FC ’s-Gravenzande naar halve finale Flynth Westland Cup

89'
Yuri Westhoff (afstandschot)

4 juni 2019 19:00

Wim Wigleven

Na het succes met het behalen van de districtsbeker is FC ’s-Gravenzande nog niet uit gevoetbald dit seizoen. In de strijd om de Flynth Westland Cup was HVC’10 dinsdagavond de tegenstander op het terrein van de vv Naaldwijk. Mede door het terugtrekken van een aantal deelnemende verenigingen kwamen beide ploegen voor dit toernooi nog maar eenmaal in actie en bereikten zodoende de kwartfinale. HVC’10 won van Verburch met 4-6 en FC ’s-Gravenzande versloeg Lyra met 0-4.

’s-Gravenzanders op voorsprong bij rust

In de aanvangsfase was het even aftasten voor beide ploegen. Voor FC ’s-Gravenzande was het Menno Roodenburg die goed voorgaf, maar werd door HVC’10 tot hoekschop verwerkt. Voor HVC’10 was het Dave Kram die de bal goed voorgaf, maar doelman Dennie Storm reageerde attent voordat iemand gevaarlijk kon worden. Ook een voorzet van Sander Koeleman had geen succes, Jeffrey van den Bos maakte er een hoekschop van. Na ruim een kwartier spelen de eerste echte kans voor Dave Kram van HVC’10 maar schoot de bal naast. Hierna nam FC ’s-Gravenzande meer en meer het initiatief. Na een op maat gegeven voorzet van Frank Broos kon Yuri Westhoff bij de tweede paal net niet bij de bal komen en rolde achter. In de 26e minuut het eerste doelpunt. Twan van Meerten haalde vanaf zo’n 20 meter snoeihard uit maar kwam via de paal weer het veld in waarna in de rebound Yuri Westhoff het wel afmaakte en de bal binnen tikte: 0-1. HVC’10 was nog gevaarlijk uit een vrije trap. Clen Boon naam deze, maar via de muur leverde dat alleen maar een hoekschop op. Ook Dave Kram was nog kansrijk, maar doelman Dennie Storm stond op de juiste plaats. Zeven minuten voor rust was het Yuri Westhoff die vanaf de middenlijn Twan van Meerten wegstuurde. Hij was sneller dan de twee meegelopen HVC’10 verdedigers en maakte het heel beheerst af door de bal achter Vincent Madern te schieten: 0-2. Op slag van rust was er nog een kansje voor Brian van de Mast op aangeven van Twan van Meerten, maar schoot over.

Net voor de bui klaar

Na rust een viertal wissel bij FC ’s-Gravenzande en was er een eerste kans voor Yuri Westhoff, die kopte goed in en kon doelman Vincent Madern de bal nog wegwerken. In de rebound was het invaller Wessel Vijverberg die nog een keer inschoot, maar ook nu reageerde de HVC’10 doelman attent. In de 49e minuut werd er even niet opgelet bij FC ’s-Gravenzande en kreeg Mitchell Bouwhuis alle ruimte om alleen op het doel af te gaan, en het ook goed af te ronden: 1-2. Nadat Brian van de Mast nog een kansje kreeg, maar schoot veel te zacht in, kwam FC ’s-Gravenzande in de 58e minuut met 10 man te staan toen Robin van Rijn zijn tegenstander vasthield en de scheidsrechter dat zag als een doorgebroken speler. Maar de man meer situatie voor HVC’10 werd niet uitgedrukt in een overwicht of doelpunten. Wessel Vijverberg schoot de bal voorlangs en een inzet van Yuri Westhoff werd door doelman Vincent Madern gestopt. In de 80e minuut leek HVC’10 een kans te krijgen om gelijk te komen toen scheidsrechter Wim Wigleven naar de penaltystip wees, na een vermeende handsbal van Brian van de Mast. Maar op advies van de grensrechter ging dat niet door en werd het een doeltrap. Nadat Rick Boers de bal recht in de handen van Vincent Madern schoot was het in de 89e minuut Yuri Westhoff die met een vlammend schot uithaalde en de bal via de kruising weer in het veld zag komen. Even leek er gewoon doorgespeeld te worden, maar de assistent stond met zijn vlag omhoog om aan te geven dat de bal wel degelijk achter de lijn was geweest, dus werd de eindstand 1-3 in ’s-Gravenzands voordeel en net toen de eerste druppels vielen was de wedstrijd gespeeld.

Op weg naar de finale is nog één horde te nemen voor FC 's-Gravenzande in de halve finale tegen Sportclub Monster, die wordt op dinsdag 11 juni gespeeld om 19.00 uur bij vv Naaldwijk. Zou FC ’s-Gravenzande ook deze wedstrijd winnend weten af te sluiten dan staan er op zaterdag 22 juni twee finalewedstrijden voor FC ’s-Gravenzande op het programma, de finale om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi en de Flynth Westland Cup dus lijkt het verstandig toch maar eens na te gaan denken of er een oplossing mogelijk is voor dit probleem en voor een ander jaar beter op elkaar afstemmen.

Opstelling HVC’10: Vincent Madern, Kay van den Bos, Clen Boon, Jeffrey van den Bos, Jim van Dijk, Wesley v.d. Est (82. Thomas van den Bos), Dave Kram (67. Dennis Boon), Michael van den Bos, Mitchell Bouwhuis, Rick Voskamp (86. Tom van Alraad), Badr

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Dennie Storm, Ruben de Groot, Pascal Broch (46. Robin van Rijn), Roy Vermolen (46. David Belic), Brian van de Mast, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Menno Roodenburg (70. Thom Groenewegen), Frank Broos (46. Wessel Vijverberg), Jan Verduijn (46. Rick Boers) en Yuri Westhoff

Arbitrale trio: scheidsrechter: Wim Wigleven, assistenten: Roan van Marrewijk en Frans van Leeuwen