Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Op de vroege zaterdagochtend in Maassluis mochten de jongens van FC ’s-Gravenzande JO10-4 het vandaag opnemen tegen een bekende tegenstander. Het waren de jongens van het 3e team van Excelsior Maassluis. Nu is dit geen onbekende en zijn we deze tegenstander al twee keer eerder tegengekomen dit seizoen. Eenmaal werd verloren en eenmaal werd gelijk gespeeld. We hadden dus wat goed te maken. Iedereen had er zin in en aan de supporters lag het al helemaal niet.

We begonnen de wedstrijd met Luuk in de goal, Ferre en Dexter in de verdediging, Quinn en Rens op het middenveld, Duuk in de aanval en Puk en Billy hielden het 1e kwart de bank warm.

Het 1e kwart mocht FC ’s-Gravenzande de aftrap nemen en het was eigenlijk gelijk eenrichtingsverkeer van Excelsior Maassluis naar de goal van FC ‘s-Gravenzande. Het enige gevaar wat FC ’s-Gravenzande kon stichten kwam van Quinn die na een goede actie zijn schot op de paal zag belanden. Maar door te blijven strijden en niet op te geven, wat resulteerde in een bloedlip voor Duuk en een bebloede vinger van Ferre, bleven we overeind. Einde 1e kwart, 0-0.

Het 2e kwart was het speelbeeld eigenlijk niet anders. Excelsior Maassluis kwam constant op de goal van FC ’s-Gravenzande af maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Dit kwam vooral door het goede keeperswerk van Luuk en het puike verdedigen van Dexter en Billy. Wederom bleven we overeind. Einde 2e kwart, 0-0.

RUST

Na de bespreking en de limonade begonnen we het 3e kwart. We begonnen beter te voetballen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. De jongens konden elkaar wat beter vinden en er werd goed rond gespeeld. Dit resulteerde in een bekeken bal van Rens die Duuk 1 op 1 op de keeper zette, maar werd door een tegenstander van achter neergehaald. Penalty! Duuk ging zelf achter de bal staan en de keeper had alleen het nakijken: 0-1.
Echt lang konden de jongens niet genieten van de voorsprong. Direct na de aftrap was het Excelsior Maassluis dat de 1-1 maakte. Einde 3e kwart, 1-1.

In het 4e kwart moest het dan toch gaan gebeuren. Excelsior Maassluis kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en de wedstrijd was volledig gekanteld. Billy en Ferre hadden hun tegenstanders in hun broekzak. Voorin werd goed rond gespeeld en door een verdekt schot in de korte hoek maakte Puk de 1-2. Niet veel later werd Duuk voor de tweede maal onderuit geschoffeld. Puk had wel oren naar dit buitenkansje en krulde de bal in de verre hoek, 1-3. Excelsior Maassluis probeerde nog wat te forceren maar kwam niet verder dan een enkele kans. Einde wedstrijd, 1-3 eindstand. De punten gingen mee naar ’s-Gravenzande.

Jongens allemaal echt top gevoetbald en keihard gestreden! De supporters bedankt voor jullie aanwezigheid!