Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-313720

Dinsdagavond speelde FC ’s-Gravenzande op het Zilveren Hoorn Toernooi bij competitiegenoot vv Nieuwenhoorn. Tegenstander was vv Brielle. Vorig seizoen was dit tijdens het toernooi ook de eerste tegenstander in dit toernooi en werd nipt met 1-2 verloren. Toen was het een mix van 1 en 2 omdat ook werd deelgenomen aan het Polanentoernooi bij SC Monster, maar dit jaar kon men zich volledig richten op dit toernooi.

FC ’s-Gravenzande kwam er niet doorheen

Maar liefst 21 spelers van FC ’s-Gravenzande maakten hun opwachting bij vv Nieuwenhoorn, en ze kregen allemaal speelminuten, Rick Boers was de enige die de volle 90 minuten speelde. De mannen uit Brielle gingen fel van start en waren enkele malen gevaarlijk voor het ’s-Gravenzandse doel de eerste tien minuten, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Gaandeweg de wedstrijd kwam FC ’s-Gravenzande wat meer in haar spel, had ook meer balbezit, maar zoals ook al aangegeven in het verslag van afgelopen zaterdag, niemand wist een gaatje te vinden in de defensie van Brielle om het af te ronden. Nou moet ook gezegd worden dat zij zich bij de aanvallen van de ’s-Gravenzanders massaal terugtrokken rond het strafschopgebied. Het was Brielle dat bij een snelle uitbraak in de 24e minuut op voorsprong kwam. Een inzet van Jordy Braber werd eerst nog door Jurrian Jouvenaar gepareerd, maar in de rebound was het Kevin van la Parra die alsnog raak schoot. Twee minuten later raakte Jouvenaar geblesseerd en moest vervangen worden door Edgar Leerdam. In de slotfase toch nog was mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande. Dat leverde helaas alleen maar drie hoekschoppen op en geen doelpunten. Ook een inzet van Kilian Berkhout bleef zonder resultaat, via de verdediging alleen maar een hoekschop. Voor Brielle was in de blessuretijd van de eerste helft Kevin van la Parra nog kansrijk, maar wist niet te scoren.

Hoofdrol voor doelman Edgar Leerdam

Ook in de tweede helft had FC ’s-Gravenzande veel meer balbezit, maar daar win je natuurlijk geen wedstrijd mee. Edgar Leerdam had dan ook een ’makkie’ en hoefde nauwelijks in actie te komen. Een keer op een inzet van Koen Botterhuis, maar die schoot hoog over. Voor FC ’s-Gravenzande was Rick Boers in de 55e minuut kansrijk, maar via de verdediging van Brielle werd het een hoekschop. Yuri Westhoff deed ook nog een poging in de 68e minuut, maar bleef zonder resultaat, evenals een inzet van Roy van Beek dat door doelman Deshney Hoornweg werd gestopt. De wedstrijd leek dan ook in een overwinning te eindigen voor de mannen uit Brielle, maar toen ineens, diep in blessuretijd, stond daar ineens doelman Edgar Leerdam in het 16 metergebied van Brielle. Hij was op het matig verlichte veld naar voren geslopen en stond op de juiste plaats en zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

Omdat er toch een winnaar uit deze wedstrijd moest komen moesten penalty’s de beslissing brengen. Roy van Beek, Twan van Meerten, Rick Boers en Yuri Westhoff schoten allemaal raak, doelman Edgar Leerdam schoot tegen de paal. Maar hij maakte dit ruimschoots goed door twee penalty’s van Brielle te stoppen, en kwam FC ’s-Gravenzande toch nog als winnaar uit de bus.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Pascal Broch, Roy Vermolen, Kilian Berkhout, Bram Sommeling, Angelo Zwirs, Frank Broos, Patrick Fonseca, Sil van Ooijen Yordi Klepke, Koen Petit dit de la Roche, Timo Ploemen, Casper Zwaanswijk, Bas Sommeling, Yuri Westhoff, Twan van Meerten, Stefan Bruin, Roy van Beek, Nick Ruigrok, Edgar Leerdam