2223LG
KATWIJK ZH
tel. 071-4015075

Wedstrijdfoto's
Deze zaterdag reisde FC ’s-Gravenzande af naar Katwijk aan den Rijn voor de wedstrijd tegen FC Rijnvogels, al jaren een bekende tegenstander waar de ’s-Gravenzanders het niet altijd makkelijk tegen hebben. De thuiswedstrijd in september vorig jaar leverde weliswaar een 5-1 zege op, maar dat was meer omdat FC Rijnvogels de kansen niet wist te benutten in de eerste helft. De tweede helft had toen een heel ander verloop en leverde een wat geflatteerde overwinning op. FC Rijnvogels is in goeden doen, zij wonnen vorige week tegen DHSC en ook afgelopen dinsdag werd De Jodan Boys met een nederlaag terug naar Gouda gestuurd. Maar tegen ploegen die in de kop van de ranglijst staan presteert FC ’s-Gravenzande doorgaans beter dan tegen staartploegen, dus wie weet.

Prima eerste helft

Evenals tegen koploper Capelle veertien dagen geleden speelde FC ’s-Gravenzande ook tegen het op de derde plaats staande FC Rijnvogels een prima wedstrijd. Zeker in de eerste helft was de gastploeg de bovenliggende partij, maar in de slotfase ging het toch nog weer mis. Al in de tweede minuut een prima mogelijkheid voor Frank Broos, maar hij kopte de bal recht in de handen van doelman Arie van der Niet. Voor de thuisploeg leek Roy van Leeuwen gevaarlijk te worden, maar zijn inzet werd goed geblokt. Een schot van Dennis van Rijn van afstand bracht voor de ’s-Gravenzanders ook geen geluk, die viel net achter de lat op het doelnet. Uit een hoekschop van Sander Koeleman was het Pascal Broch die de bal net naast de paal kopte en een poging van Yuri Westhoff had ook geen succes, zijn schot was te zacht en een makkelijke prooi voor de doelman. Een pass van Ardi Luijendijk op Frank Broos leek succesvol te worden, maar via de voeten van de doelman werd de bal weggewerkt. Na voorbereidend werd van Stefan de Bruijn en Dennis van Rijn kwam de bal in de 22e minuut bij Twan van Meerten, die gaf goed voor en kon Frank Broos de bal binnenkoppen: 0-1, een verdiende voorsprong op dat moment. Voor FC Rijnvogels was Roy van Leeuwen nog kansrijk na bijna een half uur spelen, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte de bal prima voordat een van de aanvallers gevaarlijk kon worden. Na een overtreding was het Sander Koeleman die een vrije trap mocht nemen, maar deze werd tot hoekschop verwerkt. Ook Frank Broos kon nog een keer uithalen, maar zijn inzet smoorde in de FC Rijnvogels verdediging. In de laatste minuten voor rust wat mogelijkheden voor FC Rijnvogels. Tot tweemaal greep Jouvenaar goed in op pogingen van Roy van Leeuwen en Maarten Reyneveld kopte de bal recht in de handen van de doelman.

Overwinning toch voor FC Rijnvogels

In de tweede helft was FC Rijnvogels de betere ploeg, al was er eerst nog een poging van Yuri Westhoff die de doelman bijna verschalkte met een schot van ver, maar die ging net naast. Maar hierna was het de thuisploeg die steeds beter in haar spel kwam, ondanks het kranige verweer van de ’s-Gravenzanders. Dennis Bakker zag zijn inzet gepakt door Jouvenaar en Julian Dobbe zag zijn schot via de buitenkant paal naast gaan. De lat bracht ook uitkomst op een inzet van Dirk Jan van den Oever, de bal schampte het ijzerwerk en ging over. Hierna toch weer twee kansjes voor FC ’s-Gravenzande. Ardi Luijendijk was in goede schietpositie, maar deed het wat te gehaast en ging over en Frank Broos zag zijn inzet door de doelman gepakt. Je zag het aankomen, met enkele verse aanvallers in de ploeg gooide FC Rijnvogels alles op de aanval. Invaller Quincy Does kopte naast en dat deed in de 77e minuut ook Kasper Michel. In de 80e minuut kwam FC Rijnvogels weer gelijk toen Maarten Reyneveld raak schoot: 1-1. Vier minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen invaller Tom Bijen voor de 2-1 eindstand zorgde. Waar een puntendeling de juiste uitslag zou zijn geweest, trok FC ’s-Gravenzande weer aan het kortste eind en bleef met lege handen achter.

Hopelijk lukt het tegen vv Scherpenzeel op 2e Paasdag wel om weer eens de volle drie punten te pakken.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Dennis van Rijn (59. Patrick Triep, Ardi Luijendijk, Daan van Unen, Pascal Broch, Sander Koeleman, Yuri Westhoff (65. Patrick Fonseca), Twan van Meerten (65. Roy Vermolen), Bram Sommeling, Frank Broos, Stefan Bruijn

Opstelling FC Rijnvogels: Arie van der Niet, Dirk Jan van den Oever, Reno van Heiningen (76. Niek Ossevoort), Kasper Michel, Virgil Tjin-Asjoe (85. Willem Schonenberg), Jesse Driebergen, Maarten Reyneveld, Dennis Bakker (85. Ronaldo Lima Duarte Lopes), Roy van Leeuwen (59. Tom Bijen), Julian Dobbe (59. Quincy Does), Leonard de Beste

Scheidsrechter: dhr. Tim Visser uit Dinteloord, assistenten: dhr. Rudy Klaassen uit Tegelen, en dhr. Patrick Roos uit Ter Apel