Sportparkweg 4
2263SX
LEIDSCHENDAM
tel. 070-3278972

In de afgelopen dertien maanden speelden RKAVV en FC ’s-Gravenzande driemaal tegen elkaar. In de strijd om de districtsbeker van West 2 werd tweemaal verloren, in maart 2023 met 3-1 en onlangs nog op 12 maart met 2-1. Ook in de competitie wist FC ’s-Gravenzande geen overwinning te halen in de thuiswedstrijd op 11 november 2023, er werd met 0-3 verloren. Voor FC ’s-Gravenzande de kans om nu eens een overwinning te boeken, maar ongetwijfeld zal RKAVV heel andere plannen hebben. Kansen waren er genoeg in genoemde wedstrijden voor de ‘s-Gravenzanders, maar dan moet je die natuurlijk wel benutten.

Voorsprong bij rust voor FC 's-Gravenzande

De kansen in de eerste helft waren erg spaarzaam. Die leek vervelend te beginnen voor FC ’s-Gravenzande toen Roy van Beek al in de eerste minuut ineens geblesseerd op het veld lag. Na behandeling kon hij gelukkig wel verder, maar moest later in de rust wel gewisseld worden voor Timo Ploemen. De eerste poging was voor Roy van Beek, maar schoot de bal uit een hoekschop in het zijnet. Ook een poging van Frank Broos leverde niet het gewenste resultaat op, hij schoot van afstand net naast. Na een prima opgezette aanval kwam de bal uiteindelijk bij Roy van Beek, die speelde de bal goed af aan de vrijstaande Stefan Bruijn die FC ’s-Gravenzande op een 0-1 voorsprong zette. Na bijna een half uur spelen twee pogingen van RKAVV om weer langszij te komen. Een schot van Khashayar Saeb werd door Edgar Leerdam prima gestopt, en dat deed hij even later weer, nu op een inzet van Xavier Akinrinbola. In de 38e minuut zag Roy van Beek zijn schot gestopt door RKAVV-doelman Mike ten Kroode, en een poging van Stefan Bruijn was ook een makkelijke prooi voor de doelman, zijn inzet was veel te zacht om hem echt in de problemen te brengen. Vlak voor rust nog twee speldenprikken van RKAVV. Xavier Akinrinbola schoot naast en Tyron Oosting zag zijn schot gestopt door Edgar Leerdam.

Niet veel meer in te brengen

In de tweede helft had FC ’s-Gravenzande niet veel meer in te brengen en had men het moeilijk om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Een hoekschop van Twan van Meerten leek hij bijna in één keer binnen te schieten, maar werd door de RKAVV-verdediging van de lijn weggewerkt. Ook een poging van Frank Broos leverde geen succes op, in zijn schot ontbrak de echter overtuiging. In de 62e minuut voorkwam Edgar Leerdam nog de gelijkmaker, Xavier Akinrinbola schoot goed in maar de doelman voorkwam nog de gelijkmaker. Ook een poging van Tyron Oosting van RKAVV bleef nog zonder succes, die werd door de ’s-Gravenzandse doelman tot hoekschop verwerkt. Hierna kwam FC ’s-Gravenzande enkele malen goed weg en leek er toch met de drie punten vandoor te gaan. Maar vijf minuten voor de officiële speeltijd mocht RKAVV een vrijetrap nemen enkele meters voor de zestienmeter lijn. Dion Hooi schoot goed in en leek de ’s-Gravenzandse defensie de bal nog weg te werken, maar in de scrimmage voor het doel was het uiteindelijk toch nog Xavier Akinrinbola die de bal achter Edgar Leerdam wist te tikken: 1-1, dat was ook de eindstand, wat ook wel de juiste uitslag was.

De kans op mogelijke deelname aan de nacompetitie is nog niet verkeken. ASWH werd dankzij de 0-1 overwinning op Zwaluwen kampioen in de Vierde Divisie B. Door het verlies van Poortugaal, Capelle en Zwaluwen blijft het aan de kop heel spannend wie de periodetitel van ASWH mag overnemen door als hoogste te eindigen in de eindrangschikking en nog geen periodetitel heeft en daar is FC ’s-Gravenzande ook nog een kanshebber.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Ardi Luijendijk (79. Bram Sommeling), Pascal Broch, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Stefan Bruijn (79. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek (46. Timo Ploemen), Sil van Ooijen (67. Yuri Westhoff), Gino Creutzburg

Opstelling RKAVV: Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Shelton Wijngaarde, Tyron Oosting, Robin Steffens, Khashayar Saeb, Remco Overdevest, Wesley Goeman (70. Edwin Agyare), Xavier Akinrinbola, Dion Hooi, Job Rokkens

Scheidsrechter: dhr. Omar Khalifa uit Arnhem, assistenten dhr. Iwan Larijn uit Dordrecht en dhr. Stefan Cornelus Brondijk uit Emmen