Koningin Julianaweg 154
2691GH
'S-GRAVENZANDE
tel. 0174-413630

RKAVV was deze zaterdag de tegenstander voor FC ’s-Gravenzande in de eerste speelronde voor de tweede periode. Het verschil op de ranglijst is slechts drie punten, dus de ploegen zullen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Helemaal onbekend is de tegenstander niet want in maart dit jaar verloor FC ‘s-Gravenzande de achtste finale om de KNVB Districtsbeker met 3-1 in Leidschendam. Beide ploegen verloren vorige week hun wedstrijd, dus zullen er op gebrand zijn om nu de punten in de wacht te slepen om bovenin mee te blijven doen.

Weinig hoogtepunten in de eerste helft

In de eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. RKAVV had wel wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk voor beide doelen werd het eigenlijk niet. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met af en toe een uitval probeerde men het vijandelijk doel te vinden. Zo was er een kansje voor Xavier Akinrinbola van RKAVV in de 12e minuut, maar doelman Jurrian Jouvenaar kon de bal uiteindelijk makkelijk oppakken. Aan de andere kant was het in de 23e minuut Stefan Bruijn die kon inschieten, maar via doelman Mike ten Kroode en de RKAVV-verdediging werd de bal van de doellijn weggewerkt. Hierbij leek Frank Broos nog gevaarlijk te worden, maar kon net niet bij de bal komen. In de 25e minuut nog een mogelijkheid voor de RKAVV, maar Job Rijkens zag zijn inzet door Jouvenaar gepakt. Verder gebeurde er in het resterende deel van de eerste helft maar bitter weinig.

RKAVV neemt de punten mee

Al na drie minuten in de tweede helft kwam RKAVV op voorsprong toen Xavier Akinrinbola met een fraaie treffer vanaf de rand strafschopgebied de bal in de rechterhoek schoot: 0-1. Kort hierna nog twee kansen voor de thuisploeg. Na een handsbal mocht Roy van Beek een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied, maar via de RKAVV-verdediging werd zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Uit deze hoekschop van Twan van Maarten leek Frank Broos nog kansrijk, maar kwam niet tot een schot. Dat kwam in de 56e minuut wel Remco Overdevest en liet Jurrian Jouvenaar kansloos: 0-2. De beste kans voor FC ’s-Gravenzande was in de 63e minuut. Eerst kon Stefan Bruijn inschieten en vervolgens Frank Broos, maar de RKAVV-doelman stopte beide inzetten. Het werd zelf nog 0-3 toen in de 64e minuut Edwin Agyare raak schoot en was de wedstrijd gespeeld. RKAVV was in het resterende deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Dat leverde wel een aantal hoekschoppen op, maar geen doelpunten meer. Voor de thuisploeg was er in de slotfase nog een mogelijkheid om de spreekwoordelijke ’eer’ te redden, maar invaller Angelo Zwirs schoot de bal voorlangs.

Een toch wel teleurstellende wedstrijd van FC ’s-Gravenzande dat eigenlijk in de hele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans kreeg.

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Timo Ploemen, Roy Vermolen (70. Kilian Berkhout), Bram Sommeling (60. Angelo Zwirs), Twan van Meerten, Stefan Bruijn, Frank Broos (82. Nick Ruigrok), Roy van Beek (70. Jorik Koppers), Sil van Ooijen (60. Yuri Westhoff), Zeger van Antwerpen

Opstelling RKAVV: Mike ten Kroode, Jubilee Djan, Robin Steffens, Edwin Agyare (70. Khashayar Saeb), Remco Overdevest (84. Desire Mugara Ruhindwa), Wesley Goeman, Xavier Akinrinbola, Dion Hooi, Nick Gardenier, Job Rokkens (32. Tyron Oosting), Tom Plezier

Scheidsrechter: dhr. John Kraak uit Piershil, assistenten: dhr. Thijmen Schimmel uit IJsselstein en dhr. Nick Poelenjee uit Den Haag