Reeweg 75 B
3342AA
HENDRIK-IDO-AMBACHT
tel. 078-6813552 (Hoofdkantine di-vr-zo)

De eerste competitiewedstrijd van FC ’s-Gravenzande was de uitwedstrijd tegen Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht (ASWH). Beide clubs troffen elkaar al eerder in competitieverband, maar dat is alweer even geleden, dat was in het seizoen 2013-2014 en 2014-2015. Driemaal verloor FC ’s-Gravenzande, eenmaal werd gewonnen. In augustus 2018 speelde FC ’s-Gravenzande nog een oefenwedstrijd tegen ASWH, dat leverde een 2-3 overwinning op. Uiteraard zullen beide ploegen goed van start willen gaan. ASWH om het verloren terrein na de degradatie vorig seizoen weer teniet te doen en FC ’s-Gravenzande om wat hoger op de ranglijst te eindigen ten opzichte van het afgelopen seizoen.

Achterstand bij rust

De eerste helft was niet al te hoogstaand en ging de eerste 20 minuten redelijk gelijk op. Een poging voor ASWH van Genridge Prijor werd door Edgar Leerdam gepakt en Edon Fetahi schoot over. Voor FC ’s-Gravenzande was Roy van Beek kansrijk na een hakballetje van Frank Broos in het strafschopgebied maar ging naast. Uit een voorzet van Frank Broos was er in de 20e minuut niemand die voor het doel het laatste tikje kon geven en leverde uiteindelijk nog een hoekschop op. ASWH werd wat sterker, en de eerste de beste serieuze aanval was direct raak. Edon Fetahi schoot goed in, zijn inzet werd nog gestopt door Edgar Leerdam, maar in de rebound was het Bradley Tuinfort die de bal alsnog in het doel werkte: 1-0. Hierna nog wel wat mogelijkheden voor de thuisploeg, maar dat leverde geen doelpunten op, alleen een schot van Jari Bendt die in het zijnet terecht kwam.

Op de valreep nog een punt

Kort na de hervatting had ASWH een prima mogelijkheid de voorsprong uit te bouwen, maar met een fraaie redding ranselde Edgar Leerdam de bal uit het doel. Uit een hoekschop van ASWH waren het in de 52e minuut Timo Ploemen en Edgar Leerdam die wederom een zekere treffer voor de thuisclub wisten te verijdelen. Hierna kwam FC ’s-Gravenzande wat onder de druk uit en zocht meer de aanval. Een vrije trap van Roy van Beek werd door Roy Vermolen recht in de handen van doelman Jeffrey Verkerk gekopt en een inzet van Twan van Meerten werd door hem gestopt. Een poging van Yuri Westhoff om de terugkomende bal alsnog binnen te schieten bleef zonder resultaat. In de 65e minuut was het weer Twan van Meerten die kon uithalen, maar weer was de doelman een sta in de weg, in de rebound schoot Sil van Ooijen over. Maar de 1-1 kwam er in de 66e minuut alsnog. Na goed doorgaan van invaller Stefan Bruijn gaf hij de bal op maat voor en stond Frank Broos klaar om het af te maken. Hierna kansen voor beide ploegen. Direct na het doelpunt voor Genridge Prijor van ASWH, maar schoot over en aan de andere kant was het eerste Sil van Ooijen die de bal over de lat schoot terwijl Frank Broos zag zijn inzet door Jeffrey Verkerk zag gestopt. ASWH ging in de slotfase op zoek naar de overwinning en dat leverde enkele hachelijke momenten op voor het ’s-Gravenzandse doel. Eerst was het Bram Sommeling die een doelpunt voorkwam, maar daarbij geblesseerd raakte en moest worden vervangen door Ardi Luijendijk en vervolgens was het invaller Tyler Mulder die de bal van de doellijn wegwerkte. In de 91e minuut gebeurde het toch. Een verre ingooi kwam voor de voeten van Genridge Prijor die raakschoot: 2-1. Euforie op de bank en supporters bij de thuisploeg die dachten de overwinning binnen te hebben. Maar toen, in de 93e minuut, nog een aanval van FC ’s-Gravenzande en was het Roy van Beek die alsnog voor de 2-2 eindstand zorgde.

Zo hield FC ’s-Gravenzande toch nog een punt over uit deze wedstrijd en mag men zeker niet ontevreden zijn met dit resultaat.

Opstelling ASWH: Jeffrey Verkerk, Tristan Armand, Edon Fetahi, Jari Bendt (68. Stefan Watson), Joshua Adney, Bradley Tuinfort, Genridge Prijor (92. Luis Pedro da Silva Ferreira), Bryan Dekker, Sam van Veen (72. Wout Neelen), Jesaja Dias (68. Daniel Compaore), Jullien Moerman

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers(74. Tyler Mulder), Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling (82. Ardi Luijendijk), Yuri Westhoff (62. Stefan Bruijn, Twan van Meerten, Angelo Zwirs (Sil van Ooijen), Frank Broos, Roy van Beek,

Scheidsrechter: dhr. Stefan van Egmond uit Voorburg, assistenten: dhr. Danny van Veenendaal uit Weert en Pepijn Meuldijk uit Terneuzen