Sportlaan 12
2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Voor het laatst speelden RVVH en FC ’s-Gravenzande in competitieverband in het seizoen 2017/2018 tegen elkaar. Beide wedstrijden werden door de ’s-Gravenzanders gewonnen, uit met 0-4 en thuis met 5-1. RVVH eindigde dat seizoen op de 15e plaats en dat betekende rechtstreekse degradatie. Vorig seizoen eindigden zij op de tweede plaats in de eerste klasse en namen deel aan de nacompetitie. Dankzij winst met 4-2 tegen Wippolder en 2-1 tegen ONS Sneek promoveerden zij weer naar de vierde divisie. In de corona periode speelden de ploegen nog wel tweemaal vriendschappelijk tegen elkaar, eenmaal werd het een gelijkspel en eenmaal een 0-3 overwinning voor FC ’s-Gravenzande. RVVH staat op de 13e plaats met 13 punten, FC ’s-Gravenzande op de 2e plaats met 23 punten. De Ridderkerkers moeten nog wel een wedstrijd inhalen. FC ’s-Gravenzande doet het, na een klein dipje, weer goed en won de laatste twee wedstrijden. RVVH zal ongetwijfeld de punten in eigen huis willen houden om wat te klimmen op de ranglijst.

Dramatisch eerste helft

FC ’s-Gravenzande werd in de eerste helft compleet van de mat gespeeld. Helaas moest Roy Vermolen in de warming-up afhaken, dus dat was wel een tegenvaller, maar toch. Vanaf het beginsignaal was RVVH veel aan de bal, dat leverde al in de 4e minuut een mogelijkheid op voor Suently Q Alberto uit een hoekschop, maar hij schoot de bal over. Ook Everton Pires Tavares had het vizier nog niet op scherp staan en schoot ook over. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een hoekschop was het Suently Q Alberto die de bal vrij kon inkoppen: 1-0. Nadat voor de thuisploeg Gino Stolk de bal over de lat schoot, was het in de 28e minuut uit een voorzet vanaf de rechter kant Mohamed El Yakoubi die de bal wel heel makkelijk achter Edgar Leerdam kon binnentikken: 2-0. Hierna was het Romano Niamut die niet wist te scoren en een schot van Guytano dos Santos werd door doelman Edgar Leerdam goed gepakt. In de 39e minuut ging de bal op de stip na een handsbal in het strafschopgebied van FC ’s-Gravenzande en was het Guytano dos Santos die RVVH op een 3-0 voorsprong zette. Op slag van rust was Everton Pires Tavares dicht bij een nog grotere voorsprong voor RVVH, maar Edgar Leerdam stopte zijn inzet. Voor FC ’s-Gravenzande viel er geen enkele kans te noteren in de hele eerste helft, weinig strijd en beleving, en daar win je geen wedstrijd mee. RVVH dacht dan ook al de drie punten te kunnen bijschrijven. Trainer en enkele spelers van de tegenstander van volgende week op de tribune, Zwaluwen Vlaardingen, (zij zagen hun wedstrijd voor de derde maal dit seizoen afgekeurd) zullen waarschijnlijk gedacht hebben dat wordt volgende week een makkie in ’s-Gravenzande….

Maar het kan ook anders

Trainer Mike Jonk zal in de theepauze ongetwijfeld zijn ongenoegen hebben laten blijken over de eerste helft. Hij wisselde direct na rust Zeger van Antwerpen en Tyler Mulder voor Bram Sommeling en Yuri Westhoff. Nu werden de rollen omgedraaid en was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Er was nu wel strijd en inzet en werd om elke bal gestreden. Dat had in de 61e minuut resultaat. Een voorzet van Stefan Bruijn werd door Sil van Ooijen achter RVVH-doelman Delano Kortstam binnengetikt: 3-1. Hierna twee mogelijkheden om verder terug te komen. Een schotje van Roy van Beek was te zacht om de RVVH-doelman echt in de problemen te brengen en Frank Broos schoot nog een keer over. Maar men moest alert zijn op de soms snelle uitvallen van RVVH. Zo stond ineens Gino Stolk vrij voor Edgar Leerdam, maar die voorkwam een grotere achterstand. Uit een vrije trap van Roy van Beek was het Sil van Ooijen die de bal in de 75e minuut over de lat kopte, maar een minuut later was het Ardi Luijendijk die met een knap schot doelman Delano Kortstam verraste en de 3-2 stand op het scorebord bracht. Hierna golfde het spel op en neer en kon nog alle kanten op. Frank Broos kopte de bal goed in, maar recht in de handen van de doelman en aan de andere kant was het Edgar Leerdam die een inzet van invaller Jeremy Moreno stopte. In de 89e minuut was het in de scrimmage voor het RVVH-doel weer Ardi Luijendijk die scoorde en voor de 3-3 stand zorgde. In blessuretijd was er zelf nog een kansje op de overwinning. Op aangeven van Frank Broos probeerde Ardi Luijendijk in een overvol strafschopgebied het met een hakballetje, maar die poging mislukte en bleef het bij een puntendeling. Voor RVVH misschien een tegenvaller, die dachten in de rust al dicht bij een overwinning te zijn. Voor FC ’s-Gravenzande een les dat als je een wedstrijd wilt winnen je vanaf de eerste minuut scherp moet zijn.

Opstelling RVVH: Delano Kortstam, Suently Q Alberto, Leon Steketee, Everton Pires Tavares, Philip Dragon, Papito Merencia (58. Laurens de Witte), Guytano dos Santos (80. Gino Boers), Jesse Eggers, Gino Stolk (80. Wessel verhaar), Mohamed El Yakoubi (64. Jeremy Moreno), Romano Niamut

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Ardi Luijendijk, Timo Ploemen, Pascal Broch (64. Rick Boers), Twan van Meerten, Stefan Bruijn (64. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek, Sil van Ooijen, Zeger van Antwerpen (46. Bram Sommeling), Tyler Mulder (46. Yuri Westhoff)

Scheidsrechter: dhr. Remon Tulen uit Utrecht, assistenten: dhr. Danny van Venlo en dhr. Olaf Lamers uit Velp