Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

Allereerst: Deze wedstrijd is niet definitief gestaakt. Door een foutje van de scheidsrechter bij het afhandelen van het wedstrijdformulier in het KNVB-systeem werd dit in eerste instantie wel zo geregistreerd, maar na een korte onderbreking vanaf de 97e (!) minuut wegens onweer werden de resterende 3 minuten wel degelijk uitgespeeld. Correctie van deze fout in de KNVB systemen zal z.s.m. plaats vinden.

Met doelpunten in de 82e , 88e en 89e minuut hoef je de uitspraak dat het venijn in de staart zat niet meer als een cliché af te doen, maar is het simpelweg de juiste weergave van de werkelijkheid.

Even juist als de benoeming van keeper Edgar Leerdam tot ‘man of the match’ , want als je maar liefst 11 keer een zeker doelpunt weet te voorkomen, dan is er geen twijfel over deze benoeming.

Elf keer een zeker doelpunt voorkomen door de FC ’s-Gravenzande keeper betekent dat Nieuwenhoorn deze wedstrijd eenvoudig met grote cijfers had kunnen winnen. Als het bij de rust al 0-3 of 0-4 had gestaan, had niemand daar iets van kunnen zeggen. Maar Edgar Leerdam besliste dus anders.

FC ‘s-Gravenzande kwam in de 26e minuut zelfs, geheel tegen de verhouding, op een 1-0 voorsprong. Bram Sommeling werd op randje buitenspel diep gestuurd en legde de bal net binnen het 16-metergebied breed op Twan van Meerten. De jubilaris (hij werd voor de wedstrijd gehuldigd voor 250 wedstrijden in FC ’s-Gravenzande 1) zag zijn inzet gekeerd door de Nieuwenhoorn doelman, maar Yuri Westhoff stond klaar om de klus in de rebound alsnog te klaren : 1-0.

Met deze stand werd ook de rust bereikt. In de 2e helft was Nieuwenhoorn onverminderd de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 60e minuut in de gelijkmaker door Steven Hamann, waarna de gasten driftig op zoek gingen naar de 1-2. Maar steeds weer was het Leerdam die in de weg stond of stond het vizier van Steven Hamann of Olaf van der Sande niet scherp genoeg.

Zoals het dan zo vaak gaat kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Bij een snelle uitval wist Frank Broos met een uitgekiend steekpassje de bal perfect voor Roy van Beek klaar te leggen, die daarna beheerst afrondde: 2-1.

Nog gaf Nieuwenhoorn zich niet gewonnen en in de 88e minuut wist Frank Molendijk met een venijnige uithaal de stand opnieuw in evenwicht te brengen: 2-2.

Het tekent de ploeg van trainer Mike Jonk dat ook toen de handdoek nog niet in de ring werd gegooid. Slechts een minuut na de gelijkmaker stond de 3-2 op het scorebord. Een snelle uitval bracht de bal via Roy van Beek en Yuri Westhoff bij Twan van Meerten, die van dichtbij de winnende treffer scoorde: 3-2.

Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld, want scheidsrechter Danny van Heiden uit Prinsenbeek liet maar liefst 11 minuten extra spelen. Nog onderbroken dus door die korte staking vanwege het onweer, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Waarmee FC ’s-Gravenzande nog steeds volop in de race is voor deelname aan de nacompetitie als vervanger van kampioen ASWH.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Leerdam, Broch, Vermolen, Sommeling (80: Zwirs), Westhoff, van Meerten, Broos, van Ooijen (67: van Beek), Creutzburg, Mulder (67; Boers)

Opstelling Nieuwenhoorn: van de Wijngaart, Paula, Molendijk, van de Ruit, Lukas Hamann, de Regt, Steven Hamann, Boekholt (71: Ozbilek), van der Sande, Tarifit, Leerdam