The Quick, The Scheids en The Doelpuntenfestijn

De Savornin Lohmanlaan 215
2566BZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3680323

Op de zonovergoten zaterdagochtend van 18 maart mochten de jongens van FC ’s-Gravenzande JO10-4 het opnemen tegen de jongens van de JO10-2 van Quick uit ’s-Gravenhage. De (trouwe) supporters konden, in plaats van regen, wind en kou, nu eens genieten van een bakkie koffie in de zon. Het was heerlijk voetbalweer.

Vandaag hadden we twee afwezigen. Rens, onze balans op het middenveld, was ongelukkig van zijn fiets gevallen en Quinn, onze goaltjesdief, was heerlijk aan het genieten van een welverdiende vakantie. Kass zou het team komen helpen, alleen moest hij nog eerst zijn eigen wedstrijd voetballen, en sloot daardoor de 2e helft pas aan.

De coaches en hun assistent hadden daardoor niet veel keus en hadden de volgende opstelling bedacht: Luuk in het doel, Billy en Dexter in de verdediging, Ferre en Puk op het middenveld en in de aanval Duuk.

Dan de wedstrijd. Het 1e kwart begon FC wat onwennig, en na de vele afkeuringen en de winterstop, was het dus weer even wennen. Het was Quick dat het initiatief toonde en door een ongelukkig doelpunt op voorsprong kwam. 1-0! De jongens van de JO10-4 rechte hun rug en gaven extra gas bij. Daardoor was het Ferre die in korte tijd tot tweemaal toe alleen op de keeper van Quick af mocht gaan en dat ook tot tweemaal toe promoveerde tot een doelpunt. 1-2!

Het begin van het 2e kwart zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De jongens speelde de bal goed rond en kwamen daardoor op een verdiende 1-3 voorsprong door een doelpunt van Puk. Quick kon daarentegen alleen de lange bal spelen en FC’ s-Gravenzande kreeg daardoor twee keer een ongelukkig doelpunt tegen en de stand was daardoor weer gelijk. 3-3! Daarna werd het ook nog 4-3 voor Quick, ditmaal door een scheidsrechterlijke dwaling van de leidsman, die een onterechte vrije trap aan Quick toekende waaruit gescoord werd. Het was duidelijk, er moest een tandje bijgezet worden. Billy en Dexter gingen zich wat meer met de aanval bemoeien en drukte Quick hierdoor terug op eigen helft. Luuk scoorde zelfs zowat na een uittrap, alleen zag hij zijn poging net naast het doel van de tegenstander eindigen. Aan einde van het 2e kwart was het Puk die de stand gelijktrok. 4-4!

RUST.

Na de limonade en het inbrengen van Kass, voor een van de moegestreden jongens, begon onder toeziend oog van de coaches en hun assistent Lev het 3e kwart. FC ’s-Gravenzande was er nog niet helemaal bij en keken alweer gauw tegen een achterstand aan. 5-4! De jongens lieten niet hun hoofd zakken maar gingen er weer vol voor, wat resulteerde in een één-tweetje tussen Kass en Duuk, waarna laatstgenoemde de stand weer gelijktrok. 5-5! Niet veel later kwamen we weer achter. 6-5! Het begon wel een beetje een doelpuntenfestijn te worden zo. Tegen het einde van het 3e kwart was het nu weer Puk die de stand gelijktrok. 6-6!

Het 4e kwart begonnen de jongens het missen van enkele wisselspelers wel te voelen in de benen en in conditie. Het kick-and-rush voetbal, wat Quick graag hanteerde, resulteerde in nog twee doelpunten in het laatste kwart. De eindstand kwam daardoor op 8-6 voor de thuisploeg. Na het nemen van de penalty’s, waarbij de ene redding en penalty nog mooier was dan de andere, konden de moegestreden jongens de kleedkamer opzoeken.

Jongens, ondanks een lange tijd in de wedstrijd zonder wissel(s), hebben de coaches genoten van jullie inzet en strijd. Supporters weer bedankt voor jullie steun en aanwezigheid! En Kass bedankt voor zijn hulp en inzet de tweede helft!