4181PL
WAARDENBURG
tel. 0418-651554

Opstelling FC 's-Gravenzande 1

Nog nooit speelden de Waardenburg Neerijnen Combinatie en FC ’s-Gravenzande tegen elkaar. Zij wisten vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren na de 2-0 winst op neutraal terrein van DUNO Doorwerth, vorig seizoen de tegenstander van de ’s-Gravenzanders. WNC is goed gestart en staat na vijf wedstrijd op een tweede plaats met 11 punten. FC ’s-Gravenzande behaalde tot nu toe 6 punten en staat op de elfde plaats. Na de mooie overwinning vorige week tegen SC Feyenoord smaakt dit naar meer, en reisde men vol vertrouwen af naar Waardenburg.

Achterstand bij rust

Zeker in de eerste helft had FC ’s-Gravenzande het niet makkelijk tegen WNC. Al viel de mogelijkheid de score te openen al in de 2e minuut toen een steek passje van Frank Broos op Twan van Meerten hij een goede kans kreeg, maar zijn schot was veel te zacht en daar had doelman Jamil Kools geen moeite mee. Hoe anders was dat een minuut laten aan de andere kant. Na een foutje in de defensie was het Kay van den Boogaard die wel wist de scoren en Edgar Leerdam kansloos liet: 1-0. De thuisploeg trok zich vervolgens met veel spelers terug in de defensie en was het voor FC ’s-Gravenzande moeilijk een opening te vinden, bovendien waren de passes erg onnauwkeurig en ook het tempo was veel te laag. Voor WNC was Sam van Doremalen gevaarlijk, maar kopte naast en een inzet van Gideon Emanuels ging via de paal naast. Michael Soepnel was kort voor rust ook nog kansrijk, maar zijn schot ging voorlangs. FC ’s-Gravenzande probeerde het wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Yuri Westhoff werkte hard, maar was niet gelukkig in de afwerking, een schot ging hoog over en bovendien ver naast. Een poging van Joseph Goncalves had tot tweemaal toe ook geen resultaat, zijn eerste poging werd door de WHC verdediging goed geblokt en even later greep de verdediging goed in, al was er nog een appel voor hands, maar daar wilde scheidsrechter Meilink niets van weten. Twan van Meerten probeerde het ook nog een keer, maar net als in het begin van de wedstrijd zat er geen overtuiging in zijn schot.

Betere tweede helft

De tweede helft was aanmerkelijk beter van FC ’s-Gravenzande en dat leverde direct enkele prima kansen op. Twan van Meerten schoot in het zijnet, een als voorzet bedoelde bal van Rick Boers werd door Michael Soepnel tot hoekschop verwerkt en op aangeven van Frank Broos was het Yuri Westhoff die naast schoot. Een inzet van Joseph Goncalves bleef ook zonder resultaat, Jamil Kools stopte zijn inzet. Maar men moest alert zijn op de soms snelle uitvallen van WNC, toen op aangeven van Kay van den Boogaard er een prima kans was voor Mirel Ibrahimovic, maar het niet wist af te maken. In de 58e minuut moest WNC met 10 man verder. Een domme actie van Michael Soepnel, toen na het halen van de bal achter het doel door Yuri Westhoff hij hem onderuithaalde vlak onder de ogen van de grensrechter mocht hij met een directe rode kaart gaan douchen. FC ’s-Gravenzande was hierna veel in balbezit, alleen de gelijkmaker liet op zich wachten. Tot tweemaal toe was Roy van Beek kansrijk, een vrije trap werd door de verdediging weggewerkt en een schot van afstand ging naast. In de 64e minuut kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen na een snelle uitbraak Gideon Emanuels vrij voor Edgar Leerdam opdook, maar met een fraaie redding voorkwam hij een grotere achterstand. Op aangeven van Twan van Meerten verzuimde Joseph Goncalves de gelijkmaker binnen te schieten, maar die kwam er toch. Een hoekschop van Twan van Meerten werd door Frank Broos bij de tweede paal fraai binnengekopt: 1-1. Invaller Sil van Ooijen, ingevallen voor Rick Boers, was dicht bij de voorsprong voor FC ’s-Gravenzande, maar schoot net naast. Dat was ook het geval aan de andere kant toen Kay van den Boogaard verzuimde om WHC weer op voorsprong te zetten en rakelings naast schoot. In de 83e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong toen Sil van Ooijen met een fraaie uithaal vanaf de rand strafschopgebied voor de 1-2 stand zorgde. Nadat in de resterende tijd Sil van Ooijen naast schoot, Yuri Westhoff de bal over de lat lepelde en Frank Broos de paal raakte, was het in de 92e minuut Angelo Zwirs, ingevallen voor Joseph Goncalves, die aan alle onzekerheid een einde maakte en de eindstand op 1-3 bracht.

Op basis van de tweede helft wel een terechte overwinning waardoor FC ’s-Gravenzande nu op een gedeelde zesde plaats staat in de ranglijst.

Opstelling WNC: Jamin Kools, Dzenan Keric, Sam van Doremalen, Michael Soepnel, Kay van den Boogaard, Nehemia Sanaky, Mirel Ibrahimovic (73. Aboubakr), Joel Sanakey (65. Luuk Uitman), Sonny van Kranenburg, Matthijs van Gessel, Gideon Emanuels (73. Dino Smajo)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers (64. Sil van Ooijen), Daan van Unen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Joseph Goncalves (81. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek (87. Ardi Luijendijk)

Scheidsrechter: dhr. Raymond Meilink uit Enter, assistenten dhr. Thimo Deden uit Lisse en dhr. Rudy Klaassen uit Tegelen