Schellingwouderdijk 220
1023NL
AMSTERDAM
tel. 020-4904560

Als laatste wedstrijd voor de winterstop was in de uitwedstrijd het Amsterdamse de Dijk de tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Een onbekende tegenstander, want nog nooit speelden beide ploegen tegen elkaar. De Dijk is de hekkensluiter in de Vierde Divisie A en heeft tot nu toe slechts 2 punten weten te behalen tegen FC ’s-Gravenzande 22. Op papier zou dat dus een makkelijke tegenstander moeten zijn, maar FC ’s-Gravenzande heeft nou niet bepaald de reputatie om tegen staartploegen goed te presteren, trainer Richard Middelkoop zal zijn spelers op het hart hebben gedrukt dat van onderschatting geen spraken mag en kan zijn.

Magere voorsprong bij rust

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de wedstrijd en nam ook het initiatief. Dat leverde in de aanvangsfase wat kansjes op voor Twan van Meerten en Frank Broos, maar zij wisten niet te scoren. De thuisploeg kwam maar zelden voor het ’s-Gravenzandse doel, maar als ze er een keer uit kwamen was het niet ongevaarlijk, zo was er een prima kans voor Nydel Forgweh, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte zijn inzet na een kwartier spelen. In de 18e minuut wist Frank Broos de opbouw bij De Dijk te onderbreken, en profiteerde hier optimaal van, want hij bracht de 0-1 stand op het scorebord. Vijf minuten later scoorde hij weer, maar die treffer werd vanwege buitenspel geannuleerd. Hierna werd het allemaal wat slordiger bij FC ’s-Gravenzande met veel verkeerde passes en onnodig balverlies. Hierdoor kreeg de thuisploeg ook was mogelijkheden, zo was er een snoeiharde uithaal van Obed Kwofie, maar die ging tot opluchting van de gastploeg net naast. Op slag van rust was Frank Broos nog kansrijk en kwam de bal bij Yuri Westhoff die deze op de paal schoot. Ondanks het veldoverwicht van FC ’s-Gravenzande was de stand bij rust een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding.

Toch ruime overwinning

In de tweede helft kwam De Dijk er nog nauwelijks aan te pas. Na een soloactie van Nick Ruigrok schoot hij eerste nog naast, maar in de 56e minuut werd het toch 0-2 toen een assist van Yuri Westhoff door Angelo Zwirs werd binnengeschoten. Na nog een poging van Dihailey Darnley voor de thuisploeg, die door Jurrian Jouvenaar werd gestopt, was het toch FC ’s-Gravenzande dat veel op de helft van De Dijk te vinden was. Een pass van Roy Vermolen op Yuri Westhoff ging over en werd er nog een treffer van Frank Broos afgekeurd vanwege buitenspel. Maar de 0-3 kwam er toch in de 71e minuut toen een op maat gegeven voorzet vanaf de rechterkant door Twan van Meerten fraai werd binnengekopt door Angelo Zwirs. Twee minuten later kwam de stand op 0-4 toen op een voorzet van Roy van Beek de bal door Yuri Westhoff achter doelman Blairi Schermer werd geschoten. Na een verdedigingsfout kon de thuisploeg in de 83e minuut wat terug doen toen Dihaily Darnley ineens helemaal vrij stond voor Jurrian Jouvenaar en er 1-4 van maakte. Maar het slotakkoord was voor FC ’s-Gravenzande toen uit een hoekschop van Twan van Meerten vanaf de rand 16 meter Roy Vermolen met een uithaal de doelman kansloos liet en de eindstand op 1-5 bracht. Een dikverdiende overwinning en kan FC ’s-Gravenzande met een goed gevoel de winterstop in.

Opstelling De Dijk: Blairi Schermer, Mohamed Akhayad, Ruben van Dam, Brian Groothuesheidkamp, Jesaja Gemin (35. Arquinio Hakeem Bel), Mohamed Bendidi (46. Dihaily Darnley), Adam Akhayad (76. Rani Babiker), Hjalmer Oomens, Prince Owusu, Nydel Forgweh (46. Amir Riffi), Seth Sarpong (9. Obed Kwofie)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk (76. Pascal Broch), Daan van Unen, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Frank Broos (66. Sil van Ooijen)), Roy van Beek (76. Bas Sommeling), Nick Ruigrok, Angelo Zwirs

Scheidsrechter: mw. Fijke Hoogendijk uit Enschede, assistenten dhr. Nick Stuurman uit Almere en dhr. Iwan Larijn uit Dordrecht