Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Na een matige start heeft FC ’s-Gravenzande zich knap hersteld en bleef de laatste zes wedstrijden ongeslagen. In de tiende competitieronde was in de uitwedstrijd het Barendrechtse Smitshoek de tegenstander. Zij stonden met veertien punten op een gedeelde zesde plaats. FC ’s-Gravenzande had drie punten meer en stond op een gedeelde tweede plaats. Een periodetitel zat er niet meer in voor FC ’s-Gravenzande, die ging vorige week al naar ASWH. De laatste twee seizoenen was de uitslag niet bepaald in het voordeel van FC ’s-Gravenzande. Driemaal werd verloren en eenmaal werd gewonnen. Vorig seizoen leverde de uitbeurt maar liefst een 5-0 nederlaag op. De thuisploeg zou ongetwijfeld het 4-0 verlies vorige week tegen HBS willen rechtzetten en FC ’s-Gravenzande zou de positieve reeks een goed vervolg willen geven, dus alle ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd.

Gelijk opgaande eerste helft

In de eerste helft gebeurde er niet zoveel. Er werd heel voorzichtig gespeeld, en dus ook niet veel kansen. De eerste was voor Sil van Ooijen op aangeven van Stefan Bruijn, maar hij kopte de bal over de lat. Aan de andere kant was het Ilano Silva Timas die kansrijk was, maar het niet wist af te maken. Een vrije trap van Ryan Koolwijk werd vervolgens door Jurrian Jouvenaar weggewerkt. Na ruim een kwartier spelen was het voor Smitshoek Lucio Hollander die goed voorgaf, maar Marvin van der Made wist het niet af te maken. Voor FC ’s-Gravenzande was er een poging van Roy van Beek, maar zijn inzet werd door de Smitshoek verdediging tot hoekschop verwerkt. Een schot van Twan van Meerten ging na een half uur spelen twee meter naast en Frank Broos kon net niet bij de bal komen na een voorzet van Twan van Meerten. Voor rust werd er dan ook niet gescoord.

Winst voor Smitshoek

De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een voorzet van Timo Ploemen werd door Sil van Ooijen goed ingeschoten, maar doelman Michael Termijn maakte er nog een hoekschop van. In de 53e minuut kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Ilano Silva Timas geheel vrij voor Jurrian Jouvenaar opdook, maar die voorkwam een achterstand. Een snoeiharde uithaal van Frank Broos was ook niet succesvol, en ging over. Uit een hoekschop was het Smitshoek dat in de 65e minuut op een 1-0 voorsprong kwam, de verdediging van FC ’s-Gravenzande kon de bal niet goed wegwerken en zo kon Luc Delmee het laatste tikje geven. In een poging om wat terug te doen wisselde FC ’s-Gravenzande Stefan Bruijn en Sil van Ooijen voor Yuri Westhoff en Angelo Zwirs, maar Smitshoek kwam kort hierna op een 2-0 voorsprong toen een uitgespeelde aanval door Angelo Djaniny Lopes Mendes onhoudbaar achter Jurrian Jouvenaar werd geschoten in de 73e minuut. De thuisploeg bleef de betere kansen houden, Angelo Djaniny Lopes Mendes schoot in de 81e minuut over en ook invaller Nino Urban wist zijn kans niet te verzilveren. Kort voor het einde was Yuri Westhoff nog een keer kansrijk, maar schoot over.
Zo kwam er een einde aan een goede reeks van FC ’s-Gravenzande. Zaterdag een herkansing in de thuiswedstrijd tegen RKAVV.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Timo Ploemen, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Stefan Bruijn (70. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek, Jorik Koppers (80. Roy Vermolen), Sil van Ooijen (70. Yuri Westhoff), Zeger van Antwerpen (80. Bas Sommeling)

Opstelling Smitshoek: Michael Termijn, Lucio Hollander, Jochem van den Biggelaar, Damian van den Oever, Ryan Koolwijk, Marvin van der Made (70. Nino Urban), Ilano Silva Timas, Luc Delmee, Peter Verhoeve, Angelo Djaniny Lopes Mendes, Lorenzo Braaf

Scheidsrechter: dhr. Richard Groenewegen uit Delfzijl, assistenten: dhr. Jannes Prins en dhr. Roel Metsemakers