Hazelaarweg 7
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224918

Op het voor FC ’s-Gravenzande ongebruikelijke aanvangstijdstip van 18.00 uur stond de uitwedstrijd tegen de Rotterdamsche Cricket- en Voetbal Vereeniging Volharding Olympia Combinatie (VOC) op het programma. In de afgelopen weken werden de achterstallige inhaalwedstrijden gespeeld, en heeft elke club weer hetzelfde aantal van 23 wedstrijden achter zijn naam staan. VOC vinden we terug op de vijftiende plaats met 21 punten en dat zou directe degradatie betekenen. Zij zullen er dus alles aan willen doen om de volle winst in eigen huis te houden. FC ’s-Gravenzande vinden we terug op de tweede plaats met 40 punten. Nou zijn vaak wedstrijden van FC ’s-Gravenzande tegen wat lager geplaatste ploegen niet altijd de gemakkelijkste. Maar wil men mee blijven doen om de bovenste plaatsen dan moeten de drie punten gewoon mee naar ’s-Gravenzande. Thuis werd het een zwaarbevochten 2-1 overwinning, dus zeker geen makkelijke wedstrijd.

Matige eerste helft

Het werd toch min of meer een domper, zeker voor de meegereisde supporters. Door puntenverlies van de directe concurrentie had FC ’s-Gravenzande goede zaken kunnen doen, maar helaas…. het liep allemaal anders. Over de hele eerste helft gezien mocht FC ‘s-Gravenzande niet ontevreden zijn met de 0-0 stand. In eerste instantie was er wel een mogelijkheid voor Stefan Bruijn, na goed doorgaan van Sil van Ooijen, maar hij kwam niet tot een goed schot. Aan de andere kant was het eerst Tim Zeller die de bal over de lat schoot en uit een hoekschop was het Joost van der Loo die hetzelfde deed. Het spel golfde daarna wat op en neer, echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Een uithaal van Timo Ploemen ging naast en voor VOC was het Bas van der Storm die kon uithalen, maar schoot over. Uit een hoekschop van Timo Ploemen in de 25e minuut was het Pascal Broch die de bal rakelings over de lat kopte. Nadat Stefan Bruijn het met een schot van afstand probeerde, maar die ging over, kwam FC ’s-Gravenzande in de 35e minuut goed weg toen J.B. Straetemans de bal op de kruising schoot. Vijf minuten later nog een kansje voor de ’s-Gravenzanders. Na een schot van Roy van Beek probeerde Stefan Bruijn hier een vervolg aan te geven, maar kreeg de bal niet onder controle en werd door de doelman gepakt. Hierna was het weer J.B. Straetemans die het met een schot van afstand probeerde, maar die ging net naast. In de laatste minuut voor rust kon Rick Boers de bal nog een keer voor het doel brengen, maar Frank Broos kopte die bal naast.

Met lege handen

Na een schot van Roy van Beek, dat net naast ging, kwam VOC in de 49e minuut op voorsprong. Zomaar uit het niets werd de bal door Bas van der Storm in een vol strafschopgebied (of was het via een eigen speler) in het doel gewerkt: 1-0. Vlak hierna nog twee grote mogelijkheden voor de thuisploeg. Tim Zeller schoot de bal hoog over, en in de 55e minuut voorkwam de paal een grotere achterstand voor FC ’s-Gravenzande. In de 59e minuut ging de bal op de stip toen J.B. Straetemans Roy van Beek onreglementair aantikte in het strafschopgebied. Frank Broos schoot de penalty onberispelijk binnen: 1-1. Twee minuten later was Stefan Bruijn weer kansrijk, maar zijn inzet werd via de VOC verdediging tot hoekschop verwerkt. Nadat voor de thuisploeg Wouter van der Loo over de lat schoot, ging in de 67e minuut de bal weer op de stip nadat Stefan Bruijn gevloerd werd door Kas Dullemans. Ook deze penalty werd door Frank Broos benut, wel via de paal dit keer en betekende dus een 1-2 voorsprong. Nadat in de 77e minuut invaller Ardi Luijendijk de bal vlak voor de lijn nog wist weg te werken, lukte dat een minuut later niet want Tim Zeller profiteerde van matig verdedigen en bracht de 2-2 stand op het scorebord. Tien minuten voor tijd nog een prima mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande om wat terug te doen. Uit een vrije trap van Timo Ploemen leek Ardi Luijendijk gevaarlijk te kunnen worden, maar via doelman Kristian van den Tempel werd het een hoekschop. Nadat Sebastiaan Quispel een prima kans uit een voorzet vanaf de rechterkant onbenut liet, die werd door Edgar Leerdam gestopt, lukte hem dat kort hierna wel uit een hoekschop. Hij stond helemaal vrij en had geen moeite de bal binnen te koppen: 3-2. In de zesde minuut van de blessuretijd  wist hij nogmaals te scoren en bracht de eindstand op 4-2 in het voordeel van VOC.

FC ’s-Gravenzande had goede zaken kunnen doen na puntenverlies van de concurrentie en de tweede plaats kunnen behouden, maar helaas, het liep allemaal anders, de overwinning voor VOC was zeker niet onterecht.

Opstelling VOC: Kristian van den Tempel, Joost van der Loo, Kas Dullemans, Martijn de Vries (46. Yannick Koevermans), Nico van Mechelen Canuto, Juanito Sequeira, Ruben Monteiro Soares (64. Sebastiaan Quispel), Bas van der Storm, Wouter van der Loo, Tim Zeller (83. Tom Kull), J.B. Straetemans

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers (88. Nick Ruigrok), Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Stefan Bruijn, Frank Broos, Roy van Beek (75. Angelo Zwirs), Sil van Ooijen (46. Yuri Westhoff), Gino Creutzburg (Ardi Luijendijk)

Scheidsrechter: Marijn Pijnenburg, assistenten: dhr. Ruben Welter en dhr. Pascal Waanders