81'

Mannen KNVB beker Amateurs 3e ronde, Groep 1 3e ronde

26 februari 2019 20:00

A.S. (Anne) Greveling

In de derde ronde van de districtsbeker was FC ’s-Gravenzande gastheer voor het Goudse ONA. FC ’s-Gravenzande kwam tweemaal een ronde verder na het beter nemen van penalty’s. In Oudewater werd het 3-3 en tegen FC Boshuizen stond na 2x 45 minuten een 2-2 stand op het scorebord. ONA had in de eerste wedstrijd ook penalty’s nodig om een ronde verder te komen. Tegen Oud-Beijerland werd het 2-2, waarna in de tweede ronde een overtuigende 6-4 overwinning werd behaald tegen 4e klasser BZC/Zuiderpark.

ONA komt uit in de 2e klasse C op zondag en staan op de 10e plaats met 19 punten en hebben de punten dus nog hard nodig om boven de gevarenstreep te blijven.

Snelle voorsprong

Het werd een makkelijk avondje voor FC ’s-Gravenzande om zich bij de laatste 16 te plaatsen in het districtstoernooi van West II. Al in de 6e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Een geplaatst schot van Twan van Meerten, net buiten de 16 meter was voor doelman Erik van der Laan onhoudbaar: 1-0. Na ruim een kwartier spelen kwam de 2-0 stand op het scorebord toen Ruben de Groot de bal in het doel werkte op aangeven van Yuri Westhoff. Vier minuten later was het Yuri Westhoff zelf die de stand op 3-0 bracht op aangeven van Frank Broos. In de 22e minuut was er zowaar nog een doelpoging voor ONA, dat was dan ook het enige schot op doel in de eerste helft, maar was veel te zacht en daar had Danny Koning geen moeite mee. Na bijna een half uur spelen was het weer Yuri Westhoff die raak schoot: 4-0. Kort voor rust was Jan Verduijn dicht bij een nog grote voorsprong, maar schoot de rakelings over de lat.

Verdubbeling van de score

Bij aanvang van de tweede helft stokte de doelpuntenmachine even, al waren er wel enkele opgelegde kansen. Yuri Westhoff schoot op de paal en Frank Broos kopte op aangeven van Twan van Meerten over. Yassine Abid verraste bijna zijn eigen doelman door de bal in eigen doel te werken, maar met een katachtige reactie voorkwam die een grotere achterstand. Nadat Jan Verduijn zijn inzet door de ONA doelman zag gestopt en Frank Broos de bal over de lat schoot vielen de doelpunten in het laatste kwartier weer als rijpe appelen. Eerst was het Twan van Meerten die op aangeven van Samet Dag voor 5-0 zorgde. Invaller Patrick Triep schoot van afstand de zesde treffer binnen waarna Frank Broos in de 81e minuut de stand op 7-0 bracht. Het slotakkoord was voor Menno Roodenburg die de eindstand op 8-0 in ’s-Gravenzands voordeel bepaalde. Voor de mannen uit Gouda was er welgeteld één schot richting doel van Georgios Petridis in de tweede helft, maar schoot naast. Een makkelijke overwinning dus voor de mannen van Richard Elzinga, en is het afwachten wie de volgende tegenstander wordt.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch (46. Gijs Abbas), Sander Koeleman (46. Ziko Özdemir), Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Menno Roodenburg, Frank Broos, David Belic, Samet Dag, Jan Verduijn (72. Patrick Triep)

Scheidsrechter: dhr. Anne Greveling uit Rotterdam, assistenten dhr. André van Vliet uit Delfgauw en dhr. Abderrahim Essaghir uit Den Haag