FC ‘s-Gravenzande biedt Rijnsburgse Boys lang tegenstand

0 - 3

Rijnsburgse Boys 1

13 augustus 2019 20:00

FC ’s-Gravenzande vervolgde dinsdag het oefenprogramma tegen 2e divisieclub Rijnsburgse Boys, befaamd competitie tegenstander uit het verleden. Omdat het hoofdveld na de zomerstop nog niet is vrijgegeven, werd deze wedstrijd gespeeld op de kunstgrasmat van veld 4.

Rijnsburgse Boys speelde met een veredeld 2e elftal. Liefst 8 basisspelers van het 1e elftal, waaronder Jeroen Spruijt (ex Westlandia), bleven in Rijnsburg achter om op het trainingsveld te verschijnen. Hierdoor kregen een aantal nieuw gecontracteerde spelers de kans zich te bewijzen. Hieronder bevond zich ook Jairo Schet (ex FC Den Bosch jeugd), een pijlsnelle rechterspits, die op proef bij de uien is en het de verdediging van de thuisclub knap lastig maakte.

De 1e kans was in de 14e minuut voor Patrick Triep. Met een stiftballetje probeerde hij keeper Richard van Nieuwkoop te verschalken, die echter attent reageerde.  In de 16e minuut een counter van Rijnsburg over rechts, een voorzet van de snelle Schet en afgerond door Floris Hazenberg (0-1). De indruk was dat keeper Daniël Kumic bij zijn poging de bal te onderscheppen, niet geheel vrijuit ging.

Het tempo in de 1e helft lag redelijk hoog, waarbij afwisselend kansen ontstonden voor beide partijen. De harde kern van het ’s-Gravenzandse publiek hield zich in die periode voor een belangrijk deel bezig met het bestuderen van “buienradar” op de telefoon, om bij de eerste regendruppels richting kantine te verdwijnen, waar de belangrijke wedstrijd van AJAX in de Champions League op tegen PAOK Saloniki op het scherm te zien was.

Nadat Björn Swensen kort voor de rust een goede kans op de gelijkmaker miste, kreeg ook Yuri Westhoff één minuut voor de rust een dot van een mogelijkheid. Helaas miste Yuri deze kans heel knullig, zodat de rust aanbrak met een 0-1 achterstand.

Na de thee waren bij FC ’s-Gravenzande Brian van der Mast en Björn Swensen gewisseld voor Ziko Özdemir en Ali Khaldi (ex. Barendrecht). In de loop van de wedstrijd werd Roy Vermolen nog gewisseld voor Gijs Abbas, Twan van Meerten voor Menno Roodenburg en Dennis van Rijn voor Scott de Graaf (ex. Maasdijk)

In de 59e minuut pareerde keeper Daniël Kumic uitstekend een schot van dichtbij. De bal stuiterde echter voor de voeten van Floris Hazenberg, die uit de rebound Daniël kansloos liet (0-2).

Kort voor tijd bracht Jeroen Meefout de Rijnsburgers op een 0-3 voorsprong, wat de einduitslag werd.

De wedstrijd stond onder de uitstekende leiding van scheidsrechter A. van Loenen uit Den Haag, bijgestaan door de neutrale assistenten R. Rolandus Boers en R. Straub.

Opmerkelijk feit was nog dat 2 oudere leden van FC ’s-Gravenzande, die als toeschouwers naar de wedstrijd tegen Rijnsburg kwamen kijken, zich onder het publiek bij veld 2 schaarden, waar de wedstrijd al aan de gang was. Na enige tijd vonden zij dat ze, behalve doelman Danny de Koning, zo weinig spelers herkenden. Zij vonden dat FC ’s-Gravenzande wel erg veel nieuwe spelers had aangetrokken. Na 10 minuten bemerkten zij dat ze naar de wedstrijd van FC ’s-Gravenzande 2 tegen Brielle stonden te kijken i.p.v. naar het 1e elftal.

FC ’s-Gravenzande startte met de volgende opstelling: Daniël Kumic, Brian van der Mast, Ardi Luijendijk, David Belic, Dennis van Rijn, Sander Koeleman, Twan van Meerten, Roy Vermolen, Björn Swensen, Yuri Westhoff en Patrick Triep.

Zaterdag 17 augustus a.s. staat de 1e wedstrijd van de kwalificatieronde om de KNVB-beker op het programma. Tegenstander is zondag 1e klasser RKSV Heeze uit de provincie Noord Brabant. FC ’s-Gravenzande heeft een thuiswedstrijd geloot. De aanvangstijd 14.30 uur. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen een nog nader te loten tegenstander.