P C Boutenssingel 1
2902BG
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4505519

De wedstrijden tegen Capelle zijn doorgaans niet de makkelijkste voor FC ’s-Gravenzande en leveren niet veel punten op. Capelle speelt wat wisselvallig dit seizoen, maar zitten de laatste wedstrijden weer in de lift en vinden we terug op de zesde plaats met 30 punten, zij hebben nog wel een inhaalwedstrijd tegoed tegen RVVH. FC ’s-Gravenzande staat op de tweede plaats met 37 punten en zullen er alles aan willen doen om op die plek te blijven staan. Een overwinning op Capelle zou dus meer dan welkom zijn, maar is zeker geen eenvoudige opgave. De thuiswedstrijd leverde een 1-1 puntendeling op.

Voorsprong bij rust

Weer stond na 90 minuten FC ’s-Gravenzande met lege handen tegen Capelle op sportpark ’t Slot, en weer gebeurde het in de laatste minuut van de wedstrijd. Een nederlaag die zeker niet nodig was, want FC ’s-Gravenzande zal met gemengde gevoelens terugdenken aan de 100% kansen die men kreeg maar niet wist te verzilveren. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Een inzet van Joshua Kassels werd door doelman Edgar Leerdam gepakt, en Abdul Najim Haidary schoot de bal voorlangs. In de achtste minuut de eerste poging voor Frank Broos, maar uit de draai schoot hij de bal over de lat uit een hoekschop. Na bijna een kwartier spelen was er nog een kans voor Capelle, maar de kopbal kwam op de lat terecht. In de 22e minuut kwam Sil van Ooijen vrij voor doelman Ard de Vries, maar hij wist het niet af te maken en hij keerde zijn inzet. Nadat Frank Broos in de 26e minuut de bal naast schoot, was het even later Twan van Meerten die vrij voor de Capelle doelman kwam, maar het ook niet wist af te maken, de tweede mogelijkheid dus die je gewoon moet afmaken als je vrij voor de doelman komt. Na ruim een half uur spelen kwam de voorsprong er alsnog. Een vrije trap van Roy van Beek werd door Roy Vermolen binnengekopt: 0-1.

Toch weer met lege handen

In de tweede helft leek FC ’s-Gravenzande de wedstrijd onder controle te hebben, al was er nog wel een poging van Merlind Lajci uit een vrije trap, maar die ging over. In de 64e minuut kwam Capelle weer op gelijke hoogte toen Marciano Pape uit een hoekschop de bal achter Edgar Leerdam kopte: 1-1. Enkele kansen voor FC ’s-Gravenzande bleven hierna zonder succes. Een voorzet van Stefan Bruijn kwam bij Sil van Ooijen, maar die kopte de bal via een verdediger naast en leverde alleen maar een hoekschop op, en in de 66e minuut kopte Roy Vermolen de bal weer goed in maar redde de Capelle doelman knap. Met nog ruim 10 minuten op de klok was voor Capelle invaller Jawad Bellahsan kansrijk, maar Edgar Leerdam stond op de juiste plaats. Uit een hoekschop kopte Yuri Westhoff goed in, maar zag die door de Capelle doelman weggewerkt, vervolgens kwam de bal bij Roy van Beek, maar die raakte de bal totaal verkeerd. In de 87e minuut ging Roy van Beek alleen op doelman Ard de Vries af, en werd vastgehouden door Christaan Dabaghian, een doorgebroken speler, dus rood zou je dan denken, maar scheidsrechter van Dijk hield het bij geel, zeer tot ongenoegen van alles wat FC ’s-Gravenzande was, een scheidsrechterlijke dwaling zeggen ze dan, in dit geval zeker. De vrije trap nam van Beek zelf, maar schoot die hoog over. Zoals zo vaker in vorige seizoenen stond FC ’s-Gravenzande in de slotminuut toch weer met lege handen toen Jawad Bellahsan na een snelle uitval Capelle in de 90e minuut op een 2-1 voorsprong bracht. In de resterende blessuretijd probeerde FC ’s-Gravenzande nog langszij te komen, maar helaas bleef dat zonder succes. Een zure nederlaag voor FC ’s-Gravenzande dat zeker een gelijkspel had verdiend.

Opstelling Capelle: Ard de Vries, Jelle Pollemans, Steven Edwards, Ryan Purvis (67. Dabaghian Christiaan), Lars Bosscha,  Joshua Kassels (76. Jawad Bellahsan), Abdul Najim Haidary (22. Merlind Lajci), Fanny Waandels, Matthew Jones, Kyle Stephan Joel Ebecilio (76. Ibrahim Toeré)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Timo Ploemen (90. Angelo Zwirs), Pascal Broch, Roy Vermolen (69. Uri Westhoff), Bram Sommeling (76. Gino Creutzburg), Twan van Meerten, Stefan Bruijn, Frank Broos, Roy van Beek, Sil van Ooijen (69. Ardi Luijendijk)

Scheidsrechter: dhr. Maurick van Dijk uit Ettenleur, assistenten: dhr. Damian Sangers uit Warmenhuizen en dhr. Niels Sprenkeling uit Woerden