Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Voor de laatste uitwedstrijd in deze competitie reisde FC ’s-Gravenzande naar Heemskerk om tegen ODIN’59 te spelen. Thuis werd het, na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd een 3-2 overwinning op dankzij doelpunten van Yuri Westhoff, Twan van Meerten en Frank Broos. ODIN’59 won wel de eerste periode en heeft dus nog de mogelijkheid om te promoveren via de nacompetitie. Maar de laatste weken loopt het niet zo lekker meer bij de mannen uit Heemskerk, en met de prima wedstrijd van afgelopen zaterdag, 3-1 winst tegen Nieuwenhoorn, in het achterhoofd moet een goed resultaat mogelijk zijn voor de ’s-Gravenzanders. Op de ranglijst is het verschil slechts één puntje.

Dat kan toch niet meer fout gaan?

Dat dachten de meeste FC ’s-Gravenzande supporters bij het rustsignaal van scheidsrechter Maarten Joël ter Velde, maar dat ging het toch. ODIN’59 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam ook op een 1-0 voorsprong. Op de helft van de tegenstander verspeelde FC ’s-Gravenzande slordig de bal, en werd Sven Deen aangespeeld. Die kon vrij doorlopen naar het ’s-Gravenzandse doel en schoot de bal achter Edgar Leerdam. Na bijna een kwartier spelen was het Hamza Rahaoui die kon inschieten, maar via de vingertoppen van Edgar Leerdam voorkwam hij een grotere achterstand. Maar hierna was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat de aanval zocht en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Uit een verre ingooi van Rick Boers kon Yuri Westhoff inkoppen, maar doelman Joost Meendering tikte te bal over na ruim een kwartier spelen. In de 21e minuut was het Roy van Beek die kon inschieten, zijn schot was nog niet eens zo erg hard, maar stijf langs de paal verdween de bal in het doel: 1-1. Enkele minuten later een overtreding van Michael Stenvers op Yuri Westhoff in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Frank Broos nam de penalty en zorgde voor de 1-2 voorsprong. Na bijna een half uur kwam de stand op 1-3 toen Twan van Meerten vanaf de rand 16 meter kon uithalen en de ODIN’59 doelman kansloos liet. Kort hierna zag Frank Broos zijn inzet met moeite gepakt door de doelman van ODIN’59, Yuri Westhoff probeerde alsnog raak te schieten, maar dat lukte niet. Op slag van rust een hoekschop van Twan van Meerten, die had Angelo Zwirs voor het inkoppen, maar ging helaas over. Uit het aantal van tien genomen hoekschoppen van FC 's-Gravenzande (tegen ODIN'59 slechts één) in de eerste helft bleek wel dat de gastploeg de bovenliggende partij was, maar er maar weinig wist uit te halen.

Teleurstellend

Je zou denken, met een 1-3 voorsprong kan er niet zo veel meer fout gaan, maar echt alles ging fout in de tweede helft, FC ’s-Gravenzande was geen schim meer van wat zij in de eerste helft lieten zien. Na schoten van Hamza Rahaoui en Mounir Mounji die naast en over gingen kwam de thuisploeg in de 63e minuut terug tot 2-3. Op aangeven van Sven Deen was het Hamza Rahaoui die raak schoot. Vier minuten later was het weer Hamza Rahaoui die, ook weer na voorbereidend werd van Sven Deen, de stand op 3-3 bracht. Na geklungel in de ’s-Gravenzandse defensie was het invaller Taye Lee die voor de 4-3 voorsprong zorgde voor de thuisploeg. In de 77e minuut maakte Pascal Broch in het strafschopgebied een overtreding op Mart Willemse, hieruit volgde een terechte penalty en was het Sven Deen die voor de 5-3 stand op het scorebord zorgde. FC ’s-Gravenzande probeerde in de slotfase nog wat terug te doen, maar een inzet van invaller Nick Ruigrok werd door de doelman gestopt en een schot van Frank Broos kwam recht in de handen van ODIN’59 doelman Joost Meendering.

FC ’s-Gravenzande speelde een wel heel zwakke tweede helft, dit tot grote teleurstelling van de meegereisde supporters.

Kloetinge werd, ondanks de 4-1 nederlaag bij ARC kampioen, omdat ook Capelle het liet afweten door met 3-1 te verliezen van sv Poortugaal.

Onderin is het razend spannend. De wedstrijd De Dijk tegen SC Feyenoord werd afgelast omdat een aantal Ajax hooligans de voetballers van SC Feyenoord stonden op te wachten en daardoor de veiligheid niet kon worden gewaarborgd. Die wedstrijd zal dus waarschijnlijk deze week ingehaald moeten worden omdat volgende week de laatste competitieronde op het programma staat en zowel Zwaluwen, WNC, SC Feyenoord, Spijkenisse en De Jodan Boys nog in aanmerking komen voor het spelen van nacompetitie, waarbij de situatie voor De Jodan Boys voor rechtstreekse degradatie het meest penibel is. Maar het blijft voetbal, dus je weet het nooit.

Opstelling ODIN’59: Joost Meendering, Michael Stenvers, Kick Groot, Mart Willemse, Hamza Rahaoui, Danyl Plasmeijer, Martin Campbell (46. Taye Lee), Sven Deen, Stef Halbersma (46. Dustin Mijnders), Niels Jager, Mounir Mounji (Ayrton Dol)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Angelo Zwirs (59. Nick Ruigrok), Frank Broos, Roy van Beek (59. Jorik Koppers), Patrick Fonseca (82. Tyler Mulder)

Scheidsrechter: dhr. Maarten Joël ter Velde uit Amsterdam, assistenten dhr. Tom Leussink uit Hengelo en dhr. Henk van der Bij uit Leeuwarden