de FC ’s-Gravenzande doelman, maar die voorkwam een grotere achterstand in de 26e minuut, en datzelfde deed hij een minuut later weer. Ook Sten Wever was nog gevaarlijk voor de Vlaardingers, maar schoot na ruim een half uur spelen naast. FC ’s-Gravenzande kon hier maar weinig tegenoverstellen. Menno Roodenburg zag zijn inzet door doelman Marvin van Tienen gestopt. Een uithaal van Patrick Triep kwam via de doelman voor de voeten van Roy Vermolen, maar die schoot over. Uit een voorzet van Triep was het 4 minuten voor rust Frank Broos die naast kopte. In de tegenaanval kwam een voorzet vanaf rechts bij Roy Vermolen, die probeerde de bal weg te werken, maar gleed deze in eigen doel: 0-2.

Verdiende overwinning

In de tweede helft gebeurde er nog maar weinig. Een vrije trap van Vincent van Dorp leverde een hoekschop op via de muur van FC ’s-Gravenzande, en was het Zwaluwen dat via een snelle counter de stand op 0-3 bracht dankzij een treffer van Jerry Scholman in de 66e minuut. Zwaluwen bleef de gevaarlijkste ploeg, op aangeven van Raoul Gillet schoot Joseph Goncalves naast. In de 72e minuut dook hij weer vrij op voor Danny Koning, maar deze verwerkte zijn inzet tot hoekschop. Na een overtreding op Yuri Westhoff in het strafschopgebied ging de bal op de stip en kon invaller Ruben de Groot wat terugdoen: 1-3. Nadat Samet Dag zijn inzet door de Zwaluwe doelman zag gestopt verscheen in de 92e minuut de eindstand van 2-3 op het scorebord toen Patrick Triep de bal binnenkopte op aangeven van Rick Boers.

Een verdiende overwinning voor de Vlaardingers, zij waren de betere ploeg. Voor FC ’s-Gravenzande zaak om dit recht te zetten volgende week in Gouda tegen Jodan Boys.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Gijs Abbas, Pascal Broch (55. Rick Boers), Roy Vermolen, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Menno Roodenburg (55. Twan van Meerten), Frank Broos (71. Ruben de Groot), Samet Dag, Ziko Özdemir

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Ully Rosa, Erwin de Groot, Sten Wever (68. Tevin Biekman), Jerry Scholman, Raoul Gillet (86. Tiemen Noordam), Joseph Goncalves (81. Tim van der Hoeven), Tim Gudde

Scheidsrechter: dhr. Thom Winkel uit Appingedam, assistenten: dhr. Robert Bruining uit Emmen en dhr. Mario Kwaytaal uit Rotterdam