Hildamlaan 1
2731BT
BENTHUIZEN
tel. 079-3315591

Het is alweer even geleden dat DSO en FC ’s-Gravenzande voor het laatst in competitieverband tegen elkaar speelden. Om precies te zijn in het seizoen 2011-2012. Dat was in de Eerste Klasse B. Uit werd met 2-2 gelijkgespeeld en thuis won FC ’s-Gravenzande met 3-2. DSO werd vorig jaar overtuigend kampioen in de eerste klasse B met 6 punten voorsprong op sv Wippolder en promoveerde dus naar de Vierde Divisie. DSO wist tot nu toe 4 punten te halen, na een gelijkspel tegen Feyenoord en vorige week winst tegen HBS. FC ’s-Gravenzande heeft 3 punten meer na een gelijkspel tegen ASWH en winst tegen HBS en Westlandia. Beide ploegen zullen ongetwijfeld een goed vervolg willen geven na de winst van vorige week.

Matte eerste helft

In de eerste helft gebeurde er maar heel weinig, al was er in de tweede minuut nog wel een grote kans voor FC ’s-Gravenzande toen Roy van Beek de bal goed voor gaf, Sil van Ooijen leek die eenvoudig binnen te kunnen tikken, maar de verdediging van DSO wist er nog een hoekschop van te maken. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg en ging FC ’s-Gravenzande op zoek naar de eerste treffer. Soms waren er wel aardige combinaties, maar zodra het strafschopgebied in zicht kwam smoorden deze aanvallen en, dat moet ook gezegd, de verdediging van DSO gaf ook niet veel weg. De thuisploeg speelde zeer behoudend, vaak zag je de bal van links naar rechts gaan in de achterste linie, maar aanvallend stelde het niet veel voor. Tegenvaller was het uitvallen van Sil van Ooijen met een blessure, zijn vervanger was Yuri Westhoff. Na ruim een half uur spelen was er zowaar een schotje van Roy van Beek op het DSO doel vanaf rand 16 meter, maar daar zat te weinig kracht en venijn in, en dus een makkelijke bal voor doelman Sven Wolsheimer. Twee minuten voor rust de eerste kans voor de thuisploeg, vanaf de rechterkant werd de bal richting het ’s-Gravenzandse doel geschoten en ging via de lat over. Hierna nog een kansje voor Roy van Beek, maar hij schoot naast.

Betere tweede helft

De tweede helft was aanzienlijk beter. Na een prima actie van Roy van Beek in de 52e minuut wist hij het nu wel goed af te maken en liet doelman Sven Wolsheimer kansloos: 0-1. Een minuut later was het Yuri Westhoff die de bal kon inkoppen, maar die ging naast. In de tegenaanval een poging voor DSO om weer langszij te komen, uit een voorzet vanaf de linkerkant was het Hugo Botermans die miste en kon Jurrian Jouvenaar de bal pakken. In de 56e minuut kwam de 0-2 op het scorebord. Op aangeven van Twan van Meerten was het Frank Broos die subtiel de bal achter Sven Wolsheimer tikte. In de 59e minuut verzuimde scheidsrechter Ter Velde de bal op de stip te leggen toen Roy van Beek na een één-tweetje met Yuri Westhoff in het strafschopgebied overduidelijk werd vastgehouden, maar hij wilde hiervan niets weten. Waar tot dan toe DSO zeer behoudend speelde, zocht men nu toch wat meer de aanval in een poging om nog wat terug te doen. Invaller Daniel Omosebi was hier dicht bij, maar schoot naast en dat deed ook Geert Koren uit een vrije trap net voor de 16 meterlijn. Aan de andere kant was het Roy van Beek die verzuimde te scoren op aangeven van Frank Broos, hij raakte de bal totaal verkeerd, kennelijk sloeg de vermoeidheid toe, want werd kort daarna gewisseld. Met nog 11 minuten op de klok was het invaller Rick Boers van FC ’s-Gravenzande die aan de rechterkant goed doorging en de bal voor het doel bracht. Daar stond Frank Broos klaar, die schoot goed in maar de paal voorkwam een grotere achterstand voor DSO. In de slotfase nog twee kansen voor de ’s-Gravenzanders. Angelo Zwirs zag zijn schot op aangeven van Yuri Westhoff gestopt door de doelman en dat deed hij ook op een inzet van Frank Broos.

Met drie overwinningen op rij doet FC ’s-Gravenzande goede zaken en nestelt zich steeds meer in de kop van de ranglijst, hopelijk kan hier zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Capelle een goed vervolg aan worden gegeven.

Opstelling DSO: Sven Wolsheimer, Daley Windhorst (61. Daniel Omosebi), Rajiv Wentholt, Geert Koren, Delano de Rooij, Koen Jongejan (46. Tim Ceder), Faissal Zefri, Emmanuel Addai Eddie Kaffa, Diederick Luydens, Hugo Botermans (80. Jurdany Koster)

Opstelling FC ’s-Gravenzande: Jurrian Jouvenaar, Pascal Broch, Zeger van Antwerpen, Bram Sommeling (69. Rick Boers), Twan van Meerten, Stefan Bruijn (69. Angelo Zwirs), Frank Broos, Roy van Beek (85. Kilian Berkhout), Patrick Fonseca, Sil van Ooijen (35. Yuri Westhoff), Tyler Mulder (69. Timo Ploemen)

Scheidsrechter Maarten Joël Ter Velde uit Amsterdam, assistenten: dhr. Iwan Larijn uit Dordrecht en invaller grensrechter dhr. Jesse de Goede