19 maart 2019 20:00

de Bruijn

Westlandia (zat) – FC ’s-Gravenzande 2-2 (FCG w.n.s.)

Verslag: Wim Voois

Op een wat de weersomstandigheden betreft, schitterende voetbalavond, moest FC ’s-Gravenzande het dinsdagavond op sportpark ”De Hoge Bomen” opnemen tegen rkvv. Westlandia (zat). Het betrof een wedstrijd in de tweede ronde  om de ”Sir Winston Cup”,  in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

FC ’s-Gravenzande miste nogal wat basisspelers o.a. Yurie Westhof (buitenland) en Patrick Triep (geblesseerd). Ook beide, afgelopen zaterdag uit het veld gestuurde spelers David Belic en Sander Koeleman, waren buiten het elftal gelaten. De opengevallen plaatsen werden opgevuld door Brian van der Mast, Rick Boers, Menno Roodenburg en Jan Verduijn. In de 2e helft verschenen ook nog Jordi Klepke en Björn Swensen in het veld.

In de 1e helft was het over het algemeen een gezapig partijtje. Een aanmerkelijk sterker  FC ’s-Gravenzande zag geen kans de uitstekende Westlandia doelman Camilo Part Arias te passeren, ondanks enkele uitstekende voorzetten van Jan Verduijn. Behoudens een kopbal van Rick Boers tegen de paal, was dit zonder resultaat. Ook een vrije trap net buiten het strafschopgebied, genomen door Twan van Meerten, werd een prooi van de keeper. In deze fase beperkte Westandia zich tot aanvallen via counters, waarbij zij zwaar tegen de verhouding in, nog succes hadden ook. Een aanval over links werd op onreglementaire wijze onderbroken door Ziko Özdemir. Uit de vrije trap, net buiten het strafschopgebied wist Tim van der Voort de bal achter Danny Koning te plaatsen 1-0. Bijna was het voor de rust nog 2-0 geworden, doch de paal redde FC. ’s-Gravenzande.

In de 2e helft waren Roy Vermolen (op eigen verzoek) en Brian van der Mast vervangen door Samet Dag en Jordi Klepke. Blijkbaar waren er in de rust enkele behartenswaardige woorden gesproken, want de spelers van FC ’s-Gravenzande zaten nu erg fel op de bal. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd. Westlandia had niets meer te vertellen. Aanval op aanval rolde op het vijandelijke doel af. Op soms onnavolgbare wijze ontsnapte het doel van Westlandia aan de gelijkmaker. Steeds stonden paal en lat en toevallig aanwezige benen van verdedigers een doelpunt van FC ’s-Gravenzande in de weg. Daarbij had de uitstekende Westlandia doelman ”vrouwe fortuna” lange tijd aan zijn zijde. Gezegd moet worden dat Westlandia in deze fase met enkele forse overtredingen het spel trachtte te verplaatsen. Helaas trad scheidsrechter Mike de Bruin uit Nootdorp hiertegen onvoldoende op. Er werden zware overtredingen op Zike Özdemir en Jan Verduijn gemaakt, waarbij de overtreding van Marvin Vollebregt op Jan Verduijn zeker een kaart met een rode kleur had verdiend. Deze overtreding bleef zelfs onbestraft.

Eindelijk, in de 66e minuut, wist Frank Broos het net te vinden 1-1, gevolgd door de 1-2 van Rick Boers in de 83e minuut. De ’burenruzie” leek nu gestreden, maar daar dacht arbiter de Bruin anders over. Bij een betrekkelijk onschuldige overtreding in de 88e minuut kende hij tot verbazing van beide partijen een strafschop aan Westlandia toe, welk cadeautje door Oalid Faik werd verzilverd 2-2.

De noodzakelijk geworden serie penalty’s viel in het voordeel van FC ’s-Gravenzande uit. Achtereenvolgens Ruben de Groot, Frank Broos, Björn Swensen, Jordi Klepke en Rick Boers schoten onberispelijk raak. Bij Westlandia miste Oalid Faik. Door deze overwinning plaatste FC ’s-Gravenzande zich voor de kwart finale van de Sir Winston Cup.

Inmiddels heeft de loting voor de kwartfinales plaatsgevonden. FC ’s-Gravenzande lootte een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de nog te spelen wedstrijd RKDEO tegen Forum Sport.