Olympiaweg 280
3078HT
ROTTERDAM
tel. 010-2916982

In de eerste returnwedstrijd speelde FC ’s-Gravenzande zaterdag uit tegen SC Feyenoord. Dat is altijd een lastige tegenstander. De statistieken spreken nou niet bepaald in het voordeel voor de ’s-Gravenzanders. In de 10 competitiewedstrijden die beide ploegen de afgelopen jaren tegen elkaar speelden wist SC Feyenoord maar liefst achtmaal te winnen, eenmaal werd het een gelijkspel en slechts eenmaal was er thuiswinst. De thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen ging ook verloren met 1-3. De afgelopen twee oefenwedstrijden scoorden de mannen van Mike Jonk er lustig op los, dus wie weet lukt het nu eens de punten mee te nemen.

Moeizame eerste helft

FC ’s-Gravenzande had het niet makkelijk in de eerste helft. De wedstrijd werd gespeeld op een bijveld omdat later die middag de vrouwen van SC Feyenoord en FC Twente moest worden gespeeld, en dat is toch wel een entourage die men niet gewend is. SC Feyenoord was veel op de helft van de ’s-Gravenzanders te vinden en kwam men de eerste 25 minuten nauwelijks aan aanvallen toe. In de 7e minuut een prima kans voor de thuisploeg. Op aangeven van Junior Obiku was het Jeremy van Uunen die naast schoot. Kort hierna eenzelfde situatie, maar nu ging de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog vanwege buitenspel. In de 20e minuut een eerste poging van FC ’s-Gravenzande. Frank Broos gaf goed voor maar voor het doel was er niemand die het beslissende tikje kon geven. Na bijna een half uur spelen voorkwam Jurrian Jouvenaar een treffer. Een vrije trap werd door hem over de lat getikt. Aan de andere kant kopte na een half uur spelen Frank Broos over op aangeven van Angelo Zwirs. Die schoot even later nog een keer van afstand, maar de bal ging naast. Met drie gele kaarten voor FC ’s-Gravenzande in het eerste half uur moest men toch uitkijken dat men niet met tien man kwam te staan, maar dat gebeurde gelukkig niet. De laatste 20 minuten kwam FC ’s-Gravenzande wat onder de druk uit en kwam zelfs op voorsprong. Een pass van Timo Ploemen op Frank Broos werd door hem vanaf de linkerkant goed voorgegeven en was het Twan van Meerten die in de 40e minuut scoorde: 0-1.

Betere tweede helft

In de 54e minuut was voor de SC Feyenoord Jeremy van Unen nog kansrijk, maar raakte de paal.  FC ’s-Gravenzande was hierna tweemaal dicht bij een grotere voorsprong. Een kopbal van Frank Broos werd door een verdediger van SC Feyenoord van de lijn gekopt, en een poging van Angelo Zwirs ging voorlangs. In de 66e minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Na een fout in de defensie was het invaller Jannick Verbont die voor de 1-1 stand zorgde. Maar FC ’s-Gravenzande kwam deze tegenslag toch weer te boven. Eerst was het nog Roy van Beek die op aangeven van Frank Broos naast kopte maar met nog een klein kwartier op de klok profiteerde in de 76e minuut Twan van Meerten van een uitglijder van Jerry Tieleman. Hij kon hierna alleen op het doel afgaan en maakte het heel beheerst af: 1-2. In de 86e minuut kwam FC ’s-Gravenzande zelfs op een 1-3 voorsprong. Invaller Yuri Westhoff werd goed aangespeeld en met een fraai lobje deed hij doelman Stefan Kok het nakijken en won FC ’s-Gravenzande voor de eerste keer een uitwedstrijd op Varkenoord.

Opstelling SC Feyenoord: Stefan Kok, Tom Pruijsters (82. Sem Pijlman), Jerry Tieleman, Clarence Bijl, Rowendley Martijn (82. Bradley Peek), Jeremy van Uunen (57. Everon Pisas), Junior Obiku, Jamir Naudts, Samuel van der Velden, Walter Bennett (63. Jannick Verbont), Diecquincio Tob

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Angelo Zwirs (69. Bram Sommeling), Frank Broos, Roy van Beek (87. Jouke Kok), Sil van Ooijen (77. Yuri Westhoff), Gino Creutzburg (69. Stefan Bruijn), Tyler Mulder (46. Rick Boers)

Scheidsrechter: dhr. Kenneth van Dijk uit Vlaardingen, assistenten dhr. Edwar Holvast uit Geervliet en dhr. Jannes Prins