De Hoge Bomen 4
2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0174-626638

Er werd al weken over gesproken en naar uitgekeken, maar deze zaterdag was het dan zover, de Westlandse derby tussen Westlandia en FC ’s-Gravenzande in de Vierde Divisie B. Veel mensen wisten de weg naar Sportpark de Hoge Bomen te vinden, dus alle ingrediënten voor een aantrekkelijk duel. In de thuiswedstrijd wist FC ’s-Gravenzande een 3-0 overwinning te behalen dankzij twee treffers van Frank Broos en één van Bram Sommeling. Westlandia zal er alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden. Het verschil tussen beide ploegen is zes punten, Westlandia staat op de tiende plaats met 25 punten, FC ’s-Gravenzande op de vierde plaats met 31 punten. In de aanloop naar deze derby hadden beide ploegen nou niet bepaald een goede generale vorige week. Westlandia verloor met 1-0 uit bij Nieuwenhoorn en FC ’s-Gravenzande ging met 2-0 onderuit bij HBS. Maar dit zijn toch weer andere wedstrijden en gaat het ook om het prestige. Vooraf werd gehoopt op een boeiend dueltussen beide teams.

Sterk uit de startblokken

In de eerste 25 minuten was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij. Dat leverde in de aanvangsfase was kansjes op. Na een hakballetje van Twan van Meerten schoot Frank Broos de bal over de achterlijn en een op maat gegeven bal van Twan van Meerten op Stefan Bruijn werd door de Westlandia verdediging weggewerkt. In een overvol Westlandia strafschopgebied probeerden Stefan Bruijn, Twan van Meerten en Sil van Ooijen in de 14e minuut het laatste tikje te geven, maar telkens zat er een Westlandia been tussen die dat verhinderde. Een inzet van Roy Vermolen leverde ook niet het gewenste succes op voor de ’s-Gravenzanders, zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 16e minuut lukte het wel, op aangeven van Stefan Bruijn was het Twan van Meerten die de bal achter Jordie van Leeuwen schoot: 0-1. Na een half uur spelen was er nog een inzet van Frank Broos, maar via de vuisten van de Westlandia doelman werd die weggewerkt. De laatste 20 minuten kwam Westlandia wat beter in hun spel. Een inzet van Zion Valies ging voorlangs, een vrije trap van Anass Achahbar ging naast en een inzet van Sergi Roeleveld ging over. Kort voor rust was Westlandia dicht bij de gelijkmaker, maar het schot werd van richting veranderd en leverde via doelman Edgar Leerdam nog een hoekschop op, maar die bleef zonder succes.

Hard werken door beide ploegen

Zoals verwacht zette Westlandia in de stromende regen een tandje bij na rust, met twee wissels, Ismail Afellah en Dinand Kuhn voor Hidde van der Arens en Zion Valies. Al waren de eerste mogelijkheden nog wel voor de gastploeg. Sil van Ooijen schoot net naast, en na voorbereidend werk van Stefan Bruijn deed hij kort hierna hetzelfde. Hierna een reeks van mogelijkheden voor de thuisploeg. Mark van der Zalm schoot net naast, Anass Achahbar schoot tweemaal uit een vrije trap de bal recht in de handen van doelman Edgar Leerdam en Tristan Croes schoot de bal voorlangs. FC ’s-Gravenzande moest het hebben van enkele uitvallen, onder andere van Twan van Meerten, maar zijn schot ging net over, en beide invallers Angelo Zwirs, die de bal voorgaf op Yuri Westhoff leverde alleen maar een hoekschop op. Voor Westlandia leek Dinand Kuhn nog de gelijkmaker binnen te kunnen schieten maar ging over. Frank Broos verzuimde kort voor de officiële speeltijd de wedstrijd definitief te beslissen en schoot de bal op de paal. In de blessuretijd kwam FC ’s-Gravenzande nog goed weg toen een inzet van Sergi Roeleveld door Edgar Leerdam werd gepakt. Maar het bleef bij die ene treffer van Twan van Meerten en ging FC ’s-Gravenzande er met de winst vandoor.

Opstelling Westlandia: Jordie van Leeuwen, Tristan Croes, Tim van Marrewijk, Baris Koc, Anass Achahbar, Desley Bransen (76. Freek van Eijk), Hidde van der Arend (46. Ismail Afellah), Zion Valies (46. Dinand Kuhn), Sergi Roeleveld, Kick Krom, Mark van der Zalm

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Edgar Leerdam, Rick Boers, Timo Ploemen, Pascal Broch, Roy Vermolen, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Stefan Bruijn (79. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek (79. Ardi Luijendijk), Sil van Ooijen (60. Yuri Westhoff)

Scheidsrechter: dhr. Stan Smit uit Raalte, assistenten: dhr. Jack Koornneef uit De Lier en dhr. Niels Sprenkeling uit Warmenhuizen