Molenwei 1
2995BL
HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Heerjansdam en FC ’s-Gravenzande hebben in competitieverband nog niet eerder tegen elkaar gespeeld sinds de fusie in 2010. Dat gebeurde wel in een bekerwedstrijd op 31 augustus 2013, dus al 10 jaar geleden. Heerjansdam ging er toen met een 1-3 overwinning vandoor. Heerjansdam werd vorig seizoen kampioen in de 1e klasse C en promoveerde dus naar de Vierde Divisie. Het verschil tussen beide clubs is momenteel 4 punten. Heerjansdam staat met 7 punten op de elfde plaats en FC ’s-Gravenzande met 11 punten op de zesde plaats, een verschil dus van vier punten. Beide ploegen zullen ongetwijfeld graag de drie punten in de wacht willen slepen.

Niet veel in te brengen

Trainer Mike Jonk was zeker niet te benijden en moest puzzelen om de juiste opstelling te formeren. Edgar Leerdam, Roy Vermolen, Patrick Fonseca, Zeger van Antwerpen, Tyler Mulder, Pascal Broch en Ardi Luijendijk zijn allemaal geblesseerd en konden dus niet aantreden. Positief was wel dat Kilian Berkhout en Joseph Goncalves weer wat korte speelminuten kregen en op de goede weg terug lijken te zijn na hun blessure.

Het werd een eerste helft waar de thuisploeg verzuimde om met een ruime voorsprong de rust in te gaan, maar het bleef maar bij één doelpunt. FC ’s-Gravenzande ging nog wel goed van start. Dat leverde nog een kansje op uit een hoekschop, maar werd weggewerkt door de Heerjansdam verdediging. Hierna was het toch de thuisploeg die enkele opgelegde kansen kreeg. Eerst was het Gert Jan Plaizier die miste uit een voorzet en tot hoekschop werd verwerkt door Timo Ploemen. Een schot van Luke Homan werd door de ’s-Gravenzandse defensie goed gestopt. In de tiende minuut was het toch raak. Na misgrijpen van Jurrian Jouvenaar na een hoge voorzet was het Jelmer Nugteren die de bal in het doel werkte: 1-0. Hierna een reeks van kansen voor Heerjansdam om de score verder op te voeren. Mathijn Valstar schoot uit een vrije trap, net voor het strafschopgebied, hoog over, uit een hoekschop deed Luke Homan hetzelfde evenals Jarno Visser. Na een half uur toch nog een kansje voor FC ’s-Gravenzande, maar een voorzet van Angelo Zwirs werd door doelman Oscar Roos goed gepakt. Drie minuten later dook voor de thuisploeg Jelmer Nugteren op voor Jurrian Jouvenaar, maar greep nu prima in en stopte zijn inzet. Sil van Ooijen probeerde het in de 34e minuut nog met een schot van afstand, maar daar had de doelman geen moeite mee. Op slag van rust greep Twan van Meerten goed in door er een hoekschop van te maken voordat Gert Jan Plaizier gevaarlijk kon worden voor Heerjansdam.

Een ander FC ’s-Gravenzande

Wat zou er dan door de trainer in de rust gezegd worden vraag je je wel eens af. Want in de tweede helft stond er een heel ander FC ’s-Gravenzande in het veld, niet wat betreft de spelers, want die stonden er alle elf nog, maar de instelling was totaal anders. Er werd veel meer de aanval gezocht, er was strijd en inzet en dat had al in de 49e minuut succes. Een hoekschop van Roy van Beek glipte door de handen van doelman Oscar Roos en dat betekende de gelijkmaker: 1-1. Er ontstond een levendige wedstrijd met kansen voor beide ploegen, maar nu voornamelijk voor FC ’s-Gravenzande. Een schot van Stefan Bruijn werd door de doelman gepakt en dat deed hij ook op een inzet van Angelo Zwirs. Tussen door dook Luke Homan van Heerjansdam ineens op voor Jurrian Jouvenaar maar schoot tot zijn eigen verbazing naast. Invaller Chereau Chobin van de thuisploeg wist zijn poging ook niet te verzilveren en zag die gestopt door Jouvenaar. In de slotfase was het toch hoofdzakelijk FC ’s-Gravenzande dat sterk aandrong. Stefan Bruijn zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt en een vrije trap van Roy van Beek werd met moeite door de Heerjansdam doelman tot hoekschop verwerkt. Uit een hoekschop van Twan van Meerten was het Frank Broos die maar rakelings naast kopte in de 81e minuut. Hierna was het invaller Adair Veiga Lopes die voor de thuisploeg in de 84e minuut wel wist te scoren, maar die werd vanwege buitenspel terecht geannuleerd. De wedstrijd leek op een puntendeling af te stevenen, maar het venijn zat echt in de staart. Eerst belande een inzet van Frank Broos via doelman Oscar Roos nog tegen de paal. In de 94e minuut mocht Twan van Meerten een hoekschop nemen, via enkele ’s-Gravenzandse voeten kwam de bal uiteindelijk bij Frank Broos die de bal binnen kon tikken en de eindstand op 1-2 bepaalde. Zeker een zure nederlaag voor Heerjansdam. Je zou misschien kunnen spreken van een ’gestolen overwinning’,  maar geen enkele ’s-Gravenzander die daar mee zat.

Opstelling Heerjansdam: Oscar Roos, Lucas Valstar, Mike Sloof, Jarno Visser, Luke Homan, Gert Jan Plaizier (78. Lars Brinkman), Shedwin Martina, Antonio Ilic (61. Milan van den Berg), Jelmer Nugteren (61. Chereau Chobin), Mathijn Valstar (81. Adair Veiga Lopes), Gianni Straal

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Rick Boers, Timo Ploemen, Jorik Koppers, Bram Sommeling, Twan van Meerten, Angelo Zwirs (78. Joseph Goncalves), Stefan Bruijn (78. Bas Sommeling), Frank Broos, Roy van Beek (87. Kilian Berkhout), Sil van Ooijen (63. Yuri Westhoff)