Rijksstraatweg 270
3223KE
HELLEVOETSLUIS
tel. 0181-322486

Afgelopen zaterdag reisde FC ’s-Gravenzande af naar Nieuwenhoorn. Vorig seizoen hielden de ploegen elkaar in evenwicht, uit werd met 3-1 verloren en thuis met 3-1 gewonnen. In de oefenperiode in augustus nam FC ’s-Gravenzande deel aan het Zilveren Hoorn toernooi van Nieuwenhoorn en troffen beide teams elkaar ook al, het werd toen 2-3 in het voordeel van de ’s-Gravenzanders. De mannen van trainer Mike Jonk laten het de laatste twee wedstrijden een beetje afweten, er werd verloren van Smitshoek en RKAVV. Nieuwenhoorn deed het een stuk beter en behaalde uit de laatste twee wedstrijden vier punten. Hopelijk weet FC ’s-Gravenzande, na de goede reeks eerder dit seizoen, zich weer te herstellen en de punten mee te nemen.

Gelijk opgaande eerste helft

Het was nou niet bepaald echt lekker voetbalweer, regen, veel wind en een temperatuur van rond de 8 graden. Toch deden de spelers hun best om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken voor een volgepakte tribune. Al in de eerste minuut dreigde de thuisploeg een speler kwijt te raken toen Tyler Mulder, na een overigens correcte sliding op het kletsnatte veld, Merijn Wolters naar zijn been greep, maar na behandeling toch door kon. In de vijfde minuut een eerste poging van FC ’s-Gravenzande. Tyler Mulder gaf vanaf de linkerkant goed voor maar Joseph Goncalves kon er geen vervolg aangeven, hij raakte de bal totaal verkeerd. Na een kwartier kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Joey Kleijn de bal tegen de lat schoot. In de 20e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In eerste instantie wist doelman Jurrian Jouvenaar na balverlies op links de inzet van Merijn Wolters nog te stoppen, maar de terugspringende bal werd daarna alsnog binnengetikt. Na ruim een half uur spelen kwam FC ’s-Gravenzande weer langszij. In een snelle counter was het Sil van Ooijen die op aangeven van Twan van Meerten met een beheerst subtiel geplaatst tikje, de bal achter Mike van de Wijngaart schoot: 1-1. Voor rust was voor Nieuwenhoorn Merijn Wolters nog kansrijk maar zag zijn inzet door Jouvenaar gestopt en aan de andere kant was het vlak voor rust weer Sil van Ooijen die in de counter kansrijk was, maar de bal ging nu een halve meter naast.

Betere tweede helft

FC ’s-Gravenzande kwam goed uit de kleedkamer en dat leverde al direct een prima mogelijkheid op voor Frank Broos maar Mike van de Wijngaart stopte zijn inzet. Kort hierna was Roy van Beek dicht bij de ’s-Gravenzandse voorsprong, maar schoot uiteindelijk de bal voorlangs. Maar de voorsprong kwam er alsnog. In eerste instantie stopte de doelman de kopbal van Sil van Ooijen, maar kon vervolgens nogmaals inkoppen, sprong wat hoger dan Mike van de Wijngaart die de bal in het doel zag verdwijnen: 1-2. FC ’s-Gravenzande was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar moest alert zijn op de uitvallen van Nieuwenhoorn. Nadat Frank Broos de bal rakelings over de lat schoot was het aan de andere kant invaller Halilibrahim Ozbilek die kansrijk was, maar de bal naast schoot. Een vrije trap van Joey Kleijn was ook niet succesvol voor de thuisploeg, die schoot hij over. Hij kon in de 77e minuut nogmaals inschieten, maar via de vuisten van Jurrian Jouvenaar werd de bal weggewerkt. Na een snelle uitbraak in de 81e minuut over de rechterkant was het invaller Stefan Bruijn die de bal goed voorgaf. Roy van Beek en Frank Broos stonden voor het doel om het beslissende tikje te geven waarbij laatstgenoemde het afmaakte: 1-3. Twee minuten later was het weer raak. Op aangeven van Roy van Beek was het Frank Broos die de 1-4 stand op het scorebord bracht. In de slotminuut nog een kansje voor de thuisploeg om de ’eer’ te redden, maar Joey Kleijn zag zijn inzet door Jurrian Jouvenaar gestopt. Na twee nederlagen dus weer een overwinning die op basis van de tweede helft dik verdiend was.

Door de vele afgelastingen ontstaat in de stand nu wel een wat vertekend beeld. Capelle zag al drie wedstrijden niet doorgaan, ook VOC, Zwaluwen en Heerjansdam zagen al twee wedstrijden afgelast door de vele regen van de laatste weken.

Dinsdagavond speelt FC ’s-Gravenzande thuis de wedstrijd om de KNVB-districtsbeker tegen vierde klasser Vredenburch, aanvang 20.00 uur.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, (46. Ardi Luijendijk) Timo Ploemen, Roy Vermolen, Twan van Meerten, Frank Broos, Roy van Beek (86. Kilian Berkhout), Sil van Ooijen (75. Yuri Westhoff), Zeger van Antwerpen, Joseph Goncalves (56. Stefan Bruijn), Tyler Mulder

Opstelling Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart, Frank Molendijk, Mike van de Ruit, Joey Kleijn, Lukas Hamann, Merijn Wolters (63. Halilibrahim Ozbilek), Almeida Gomes, Steven Hamann (56. Kayo Renwarin), Stijn Bos (63. Danique Wolters), Oualid Tarifit, Eugunio Leerdam

Scheidsrechter: dhr. Florian Lodeweegs uit Alkmaar, assistenten: dhr. Robin van Rijsbergen uit Nijmegen en dhr. Jesper van Ham uit Veldhoven