Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Op de mooie zaterdagochtend van 8 april mochten de jongens van FC ’s-Gravenzande JO10-3 en JO10-4 weer in een oefenwedstrijd met elkaar de strijd aangaan. Nu wordt deze combinatie van beide teams vaker geoefend op een half veld. Één maal werd gewonnen van het selectieteam van de MO11 van FC ’s-Gravenzande en één maal werd verloren van het selectieteam van de JO10 van RVC Celeritas. Deze keer was de tegenstander vv Naaldwijk die met een gecombineerd team van jongens uit de JO10-2 en JO10-3 aantraden.

De coaches met hun assistenten Nik en Lev hadden de volgende opstelling bedacht. Sesto ging als eerste het doel verdedigen. De verdediging bestond uit Joey op links, Flip centraal en Billy op rechts. Op het middenveld Luuk B op links, Rens midmid en Quinn aan de rechterkant. Xemm mocht in de aanval starten. Viggo, Luuk S, Duuk, Milan en Dexter mochten als eerst de bank warm houden.

Het eerste kwart waren het beide partijen die zich staande hielden en weinig kansen weggaven. FC ’s-Gravenzande was een klein beetje de bovenliggende partij en tikte de bal goed rond en liet de bal van links naar rechts gaan. Je kon merken dat deze jongens vaker met elkaar hadden gevoetbald en dat het niet de eerste keer was. De toeschouwers stonden in het zonnetje te genieten van het goede voetbal van beide partijen.

Aan het einde van het 1e kwart was het dan toch FC ’s-Gravenzande dat op voorsprong kwam. Het was Duuk, die een afvallende bal, met zijn chocolade been binnen schoot. 1-0!

Het 2e kwart werden diverse wissels doorgevoerd en ging Luuk S het doel verdedigen en deed dit weer uitstekend. FC ’s-Gravenzande zette iets meer aan en dat kwam het plezier ten goede. Het waren Duuk en Luuk B die elkaar goed konden vinden en laatstgenoemde zette al vroeg de 3-0 op het scorebord na twee harde afstandsschoten. Aan het einde van het 2e kwart was het Milan die goed doorging aan de rechterkant en Xemm een niet te missen kans gunde. 4-0!

RUST

Na de bespreking, de limonade en de nodige wissels gingen de jongens verder met het maken van plezier in combinatie met leuk en goed voetbal. Achterin kreeg Naaldwijk weinig kans door goed verdedigend werk van Dexter, Viggo en Flip. Sesto had weinig te doen en als de tegenstander een kans had werd deze uit het doel gehouden. Niet veel later was het Milan die goed door ging aan de rechterzijde en zijn inzet beloonde met een doelpunt. 5-0!

In het 3e kwart werd het eigenlijk een beetje eenrichtingsverkeer naar het doel van Naaldwijk. Luuk B scoorde zijn derde, wederom van afstand. 6-0! Flip kon doorstomen en ronde zijn werklust ook af. 7-0! Billy was op het middenveld gaan voetballen en kon zich lekker met de aanvallers gaan bemoeien, wat resulteerde in wederom een goal van Luuk B (ja, u raadt het al) van afstand. 8-0! Quinn, die lekker in wedstrijd zat en al een aantal assist had afgeleverd, stelde Joey in staat voor de volgende goal. 9-0!

Naaldwijk kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Rens raakte de lat via een afstandsschot. Toen was het Dexter die, via een steekpas, Duuk en Xemm wegstuurde naar de goal van Naaldwijk. Laatgenoemde benutte dit kansje waardoor het 10-0 werd. Nu was het eindelijk Naaldwijk die het in de voorhoede goed uitspeelde en de eretreffer scoorde. 10-1! Aan het einde van de wedstrijd was het weer Joey die op de keeper af mocht en de bal beheerst in de hoek prikte. Eindstand 11-1!

De coaches, de assistenten en de supporters hebben genoten van de geweldige prestatie die jullie hebben geleverd. Daarnaast moet ik de jongens een compliment geven voor het (constant) positief coachen van elkaar, zowel in als buiten het veld, tijdens de wedstrijd. Top!!