Hoofdklasse A

30 november 2019 14:30

R.J.T. (Robin) Vereijken

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Met nog drie wedstrijd voor de winterstop reisde FC ’s-Gravenzande af naar Alphen aan den Rijn voor de wedstrijd tegen ARC. Zij wisten vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren naar de Hoofdklasse en doen het zeker niet onverdienstelijk en staan op een keurige negende plaats met 17 punten uit 11 wedstrijden. FC ’s-Gravenzande behaalde uit hetzelfde aantal wedstrijden slechts 9 punten, een verschil van 8 dus. Er wordt door de ’s-Gravenzanders in de meeste wedstrijden niet onverdienstelijk gespeeld, maar het scoren is een groot probleem. Of dat mede door het wegvallen van Frank Broos komt is moeilijk te zeggen, maar ook Yuri Westhoff, die anders ook vaak trefzeker is, lukt het vaak niet om tot scoren te komen. De laatste keer stonden de ploegen in het seizoen 2016/2017 tegenover elkaar in competitieverband, toen nog in de eerste klasse. Uit werden de punten gedeeld met een 2-2 score, thuis behaalde FC ’s-Gravenzande maar liefst een 9-3 overwinning. Voor de districtsbeker speelden de ploegen in mei van dit jaar nog tegen elkaar, met een 4-2 winst voor de mannen van Richard Elzinga.

Aanvoerder Roy Vermolen, die vorige week uitviel in de wedstrijd tegen Spijkenisse, zit met zijn enkel in het gips met waarschijnlijk een afgebroken botsplinter. Of er meer aan de hand is moet nader onderzoek deze week uitwijzen, maar moet dus voorlopig vanaf de zijlijn toekijken.

Wel kansen maar geen doelpunten

FC ’s-Gravenzande begon best wel aardig aan de wedstrijd en kreeg voor rust enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Maar ook nu lukte het niet om te scoren. Op aangeven van Jan Verduijn kwam Yuri Westhoff in de 4e minuut net een teenlengte tekort om de bal achter doelman Aäron Balk te tikken. Hierna was ARC tweemaal gevaarlijk uit een hoekschop, maar ook zij wisten het niet af te ronden. Dat was ook het geval toen Tren Drexhage in schietpositie kwam op aangeven van de snelle rechtsbuiten Lionel Frederik n een snel genomen vrije trap, maar in de kluts met de FC ’s-Gravenzande verdediging leverde ook deze kans geen doelpunt op. Tegenvaller voor de thuisploeg was het uitvallen van Luuk Samson. Toen hij de bal wegschoot kwam hij ten val en scheurde waarschijnlijk een spiertje in zijn lies en kon niet verder, zijn vervanger was Tjerk-Jan Ligtvoet. Hierna was het toch hoofdzakelijk de gastploeg dat de betere mogelijkheden kreeg. Na een goede actie van Jan Verduijn schoot hij de bal richting ARC doelman, maar die tikte zijn inzet tot hoekschop. Ook Twan van Meerten was kansrijk op aangeven van Patrick Triep, maar via de vuisten van de ARC doelman werd de bal weggewerkt. In de rebound hierna schoot Ardi Luijendijk over. Bijna ging de verdediging van de thuisploeg in de fout toen een verdediger de bal terugspeelde op zijn keeper, die rekende daar niet op en kon hij de bal ternauwernood nog van de doellijn tikken. Kort voor rust was het wederom Jan Verduijn die vanaf de rechterkant goed voorgaf, maar ook nu kon Yuri Westhoff net niet bij de bal komen. Voor de thuisploeg was Thom Nouwens nog kansrijk, maar Jurrian Jouvenaar werkte de bal weg.

Het bleef zoals het begon

Bij aanvang van de tweede helft was het de thuisploeg die de aanval zocht, maar echte kansen leverde dat niet op. Het bleef dan ook bij wat halve kansjes voor beide ploegen. Twan van Meerten schoot in de 57e minuut over en voor ARC was het Tren Drexhage die enkele centimeters naast de paal schoot. Een vrije trap van Sander Koeleman had ook geen succes en ging naast. Dat was ook het geval toen Rick Boers goed voorgaf, maar Dennis van Rijn schoot de bal recht in de handen van doelman Aäron Balk en die had daar geen moeite mee. Vier minuten voor tijd was er nog een goed schot van Rick Boers, maar de doelman verwerkte deze tot hoekschop.

Over de hele wedstrijd genomen was de puntendeling misschien wel terecht, al waren de betere mogelijkheden wel voor FC ’s-Gravenzande, maar ook nu bleek het scoren weer het grootste probleem te zijn.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Ardi Luijendijk (88. David Belic), Gijs Abbas, Pascal Broch, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Samet Dag, Jan Verduijn (72. Rick Boers)

Opstelling ARC: Aäron Balk, Youri Duisterhof, Derek Prins, Timo de Graaf, Neal Arnoldus, Luuk Samson (20. Tjerk-Jan Ligtvoet), Cas Knoester, Lionel Frederik (88. Stefan den Horder), Tren Drexhage, Thomas Lamberts, Thom Nouwens (67. Coen de Groot)

Scheidsrechter: Robin Vereijken uit Beek, assistenten: dhr. A.A. Mejia uit Nijmegen en dhr. E.K. Holvast uit Geervliet