2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Een bekende tegenstander voor FC ’s-Gravenzande, De Jodan Boys uit Gouda. Vele supporters zullen zich ongetwijfeld de wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren. Bijna de hele wedstrijd was De Jodan Boys de bovenliggende partij en stonden lange tijd met 1-0 voor. Maar in de absolute slotfase en blessuretijd wist FC ’s-Gravenzande dankzij een 1-3 overwinning er toch met de winst vandoor te gaan, een ’gestolen’ overwinning. Ook de thuiswedstrijd leverde winst op dankzij een 2-1 winst na een schitterende vrije trap van Frank Broos in blessuretijd. De mannen uit Gouda zullen ongetwijfeld revanche willen nemen, mede ook omdat beide ploegen de punten hard nodig hebben om uit de onderste regionen weg te komen.

Kleine voorsprong bij rust

Van een ’gestolen’ overwinning was ditmaal geen sprake. Na een gelijk opgaande wedstrijd in de eerste tien minuten na het aanvangssignaal en de eerste tien minuten na rust was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Het verzuimde alleen om de kansen die men kreeg te verzilveren en zo deed men zichzelf tekort. Een vrije kans voor Roy van Beek in de derde minuut ging over en een afstandsschot van Yuri Westhoff, hij zag doelman Dirk Rietveld wat ver voor zijn doel staan, bleef ook zonder succes. Ook een snoeiharde uithaal van zo’n 30 meter van Frank Broos bleef zonder resultaat, die ging via de lat over. Eindelijk in de 20e minuut was het wel raak. Via Twan van Meerten en Nick Ruijgrok kwam de bal bij Frank Broos die voor de verdiende voorsprong zorgde: 0-1. De thuisploeg kreeg niet echt uitgespeelde kansen. Tweemaal was het Luc Dielhof die een poging waagde, de eerste werd door de ’s-Gravenzandse verdediging gestopt en bij zijn tweede poging ging de bal hoog over, even als die van Stan Griffioen. Twan van Meerten was prima op dreef deze middag, een vrije trap van hem werd door De Jodan Boys doelman met enige moeite over de lat getikt, en na ruim een half uur schot hij maar net naast. FC ’s-Gravenzande mocht een hele serie hoekschoppen nemen, die leverde wel wat gevaar op, maar kon door de verdediging van de thuisploeg telkens worden weggewerkt. Kort voor rust was het Frank Broos die de bal voorlangs schoot en uiteindelijk achter rolde en toch nog een kansje voor De Jodan Boys voor Stefan den Horder, maar doelman Edgar Leerdam reageerde attent en pakte de bal.

Het bleef nog lang spannend

De Jodan Boys begon goed aan de tweede helft, al was er eerst nog wel een kansje voor Frank Broos, maar zijn inzet was te zacht om de doelman in de problemen te brengen. Hierna twee prima mogelijkheden voor de thuisploeg, een inzet van Rick Wils werd door Edgar Leerdam gestopt en een mogelijkheid voor Milan Harteloh bleef zonder resultaat. Hierna was het weer FC ’s-Gravenzande dat in eerste instantie verzuimde om verder weg te lopen. Een prima actie via Rick Boers en Yuri Westhoff kwam bij Roy Vermolen, die leek te bal alleen maar het laatste tikje te moeten geven, maar schoot toch nog over. Nadat Twan van Meerten de bal naast schoot, en Frank Broos op aangeven van Bram Sommeling de bal over de lat kopte viel dan eindelijk de 0-2. Op een assist van Yuri Westhoff was het Twan van Meerten die in het strafschopgebied alle verdedigers inclusief de doelman het nakijken gaf met nog een kwartier op de klok. Vijf minuten voor tijd was het Roy van Beek die op aangeven van Frank Broos de stand op 0-3 bracht en was de wedstrijd gespeeld. Een dikverdiende overwinning voor FC ’s-Gravenzande, complimenten aan alle spelers, want er werd door iedereen hard gewerkt met dit mooie resultaat als gevolg.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Daan van Unen, Bram Sommeling, Roy Vermolen (84. Jorik Koppers), Twan van Meerten, Roy van Beek, Nick Ruigrok (81. Angelo Zwirs), Yuri Westhoff, Frank Broos, Patrick Fonseca

Opstelling De Jodan Boys: Dirk Rietveld, Roald Heerkens (77. Kevin de Vries), Mike Verhagen (46. Joey Vergunst), Stan Griffioen, Luc Dielhof (83. Daan van Leeuwen), Milan Harteloh (72. Edwin Gouw), Stefan den Horder, Fahim Musaui (77. Jaouad el Yaacoubi), Michel Verkaik, Rick Wils, Luuk Brand

Scheidsrechter: dhr. Roy Labeur uit Amsterdam, assistenten: dhr. Remco van der Hul uit Capelle aan den IJssel en dhr. Pascal Waanders uit Enschede