Cor van Elswijk

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdfoto's

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie speelde FC ’s-Gravenzande tegen competitiegenoot Zwaluwen uit Vlaardingen. Voor het laatst stonden de ploegen op 5 september 2020 tegenover elkaar, FC ’s-Gravenzande ging er met de 2-3 winst vandoor dankzij doelpunten van Yordi Klepke, Frank Broos en Yuri Westhoff. Maar dat zegt nu uiteraard helemaal niets. Belangrijk voor beide ploegen is om weer wedstrijdritme op te doen.

Gelijk opgaande wedstrijd

In het eerste kwartier gebeurde er niet veel en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld zonder dat er echte kansen te noteren waren. Zwaluwen scoorde wel als eerste, maar vanwege buitenspel werd die treffer geannuleerd. De eerste serieuze poging van FC ’s-Gravenzande viel pas halverwege de eerste helft te noteren. Op aangeven van Rick Boers was Nelson Bashir gevaarlijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt. In de 23e  minuut kon hij weer op het doel schieten, maar werd door de Zwaluwen doelman gepakt. Aan de andere kant was het Jurrian Jouvenaar die een inzet van een Zwaluwen aanvaller tot hoekschop verwerkte. Voor de thuisploeg was Twan van Meerten kansrijk, maar ook nu tikte de Vlaardingse doelman de bal tot hoekschop. Een vrije trap net voor de 16 meterlijn werd door Zwaluwen goed ingeschoten, maar de bal belandde recht in de handen van de ’s-Gravenzandse doelman. Deze moest kort hierna weer in actie komen, ook weer uit een vrije trap voor Zwaluwen, maar hij tikte de bal met een fraaie reflex over de lat. De beste kans voor FC ’s-Gravenzande in de slotminuten van de eerste helft was voor Yuri Westhoff op aangeven van Rick Boers, maar hij raakte de bal niet goed en kopte naast. Geen doelpunten dus voor rust.

Vier doelpunten na rust

In de tweede helft vielen er wel doelpunten te noteren. Met de nodige wissels in beide teams was het in eerste instantie FC ’s-Gravenzande dat sterk aandrong. Een eerste poging van Rick Boers, op aangeven van Frank Broos werd door de Zwaluwen doelman tot hoekschop verwerkt. Maar de volgende poging was wel raak toen Stefan Bruin kon uithalen en de doelman kansloos liet: 1-0. Drie minuten later mocht Sander Koeleman een terechte vrije trap nemen op zijn favoriete plekje. Met een fraaie treffer in de linkerbovenhoek bracht hij de stand op 2-0. Maar kort hierna bracht Zwaluwen met een fraai doelpunt van Eric Fortes de stand terug tot 2-1. Maar ook in deze stand kwam snel verandering. Toen Boy de Soomer voor FC ’s-Gravenzande probeerde de bal uit het strafschopgebied te schieten schoot hij die tegen Eric Fortes op en caramboleerde de bal zomaar achter Jurrian Jouvenaar: 2-2. In het laatste kwartier nog diverse kansjes voor beide ploegen. Stefan Bruijn zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt, en in de tegenaanval kwam een Zwaluwen aanvaller vrij voor de ’s-Gravenzandse doelman, maar schoot naast, een eigenlijk niet te missen kans om op voorsprong te komen. Op aangeven van Rick Boers was het 10 minuten voortijd Stefan Bruijn die naast schoot, en dat deed ook Twan van Meerten kort voor tijd. Een kans voor de Vlaardingers om toch nog met de winst naar huis te gaan had ook geen succes en bleef het bij 2-2. Scheidsrechter Cor van Elswijk had het niet moeilijk in dit sportieve treffen.

In de drie gespeelde wedstrijden werd in elk geval weer wat wedstrijdritme opgedaan. De selectie heeft nu drie weken rust om op 31 juli ’echt’ te starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingsdag, mits corona niet weer roet in het ’voetbaleten’ gooit.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande; Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn, Boy de Soomer, Daan Struckman, Patrick Triep, Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Bram Sommeling, Rick Boers, Shajidan Sinnadurai, Frank Broos, Yordi Klepke, Stefan Bruijn, Nelson Bashir, Carlo Zuiderwijk