Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Na een aantal trainingen stond voor FC ’s-Gravenzande de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21 op het programma ter voorbereiding op het seizoen 2023-2024. Van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen was vernomen dat zijn spelersgroep voor een deel zal bestaan uit spelers van de 1e elftal selectie. Bram Sommeling, Twan van Meerten en Rick Boers ontbraken deze avond, zij speelden mee met het Westlands Elftal.

Aantrekkelijke eerste helft

FC ’s-Gravenzande speelde een aardige eerste helft en gaf, zeker het eerste kwartier goed partij. Dat leverde een kans op voor Jordi Klepke om de score te openen, maar ging helaas naast. Voor het doel van FC ’s-Gravenzande leek Siebe Schiemann de eerste treffer binnen te schieten, maar de lat voorkwam een treffer in de 11e minuut. Vervolgens was Stijn Middendorp gevaarlijk voor de Rotterdammers, maar Jurrian Jouvenaar greep goed in. Na een kwartier spelen kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Uit een hoekschop van Yordi Klepke was het Sil van Ooijen die de bal achter Ivar Geneugelijk kopte: 1-0. Na een overtreding van doelman Jouvenaar op Derensili Sanches Fernandez in het strafschopgebied ging de bal op de stip en was het Richie Omorrowa die de penalty benutte: 1-1. Hierna was het Excelsior Rotterdam dat de betere mogelijkheden kreeg, Mike van Duinen schoot over, Stijn Middendorp naast, Derensili Sanches Fernandez zag zijn inzet uit een voorzet vanaf links gestopt en Kymani Nedd schoot over. Het was wachten op de voorsprong voor de Rotterdammers, en die kwam er ook toen Mike van Duinen in de 35e minuut raak schoot uit een voorzet van Noah Naujoks 1-2. Op slag van rust nog een prima mogelijkheid voor Excelsior, maar op aangeven van Kymani Nedd was het Stijn Middendorp die naast schoot.

FC ’s-Gravenzande geeft goed partij

In de tweede helft, zoals vaak gebruikelijk in oefenwedstrijden, weer de nodige wissels in het elftal van FC ’s-Gravenzande. Maar ook nu gaf de thuisploeg goed partij en liet soms aardige combinaties zien, maar echte kansen bleven uit. Excelsior Rotterdam was net even wat sneller en behendiger aan de bal. Drie spelers van de gastploeg stonden klaar om een voorzet van Kymani Nedd af te ronden, maar allen konden net niet het laatste tikje geven. Een inzet van Derensili Sanches Fernandez bleef zonder resultaat en werd door Edgar Leerdam prima gestopt. Maar de 1-3 stand kwam er uiteindelijk toch toen een voorzet vanaf de linkerkant goed werd binnen geschoten door Noah Naujoks in de 69e minuut, en dat herhaalde hij in de 82e minuut nogmaals, wederom uit een voorzet vanaf links: 1-4. In de 87e minuut wist FC ’s-Gravenzande toch nog wat terug te doen, en was het Kilian Berkhout die in tweede instantie raak schoot en de eindstand op 2-4 bepaalde.

Zeker geen onaardige eerste wedstrijd in de voorbereiding naar de sart van de competitie op zaterdag 26 augustus. Zaterdag de tweede wedstrijd, uit tegen SHO, voor degene die de wedstrijd willen bezoeken de Heinenoordtunnel is afgesloten, dus u zult een stukje moeten omrijden.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Tyler Mulder, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Angelo Zwirs, Roy van Beek, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Yordi Klepke, Jouke Kok, Kilian Berkhout, Koen Petit dit de la Roche, Thierry Wortelboer, Yuri Westhoff, Casper Zwaanswijk, Koen Groenewegen, Frank Broos, Bas Sommeling, Patrick Fonseca, Edgar Leerdam

Spelersgroep Excelsior Rotterdam: Ivar Geneugelijk, Stan Klaver, Ronan Olivacce, Siem de Moes, Kymani Nedd, Siebe Schiemann, Derensili Sanches Fernandez, Stijn Middendorp, Richie Omorrowa, Noah Naujoks, Mike van Duinen, Rayvian Job, Jose Almeida dos Reis, Tijn Stehman, Valentijn Zandbergen

Scheidsrechter: dhr. M. van der Streef, assistenten: dhr. A. Noordam en dhr. A. Ruinard