Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

In de tweede ronde stond voor FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen ARC in Alphen aan den Rijn op het programma. Zij wisten vorig seizoen de nacompetitie te halen, maar moesten tenslotte in rkav Volendam hun meerdere erkennen. Overigens wist FC ’s-Gravenzande vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen ARC wel de drie punten mee te nemen, het werd 0-2 dankzij twee doelpunten van Frank Broos. ARC speelde vorige week gelijk tegen sc Feyenoord met 2-2 en FC ’s-Gravenzande won haar eerste wedstrijd met 3-2 van sv Poortugaal.

Het zat niet mee

Op het nieuwe kunstgrasveld van ARC begon FC ’s-Gravenzande nog wel goed aan de wedstrijd, al in de vierde minuut schoot Roy van Beek van afstand de bal maar rakelings over de lat. Voor de thuisploeg was het Yassin Kaabouni die gevaarlijk was na een snelle uitbraak, maar doelman Jurrian Jouvenaar voorkwam een achterstand. In de 11e minuut de eerste tegenslag voor FC ’s-Gravenzande. Op aangeven van Frank Broos probeerde Rick Boers uit te halen, hij werd hierbij gehinderd door een ARC verdediger en raakte hierbij geblesseerd aan zijn enkel. Verzorger Chris Olie gaf al snel aan dat verder spelen geen optie was, en werd vervangen door Pascal Broch. Zes minuten later lagen weer twee spelers geblesseerd op het veld en werden langdurig behandeld. Ardi Luijendijk van FC ’s-Gravenzande en Jordi Tuithof van ARC probeerden uiteindelijk wel verder te spelen, maar moesten enkele minuten later toch vervangen worden voor Yordi Klepke en Boyd Baatje. Hierna gebeurde er even niet veel meer, beide ploegen moesten duidelijk wennen na de wissels die waren ingezet en weer zoeken naar de juiste opstelling. Nadat in de 27e minuut Luuk Samson zijn inzet zag gestopt door Jurrian Jouvenaar was het een minuut later wel raak. Een verre ingooi van ARC kwam voor de voeten van Pepijn Kooij die met een lage schuiver de bal in de rechterhoek schoot: 1-0. Vier minuten later verdubbelde ARC de stand toen uit een hoekschop Arjan Ouwendijk de bal binnen schoot: 2-0. Een minuut later was het Frank Broos die de bal afspeelde op Twan van Meerten, die zag Joseph Goncalves vrij staan en wist met een fraaie treffer de stand terug te brengen tot 2-1. Maar ook deze stand bleef niet lang staan toen in de 36e minuut Yassin Kaabouni ARC op een 3-1 voorsprong zette. Kort hierna mocht FC ’s-Gravenzande op twee meter buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen na een overtreding van Tjerk Ligtvoet op Joseph Goncalves. Roy van Beek nam deze vrije trap maar schoot naast. Voor rust nog een kansje voor Luuk Samson van ARC die zijn inzet zag gestopt en Frank Broos die de bal naast schoot.

Matige tweede helft

Na rust keerde ook Joseph Goncalves niet meer terug uit de kleedkamer na de charge kort voor rust en werd vervangen door Yuri Westhoff. Na een foutje in de defensie kwam ARC al snel na rust op een 4-1 voorsprong. Pepijn Kooij kon bijna vanaf de middenlijn vrij doorlopen en liet ook doelman Jouvenaar kansloos. Hierna probeerde FC ’s-Gravenzande nog wel wat terug te doen, maar kreeg eigenlijk geen echte serieuze kansen. Het was nog even schrikken toen ook Yuri Westhoff met een bloedneus geblesseerd raakte, maar kon uiteindelijk toch weer verder. Die kansen waren er wel voor ARC. Mede door prima keeperswerk van Jurrian Jouvenaar voorkwam hij een treffer op schoten van Boyd Baatje, Matthijs de Oude en Luuk Samson. Voor FC ’s-Gravenzande was Twan van Meerten nog kansrijk uit een hoekschop en een poging van Frank Broos schoot hij recht in de handen van doelman Mike van Vliet. Het bleef bij de 4-1 stand en was het ARC dat de winst terecht in eigen huis hield. De blessures deden FC ’s-Gravenzande in deze wedstrijd de das om, want vooraf bleek ook Bram Sommeling al niet inzetbaar. Volop werk voor de medische staf dus deze week om te proberen de spelers weer fit te krijgen.

Opstelling ARC: Mike van Vliet, Derek Prins, Lars van IJzendoorn, Arjan Ouwendijk, Luuk Samson (75. Milan Kuijper), Matthijs de Oude (64. Neal Arnoldus), Jordi Tuithof (19. Boyd Baatje), Pepijn Kooij, Lilinho Martins Da Silva (64. Huib Oversloot), Tjerk Ligtvoet, Yassin Kaabouni (75. Timo de Graaf)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers (11. Pascal Broch), Ardi Luijendijk (Yordi Klepke), Daan van Unen, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Angelo Zwiers, Joseph Goncalves (46. Yuri Westhoff), Frank Broos, Roy van Beek (68. Nick Ruigrok), Patrick Fonseca

Scheidsrechter: dhr. Mike de Bruijn uit Nootdorp, assistenten: dhr. Edwar Holvast uit Geervliet en dhr. Hans van Bruggen uit Kampen