Daal en Bergselaan 1 B
2565AB
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Na de winst vorige week tegen koploper ASWH stond voor FC ’s-Gravenzande de returnwedstrijd op het programma tegen HBS. De thuiswedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning, dus HBS zal er zeker alles aan willen doen om de punten nu in eigen huis te houden. Voor FC ’s-Gravenzande de mogelijkheid om een goed vervolg te geven na de overwinning van vorige week om zo nog mee te blijven doen in de stand om de tweede periode.

Matige eerste helft

Na de euforie vorige week, vanwege de winst op koploper ASWH, was het voor de vele meegereisde supporters toch wel een teleurstelling wat FC ’s-Gravenzande liet zien tegen HBS. In de eerste helft gebeurde er niet heel veel. In de aanvangsfase was HBS wat meer op de ’s-Gravenzandse helft te vinden, zonder dat dit echte kansen opleverde. Voor FC ’s-Gravenzande twee pogingen van Sil van Ooijen, maar hij zag zijn pogingen staken door goed ingrijpen van de HBS-verdediging. Voor de thuisploeg was in de 21e minuut Niels van Pelt kansrijk uit een vrije trap, maar die werd door de ’s-Gravenzandse verdediging weggekopt. Uit een hoekschop van Bram Sommeling werd de bal uiteindelijk over de lat geschoten en een vrije trap van Roy van Beek, enkele meters voor de 16 meter lijn schoot hij hoog over. Ver naast ging ook een schot van Frank Broos kort voor rust en voor HBS probeerde Jimmy Roberti het met een omhaal uit een hoekschop, maar ook dat bleef zonder succes.

Geen punten

Vijf minuten na rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Roy van Beek verspeelde de bal op het middenveld en kreeg Kihami da Costa vrije doorgang. Met een schot van afstand zag vervolgens Edgar Leerdam de bal via de paal in het doel verdwijnen. Hierna moest FC ’s-Gravenzande proberen de achterstand goed te maken. Die kans kwam er via Tyler Mulder, maar die schoot uit een hoekschop over. Aan de andere kant ook een kans voor HBS uit een hoekschop, maar Jedsel Markes kopte de bal naast. Even later was hij weer gevaarlijk maar kopte hij de bal recht in de handen van doelman Edgar Leerdam. Het spel golfde zo op en neer, maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Uit een vrije trap kopte de ingevallen Yuri Westhoff naast en voor HBS was het Fabian Hilpert die de bal uit een vrijetrap recht in de handen van Leerdam schoot. Dat deed aan de andere kan ook Frank Broos op aangeven van Yuri Westhoff en was dit voor doelman Luc Vurens een makkelijke bal. De beste mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande waren voor Twan van Meerten. Eerst schoot hij in de 76e minuut op aangeven van Frank Broos naast en kort hierna een identieke situatie, maar ook nu schoot hij naast. In de 82e minuut kwam HBS op een 2-0 voorsprong. Timo Ploemen haalde net voor de 16 meterlijn een speler van HBS onderuit, maar de scheidsrechter oordeelde dat de overtreding binnen het strafschopgebied was en dus een penalty. Niels van Pelt nam deze en liet Edgar Leerdam kansloos en was de wedstrijd gespeeld. In het resterende deel van de wedstrijd nog een kans voor invaller Manuel Francisco van HBS, maar die zag zijn inzet door de doelman gepakt en aan de andere kant probeerde Ardi Luijendijk nog wat terug te doen, maar ook zijn vizier stond niet op scherp en ging naast.

Een toch wel teleurstellende wedstrijd van FC ’s-Gravenzande dat aanvallend eigenlijk onmachtig was en vrijwel niets wist de creëren. Zaterdag de wedstrijd tegen Westlandia, dan zal het toch anders moeten.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling (46. Ardi Luijendijk), Twan van Meerten, Angelo Zwirs (66 Stefan Bruijn), Frank Broos, Roy van Beek (75. Nick Ruigrok), Sil van Ooijen (60. Yuri Westhoff), Tyler Mulder (60. Rick Boers)

Opstelling HBS: Luc Vurens, Jimmy Roberti, Sieb Verheul, Ebi Broug, Jedsel Markes (87. Mathijs Harthoorn), Thomas van Waesberge, Luca van Leeuwen (91. Boyd Schildkamp), Jasper Hooft (75. Manuel Francisco), Fabian Hilpert (75. Mink Hueting), Niels van Pelt, Kihami da Costa

Scheidsrechter: dhr. Xander Stoffer uit Loosdrecht, assistenten: dhr. Ruben Welter en dhr. Ids Gerritsma