Puike overwinning van FC ’s-Gravenzande op ASWH

28 augustus 2018 20:00

onbekend

Voordat aanstaande zaterdag de competitie begint speelde FC ’s-Gravenzande dinsdagavond 28 augustus een oefenwedstrijd tegen derde divisionist ASWH in Hendrik Ido Ambacht op Sportpark Schildman.

Eerste helft in evenwicht

De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar de inzet van Nebi Tiryakioglu werd door Danny Koning gepakt. Na een prima actie van Frank Broos via de linkerkant kwam de bal via Twan van Meerten bij Yuri Westhoff en die schoot in de 4e minuut al raak: 0-1. Ook Roy Vermolen was nog kansrijk uit een hoekschop van Sander Koeleman, maar zijn schot ging over. Hierna was het voor ASWH Sam van de Kreeke die in kansrijke positie kwam om de stand weer in evenwicht te brengen, maar zijn inzet ging rakelings over de lat. Aan de andere kant was het Jan Verduijn die de stand kon verdubbelen, maar hij dit te gehaast en ging naast. Een inzet van Sander Koeleman werd nog wel van richting veranderd, maar kwam uiteindelijk recht in de handen van de ASWH doelman. Voor rust nog een poging van ASWH, weer via Sam van de Kreeke, maar ook nu ging zijn inzet over. Een eerste helft waar beide ploegen elkaar in evenwicht hielden.

Winst in de slotfase

In het tweede bedrijf was ASWH de bovenliggende partij, al kwam FC ’s-Gravenzande eerst nog wel op een 0-2 voorsprong toen een verkeerde terugspeelbal door Yuri Westhoff werd onderschept en raak schoot. Hierna was het ASWH dat veelal de aanval zocht. Na een fout in de defensie van de gastploeg was het Nick Slotboom die naast schoot en Sanzio Dieterich schoot de bal in het zijnet. Hij was in de 61e minuut weer kansrijk, maar doelman Max Verkade voorkwam een tegentreffer. Nog in dezelfde minuut bracht de lat uitkomst toen Ismail Yildirim de bal tegen de lat schoot. In de 66e minuut kwam de aansluitende treffer er toch voor ASWH. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Sam van de Kreeke binnengeschoten: 1-2. Met nog een klein kwartier op de klok kwam de stand weer in evenwicht toen Clarence Bijl raak schoot: 2-2. Na een overtreding op Menno Roodenburg mocht FC ’s-Gravenzande op de rand van de 16 meterlijn een vrije trap nemen, die werd door Yuri Westhoff goed ingeschoten, maar de paal voorkwam een achterstand voor ASWH. De wedstrijd leek met een gelijke stand te eindigen, maar na een snelle uitbraak van FC ’s-Gravenzande was het Rick Boers die goed inschoot, de doelman kon zijn inzet niet stoppen en was het in de rebound Menno Roodenburg die in de 88e minuut FC ’s-Gravenzande alsnog de overwinning bezorgde, eindstand 2-3 in het voordeel van de ’s-Gravenzanders in een zeker niet onaardige wedstrijd.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Max Verkade, Samet Dag, Gijs Abbas, Pascal Broch, Ziko Özdemir, Roy Vermolen, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Frank Broos, Yuri Westhoff, Jan Verduijn, Ruben de Groot, Patrick Triep, Menno Roodenburg, Brian van de Mast, Rick Boers